همزمان با آغاز مرحله جدید از مبارزات سیاسی در اوایل دهه 1340، برخی از مبارزان سیاسی که در راس آن کسانی چون شهید اسلامی و شهید امانی قرار داشت، مسجدی را به نام مسجد امام علی (ع) تاسیس کردند. این مسجد بعد از اتمام، به یکی از مساجد مهم تبدیل شد و فعالیتهایی زیادی را در راستای آگاهسازی جوانان انجام داد.
«برخی از مبارزان مسلمان در فاصله سالهای 1332-1340 به دلیل خفقان سیاسی موجود در جامعه به سوی ایجاد و تأسیس هیئتهای مذهبی گرایش یافتند. به عنوان مثال «هیئت موید» به وسیله آقای عسگراولادی و سایر دوستانشان در مسجد «امینالدوله» بازار تهران، هیئت اصفهانیها در «مسجد بازار دروازه» و هیئت مسجد شیخ علی» توسط شهید صادق امانی، شهید صادق اسلامی و... تأسیس گردید. در واقع مسجد شیخ علی، مسجد متروکه، کثیف و به هم ریختهای بود که در بازار آهنگرهای تهران (کوچه نوروز خان) قرار داشت. حاج صادق امانی، سیداسدالله لاجوردی، حسین رحمانی، شهید اسلامی، احمد قدیریان و دوستانشان با نقشه حاج غلامعلی یزدیزاده این مسجد را از نو میسازند. یعنی براساس آیه «مسجد اسس على التقوا» مسجدی را براساس تقوا، بنا میکنند» پس از ساخت مسجد شیخ علی، حاج صادق امانی به فعالیتهای فرهنگی گستردهای دست زد و جلسات متعددی را برای جوانان سنین مختلف در این مسجد تشکیل داد. وی در اجرای جلسات دینی و فرهنگی آن قدر ثبات قدم داشت که در برخی از مواقع خود به تنهایی تا سی جلسه را در مسجد اداره مینمود. در این جلسات به مراجعین، دروس مختلفی از قبیل عربی، احکام و اصول اعتقادی تعلیم داده میشد و گاهی نیز اولیای مسجد، جوانان را برای تفریح به اردوهای خارج از شهر میبردند و در جریان این اردوها مباحث عقیدتی نیز به آنها تدریس میشد.»
منبع: علیرضا اسلامی گیلانی، تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات شهید محمدصادق اسلامی (شهید مکتب روحالله)، تهران، موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1394، صص 35- 36