کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معرفی کتاب / بازخوانی ابعاد و زوایای فاجعه هفتم تیر

25 مرداد 1395 ساعت 18:19


معرفی کتاب  قرآن و شهدای هفتم تیر 

عنوان: قرآن و شهدای هفتم تیر

نویسنده: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان

ناشر: نشر شاهد

تاریخ نشر: ۱۳۹۱

در این کتاب شخصیتها ، آثار قرآنی ، ویژگیهای اخلاقی ،مقالات قرآنی ۶ شهید هفتم تیر از جمله آیت الله بهشتی ، حجت الاسلام علی اکبر اژه ای ، شمس الدین حسینی نائینی ، حجت الاسلام سید نور الله طباطبایی و حجت الاسلام محمد منتظری معرفی و تدوین شده است.

این کتاب با گردآوری و تدوین بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان در ۴۴ صفحه با شمارگان ۲هزار نسخه چاپ و روانه بازار کتاب شد.

 

معرفی کتاب مواضع دکتر شهید بهشتی در برابر منافقین   

عنوان: مواضع دکتر شهید بهشتی در برابر منافقین

نویسنده: غلامعلی رجایی

مواضع دکتر شهید بهشتی در برابر منافقین، برگرفته از کتاب سیره شهید بهشتی - غلامعلی رجایی

 

معرفی کتاب  خاطرات حاج احمد قدیریان 

عنوان: خاطرات حاج احمد قدیریان 
نویسنده: محمدرضا سرابندی 
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی 
مجموعه خاطرات سردار مجاهدت های خاموش، مرحوم حاج احمد قدیریان از مبارزه با نفاق و گروهک ها 

 

معرفی کتاب  سیره شهید دکتر بهشتی  

عنوان: سیره شهید دکتر بهشتی

نویسنده: غلامعلی رجایی

در این مجموعه، به بخش مختصری از زندگی شهید بهشتی، خاطرات و ویژگی های او به صورت موضوعی و از طریق مصاحبه هایی با دوستان و آشنایانش صورت گرفته پرداخته شده و تا حد امکان تلاش شده تا از تکراری بودن و یاکپی برداری ازمنابع مکتوب دیگر، پرهیز شود. شخصیت وی در ابتدای کتاب، از زبان مادرشان روایت شده است. جد او وصی مرحوم مجلسی است و مادر بزرگوارشان (دختر حاج صادق خاتون آبادی،از علمای بزرگ اصفهان) حافظ کل قرآن بود. روایت می کنند که این مادر بزرگوار، همیشه با وضو و با تلاوت قران به فرزند خود شیر می داد. شهید بهشتی به پدر و مادر خود علاقه زیادی داشت و همواره از وضعیت فامیل آگاه بود. در بحث و درس، موفقیت های زیادی به دست می آوردند و تعجب همگان را برمی انگیزد. نسبت به خانواده خود بسیار حساس بود و به تفریح، تربیت و برخورد نزدیک با آنها اهمیت بسیار می دادند.

بسیار روشن بین بود و فرزندان خود را به گونه ای تربیت کرده بود که نوعی کنترل درونی بر انها داشت. ایشان از لحاظ خصایل فردی، شبیه ترین فرد به امام ره بود. همیشه لباس های تمیز و ظاهری آراسته داشت و نظم را حتی در رنگ لباس هایش نیز رعایت می کرد. به پیاده روی نیز اهمیت می داد و با بعضی از ورزش ها آشنا بود. ایشان ذهن علت یابی داشت و با مقدمه چینی به اصل موضوع می رسید. بسیار دقیق بود و در انتخاب افراد، اصلح ترین افراد را انتخاب می کرد. بسیار ساده زندگی می کرد و به زندگی دنیا دل بستگی نداشت. فضایل اخلاقی این شهید بزرگوار نیز همانند خصایل فردی شان مورد توجه بسیاری است و جامعیت خاصی در شخصیت ایشان وجود داشت. در زمان خود از همه ممتازتر و در عالم روحانیت نمونه بود و به نقد نظریات فلاسفه بزرگ غرب می پرداخت.وی به چهار زبان زنده دنیا تسلط داشت و همواره منشاء تحول و نوگرایی بود، وسعت نظر خاصی داشت و از اعضای اصلی تشکیل دهنده نظام بود.

در عرصه عبودیت و پرستش نیز از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار بود و گویی در نماز و قنوت خود، خدا را می دید که این گونه با صلابت و طمأنینه نماز می خواند. همیشه در اول وقت نماز می خواند و حتی آخرین نماز مغرب خود را نیز با شکوه و در اسرع وقت به جای آورد. وی منظومه متعالی از صفات حسنه بود و از فرصت های خود به نحو احسن بهره می گرفت،در مطالعه خود نیز نظم داشت و در کارهای خود حتی اوقات تلف شده را نیز محاسبه می کرد. رابطه او با حضرت امام خمینی (ره) یک رابطه مرید و مراد را تداعی می کردو این را در برخورد های وی به سهولت می توان دریافت. او در دوران مبارزه خود همواره در پی شناخت افراد کار آمد بود و نسبت به جوسازی هایی که درباره اش صورت می گرفت، با سعه صدر برخورد می کرد. او نقش مهمی در مدیریت جلسات مخفی داشت و نوارهایش او مخفیانه به دست امام می رسید. به خاطر همین فعالیت ها نیز همواره رژیم شاه با تمام قوا علیه او مبارزه می کرد.

در مدتی که در خارج از ایران زندگی می کرد تأثیر زیادی بر جوانان گذاشته بود و به تشریح اسلام برای آنها می پرداخت. بردباری عجیبی داشت و با خونسردی با مسایل برخورد می کرد ایشان به خاطر موقعیت خاصی که داشت به همان نسبت مخالفانی داشت که به تبلیغات سوء علیه وی می پرداختند، تا حدی که مجال نزدیک شدن به امام (ره) را به او نمی دادند و با تبلیغ ناجوانمردانه خود غربت و مظلومیتش را دو چندان می کرد. شهید بهشتی نسبت به نظریه ها و دیدگاه هایی که در این مجموعه به آن اشاره شده، اعتقادی ریشه ای داشت و معتقد بود که سنت و عرف جامعه را باید جدای از یکدیگر باشد.

در تأمین عدالت اجتماعی خیلی حساس بودو به شهید رجایی نیز ارادت خاصی داشت. آخرین روز زندگی این شهید بزرگوار، هفتم تیر ماه ۱۳۶۰ است که وی در حال سخنرانی در رابطه با اهمیت مقام ریاست جمهوری با انفجار بمبی که در زیر میز ایان قرار داده بودند، به همراه ۷۲ تن از اعضای حزب جمهوری اسلامی در دفتر مرکز ی حزب به شهادت رسیدند. در ضمیمه کتاب نیز به مطالبی از اسناد و نامه های ایشان استناد شده و در پایان، سال شمار زندگی این شهید بزرگوار، از تولد تا لحظه عروج ایشان درج شده است.

 

معرفی کتاب دانشنامه شهدای هفتم تیر 

عنوان: دانشنامه شهدای هفتم تیر

نویسنده: سعید یوسفی

ناشر: بنیاد فرهنگی هفتم تیر

کتاب زندگینامه شهدای گرانقدر هفتم تیر تحت عنوان دانشنامه هفتم تیر از سوی بنیاد فرهنگی هفتم تیر منتشر گردید. این کتاب ارزشمند ۱۱۶۰ صفحه می باشد و در آن به زندگی و ارائه اسناد ، بیانیه ها و تصاویر شهدای هفتم تیر و تاریخچه احزاب و حزب جمهوری اسلامی و شرایط بحرانی آن مقطع تاریخ انقلاب اسلمی وعلل منجر به این حادثه پرداخته است .همچنین نویسنده آن آقای سعید یوسفی در این کتاب با شخصیتها و مقامات کشوری در خصوص این حادثه مصاحبه بعمل آورده است.


کد مطلب: 21085

آدرس مطلب :
https://www.cafetarikh.com/news/21085/معرفی-کتاب-بازخوانی-ابعاد-زوایای-فاجعه-هفتم-تیر

کافه تاریخ
  https://www.cafetarikh.com