هرچند رویدادهای مه ۱۹۶۸ فرانسه هرگز به عنوان انقلاب شناخته نشد ولی تأثیر آن بر روابط انسانی و زندگی مدنی جامعه از هیچ انقلابی کمتر نبود.در مورد جنبش ۱۹۶۸ نظرات و عقاید متفاوت و متضادی مطرح میشود.برخی آن را گسترش دامنه آزادی و شکوفایی و بالندگی انقلاب کبیر فرانسه تعبیر کردند و در برابر برخی دیگر جنبش را غوغای عوام، روانپریشی تودهای یا کارناوال نام نهادند.
جنبش دانشجویی-کارگری مه ۱۹۶۸ فرانسه به مجموعه حوادثی اطلاق میشود که در طول ۴ هفته در ماه مه سال ۱۹۶۸ در فرانسه رخ داد.نقطه اوج این جنبش در فاصله یک هفتهای سوم تا دهم ماه مه به وقوع پیوست.خیزشی که از اعتراض یک گروه دانشجویی شروع شده بود، میلیونها نفر از مردم شهرنشین فرانسه را به میدان مبارزه کشاند.هرچند رویدادهای مه ۱۹۶۸ فرانسه هرگز به عنوان انقلاب شناخته نشد ولی تأثیر آن بر روابط انسانی و زندگی مدنی جامعه از هیچ انقلابی کمتر نبود.در مورد جنبش ۱۹۶۸ نظرات و عقاید متفاوت و متضادی مطرح میشود.برخی آن را گسترش دامنه آزادی و شکوفایی و بالندگی انقلاب کبیر فرانسه تعبیر کردند و در برابر برخی دیگر جنبش را غوغای عوام، روانپریشی تودهای یا کارناوال نام نهادند.
شورش ماه مه فرانسه در دو مرحله اتفاق افتاد. در مرحله اول، اعتراض ها پس از آن آغاز شد که دانشگاه نانتر پاریس از سوی مسئولان و پس از دو ماه درگیری میان دانشجویان با هئیت مدیره آن تعطیل شد.این اقدام که روز دوم ماه مه رخ داد واکنش دانشجویان را در دانشگاه سوربن برانگیخت و زمانی که پلیس به مداخله پرداخت، ناگهان موجی از شورش های دانشجویی به راه افتاد و به فاصله کمی به سراسر پاریس کشیده شد.ضعف دولت ژنرال دوگل در برخورد با این اعتراض ها سبب گسترش دامنه آن به دیگر نقاط فرانسه شد و در مرحله دوم که از اواسط ماه مه آغاز شد، حرکت جنبش دانشجویی تبدیل به یک شورش همگانی شد. کارگران، زنان، معلمان، دانش آموزان و روشنفکران به جنبش اعتراضی دانشجویان پیوستند و اعتصابات کارگری که در هفته آخر ماه مه با شرکت ده میلیون نفر برگزار شد، فرانسه را به زانو درآورد.کارخانه ها اشغال شدند و دانشجویان ساختمان های دولتی را به تصرف در آوردند. آشوب های خیابانی به سرعت اوج گرفت و خیابان های پاریس سنگربندی شدند. ژنرال دو گل، «قهرمان جنگ» که اینک در مصاف با یک جنبش عظیم اجتماعی قرار گفته بود اعلام کرد که «دیکتاتوری کمونیستی» فرانسه را تهدید می کند.وی سپس مجلس را منحل و دستور برگزاری انتخابات را در ماه ژوئن صادر کرد. رییس جمهوری فرانسه همچنین گفت که کارها باید از سر گرفته شوند و گرنه «دولت اضطراری» اعلام خواهد شد و از زور برای سرکوب استفاده خواهد کرد.کمی بعد، تانک ها در اطراف پاریس مستقر شدند و نیروهای ارتش نیز به حال آماده باش در آمدند. با سرکوب خشونت بار تظاهرات و اعتراض های دانشجویی، جنبش مه ۱۹۶۸ به همان تندی که اوج گرفته بود فروکش کرد ولی تاثیر بسیار زیادی بر زندگی اجتماعی و مدرنیزاسیون در فرانسه گذاشت.