۰
plusresetminus
نیکولا تسلا متولد در امپراتوری اطریش-مجارستان است و در نیویورک با فقر و بدهکاری درگذشت امروزه مخترع رادیو و نیز «مخترع قرن بیستم» شمرده می‌شود. حداقل در سه کشور، کرواسی، صربستان و آمریکا به عنوان قهرمانی ملی مورد تجلیل است.
درگذشت مخترع قرن بیستم در فقر
نیکولا تسلا متولد 10 ژوئیه 1856 در امپراتوری اطریش-مجارستان - متوفی 7 ژانویه 1943 در نیویورک در ایالت نیویورک، مخترع، فیزیکدان و مهندس صربی الاصل آمریکایی است.

یکای قدرت میدان مغناطیسی در دستگاه اس‌آی به نام او تسلا نام گرفته‌است. مهم‌ترین کار شایسته او در مهندسی برق قابل استفاده کردن جریان متناوب در صنعت بوده‌است.

تسلا امروزه مخترع رادیو و نیز «مخترع قرن بیستم» شمرده می‌شود. تسلا حداقل در سه کشور، کرواسی، صربستان و ایالات متحده آمریکا به عنوان قهرمانی ملی مورد تجلیل است. تسلا نخست در 1884 وارد آمریکا شد و در 30 جولای 1891 به تابعیت رسمی ایالات متحده آمریکا در آمد.

وی نخست مدتی در نیویورک زندگی کرد، و برای توماس ادیسون کارهای مهندسی انجام می‌داد. اما مدتی بعد بدلیل مخالفت ادیسون با پرداخت و افزایش حقوق تسلا (که هفته‌ای 25 دلار برای کارهای زیربنایی شرکت ادیسون بود) از مقام خود استعفا داد. ادیسون حاضر نبود به نظرات تسلا در مورد برق متناوب توجهی کند، و برق جریان مستقیم را برتر از جریان متناوب می‌دانست. ادیسون در اواخر عمر خود البته از این تصمیم خود سخت پشیمان گشت.

تسلا در حالی نظریات برق جریان متناوب چند فازهٔ خود را تکمیل کرد که در کانال‌ها برای ادیسون بیل می‌زد. وی در سال 1888 طرحی نوین از موتور القایی را برای انجمن مهندسان برق و الکترونیک (به انگلیسی: IEEE) معرفی کرد.

تسلا نهایتا مدتی بعد به کلرادو اسپرینگز تغییر اقامت داد، و یک آزمایشگاه بزرگ برای خود تاسیس کرد. تسلا از مخالفین نظریه نسبیت آلبرت انشتین بود. او از اختلال وسواسی جبری رنج می‌برد، و به کبوترهای پارک مرکزی نیویورک علاقه وافری داشت.

او هرگز ازدواج نکرد و با مارک تواین دوستی نزدیکی داشت، و به گیاه‌خواری علاقه داشت. او با اینکه به ثروت دست یافت اما تمام آن را صرف تحقیقات علمی کرد، و در فقر و بدهکاری در نیویورک در یک اتاق در یک هتل فوت کرد. تسلا عقیده داشت که می‌توان الکتریسیته را به صورت بیسیم انتقال داد و در این راه سعی بسیار کرد اما موفق نشد.



https://www.cafetarikh.com/news/26784/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما