کتاب «ایران و امریکا؛ گذشته شکستخورده و مسیر آشتی» تالیف سید حسین موسویان از سوی انتشارات تیسا به چاپ دوم رسید.
کتاب «ایران و امریکا؛ گذشته شکستخورده و مسیر آشتی» به چاپ دوم رسید
26 آذر 1394 ساعت 17:32
کتاب «ایران و امریکا؛ گذشته شکستخورده و مسیر آشتی» تالیف سید حسین موسویان از سوی انتشارات تیسا به چاپ دوم رسید.
کتاب «ایران و امریکا؛ گذشته شکستخورده و مسیر آشتی» تالیف سید حسین موسویان از سوی انتشارات تیسا به چاپ دوم رسید.
کتاب از هشت فصل تشکیل شده است که سرفصلهای آن عبارتند از «رابطه ایران و آمریکا؛ از دوستی تا دشمنی»، «بحران گروگانگیری، بیاعتمادی و سوءتفاهم»، «دهه جنگ و تثبیت انقلاب 1368-1359»، «ریاست جمهوری یک عملگرا»، «خیزش جنبش اصلاحات در ایران (1384- 1376)»، «پایان شانزده سال میانهروی»، «دو دیدگاه درباره منازعات اصلی» و «نقشه راه صلح».
موسویان، مولف کتاب سمتهایی مانند سفیر ایران در آلمان، ریاست کمیته روابط خارجی شورای عالی امنیت ملی و عضویت در تیم مذاکرات هستهای را عهدهدار بوده و زمانی گزینهای مطرح برای معاونت وزیر امور خارجه (در دوران اصلاحات) و وزیر امور خارجه (در زمان احمدینژاد) بوده است.
همانگونه که از عنوان کتاب بیان پیداست، این اثر، حول این ایده اصلی به نگارش درآمده که گذشته روابط ایران و امریکا سرشار از اشتباهات است اما با آموختن از اشتباهات گذشته میتوان مسائل را حل کرد.
حضور موسویان در ایالات متحده نه تنها (آنگونه که توماس پیکرینگ در مقدمهای که بر این کتاب نوشته میگوید) فرصتی است برای آمریکا تا با دیدگاههای ایران درباره مسائل مختلف آشنا شود، همچنین فرصتی است برای ایران تا بتواند دیدگاههای خود را به صورت شفاف بیان کند.
در واقع، این کتاب بیش از هر چیزی بیانی است از دیدگاه موجود در درون ساختار حکومتی ایران به موضوعات مختلف؛ اگرچه برای اینکه طرف مقابل نیز احساس نکند که صدایش شنیده نمیشود، در کتاب جایگاهی به بیان نظراتش اختصاص داده شده است.
هانا هس در تمجید از این کتاب مینویسد: «این کتاب ترکیبی است از خاطره، تحلیل و جزییات هرگز گفته نشدهای که مانع برقراری روابط ایران و امریکا شدهاند. کتابی از سفیر سابق ایران در آلمان و سخنگوی سابق تیم مذاکرات هستهای که توجه سناتورهای امریکایی را به خود جلب کرده است؛ حتی حد فاصل رأیگیری برای بودجه سالانه، میتوانستید این کتاب را روی میز سناتورها ببینید. الیزابت وارن، سناتور دموکرات از ایالت ماساچوست، کریس کونز سناتور ایالت دلور، و شرود براون سناتور ایالت اوهایو از جمله کسانی هستند که این کتاب را در صحن سنا خوانده و به همکاران خود توصیه کردهاند که برای اطلاع از رویکرد ایرانیها به رابطه با امریکا، حتما آن را بخوانند»
جیم اسلتری، عضو سابق کنگره از ایالت کانزاس با اشاره به اثر موسویان میگوید: «قویا به همکاران سابق خود در کنگره توصیه میکنم این کتاب تأثیرگذار را بخوانند تا دریابند نگاه ایرانیها به روابط با امریکا چگونه است.»
جیم والش، سفیر و پژوهشگر دانشگاهMIT نیز آورده است: «خواندن کتاب موسویان برای درک مشکلات موجود در روابط ایران و امریکا ضروری و لازم است. به ندرت میتوان کسی را یافت که رویکردهای متفاوت دو طرف به مسائل جهانی را تا این اندازه دقیق توضیح داده باشد»
ولیرضا نصر، مفسر مسائل بینالمل و رئیس مدرسه مطالعات بینالمللی پیشرفته دانشگاه جانز هاپکینز با تحسین این اثر مینویسد: «خواندن این کتاب برای همه آنهایی که علاقهمند روابط ایران و امریکا و آینده سیاست خارجی امریکا هستند، ضرورت دارد»
منبع: ایبنا
کد مطلب: 32219