دبیر علمی دهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی ایران گفت: خواسته ما تدوین مقالات علمی برای بررسی جدی تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی است، بنابراین نوآوری و بررسی عمیق، نخستین شرطهای انتخاب مقالات برتر است. بعد از دریافت هر مقاله آن را وارد چرخه بررسی میکنیم و حداقل تأیید سه داور درباره آن لازم است.
دکتر موسی حقانی، رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و دبیر علمی دهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی ایران در گفتوگو با خبرنگار سایت تاریخ شفاهی ایران گفت: «پس از اعلام زمان تمدید دریافت خلاصه مقالات، ما هنوز در مرحله دریافت مقالهها هستیم و این روند تا پایان آبان ماه ادامه خواهد داشت. البته هم اکنون هیأت علمی تشکیل شده و قرار بر این است با دریافت کامل مقالات، کار بررسی آنها توسط این هیأت انجام شود.»
وی افزود: «هیات علمی متشکل از اعضای انجمن تاریخ شفاهی ایران و موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران است و افرادی از جمله علی ططری، علیرضا کمری، مرتضی رسولیپور و برخی دیگر از افراد انجمن تاریخ شفاهی ایران هستند.»
حقانی درباره معیارهای انتخاب مقالات برتر ادامه داد: «خواسته ما تدوین مقالات علمی برای بررسی جدی تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی است، بنابراین نوآوری و بررسی عمیق، نخستین شرطهای انتخاب مقالات برتر است. جریانشناسی تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و بررسی رویکردهای حاکم بر منابع شفاهی و بررسی و مطالعه تطبیقی منابع منتشر شده، نقد منابع و بررسیهای روششناسانه در این حوزه از جمله اولویتهای ما در این همایش است که به تکمیل مطالعات، تعیین نقاط ضعف و روشن شدن صحت و سقم برخی ادعاها منجر خواهد شد. به عنوان نمونه در برخی وقایع چندین نفر حضور دارند و این امر موجب ایجاد روایتهای مختلفی میشود که بررسی آنها در دسترسی به دقیقترین روایت کمک خواهد کرد و موجب ایجاد یک روایت جامع میشود.»
لازم به ذکر است که در این همایش منابع منتشر شده در حوزه تاریخ شفاهی مورد بررسی قرار خواهندگرفت و انجام مصاحبه و یا بررسی منابع تاریخی که مربوط به تاریخ شفاهی نیست، مدنظر نیستند. حقانی افزود: «بررسی آثار نیز به این گونه است که ما بعد از دریافت هر مقاله آن را وارد چرخه بررسی میکنیم و حداقل تأیید سه داور درباره آن لازم است. پس از تأیید داوران و اعمال اصلاحات احتمالی، هر مقاله وارد مرحله سطحبندی میشود.»
وی گفت: «تاکنون تعدادی از مقالات و اکثر خلاصه مقالات دریافت شده مورد ارزیابی قرارگرفتهاند.»
حقانی یادآور شد: «پس از گذشت 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و علاقهمندیهایی که در این حوزه مطالعاتی وجود دارد و همچنین منابع و اطلاعات موثقی که در این خصوص میتوانند به شمار آیند، انتظار داریم دهمین همایش تاریخ شفاهی، همایش پرباری باشد. علاوه بر این تمهیداتی اندیشیدهایم تا نشست با پرباری هرچه تمامتر برگزار شود و معتقدم این موضوع به دلیل جذابیت بالا، مستلزم برپایی همایشهای متعدد است. همچنین در صورت بازخورد خوب، ممکن است زمان برپایی همایش را به دو روز افزایش دهیم.»
دهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی ایران، با عنوان «تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی 57-1342» دی ماه امسال و با میزبانی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برگزار میشود.
منبع: سایت تاریخ شفاهی ایران