حجت الاسلام غریب رضا، مدیر موسسه گفتوگوی دینی و از فعالان عرصه جهان اسلام در مقدمه این کتاب مینویسد: «مبالغه نیست اگر جنبش پُرتکاپو و دامنه دار شیعیان یمن را «حزب الله دوم» منطقه بنامیم و سلسله جُنبان این حرکت، یعنی شهید سید حسین بدرالدین الحوثی را «اویس خمینی» بدانیم. اویس قرنی مردی از سرزمین «ایمان و حکمت»، یعنی یمن بود که سید تابعان شد و یار با وفای امیرمومنان(ع). اویس به عشق دیدار پیامبر(ص) به مدینه رفت، اما موفق به دیدار یار نشد و به وطن بازگشت. وقتی پیامبر(ص) قضیه را شنید، او را «نفَسُ الرحمان» خواند. هر از گاهی هم با اشاره به مسیر یمن میفرمود: «از سوی یمن بوی خدا به مشامم میرسد.» همچنان که درباره ایشان فرمود: «در یمن شخصی است به نام اویس قرنی که در روز قیامت محشور میشود و جمعیت بسیاری را به تعداد افراد و قبیله پُرجمعیتِ ربیعه و مُضرّ شفاعت میکند.»
امروز نیز به برکت مجاهدتهای «اویس خمینی» بوی خوش اندیشههای اسلام ناب از یمن به مشام میرسد. حسین الحوثی (انصارالله) بعد از رحلت امام خمینی(ره) مدت کوتاهی را در ایران به سر برد. او چنان شیفته و متأثر از اندیشه و آثار امام بود که در تمامی سخنرانیهایش، نام و یاد ایشان را احیا کرد.
این کتاب نتیجه تلاشی متواضعانه است برای نشان دادن گوشهای از ریشههای پیدایش جنبش شیعیان یمن و تبیین برخی دیدگاهها و مواضع این شهید بزرگوار.»
این کتاب در دو بخش «آشنایی با جنبش الحوثی (انصارالله) و تحولات یمن» و «دیدگاههای شهید حسین الحوثی» تنظیم و تدوین شده است. جنبش شیعیان یمن و جنگ ششم صعده (گفتاری از حجت الاسلام غریب رضا)، تاریخ و اندیشه گروه الحوثی (گفتگو با حجت الاسلام غریب رضا)، جنبش شیعیان یمن و جنگ ششم صعده (گفتوگو با دکتر عصام العماد، محقق یمنی)، همراه با رهبر تأسیس کننده جنبش الحوثی (نوشتاری از قاسم ابوعواضه) و آشنایی با مواضع جنبش شیعیان یمن (نوشتاری از محمد بدرالدین الحوثی) بخش اول کتاب را تشکیل میدهند و در بخش دوم، چهار سخنرانی شهید حسین الحوثی که تبیین کننده دیدگاههای این متفکر انقلابی و دلباخته یمنی امام خمینی(ره) میآید. عبرت های عاشورا، ولایت اسلام یا ولایت یهود و آمریکا؟!، هیچ کس در برابر خدا عذری ندارد و ولایت اسلام و اهل بیت(ع)، نه ولایت یهود عناوین گفتارهای این شهید است.