کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

از وین تا تهران: داستان آموزش سوارکاری در قاجار

31 فروردين 1404 ساعت 17:25

یک معلم اتریشی در ایران: "ایرانی‌ها از روی طبع با راه بردن اسب و سوارکاری زود آشنا می‌شوند و آموزش دادن آنها در این فن آسان است. ایران اسب‌های خوب زیاد دارد"



در دوره قاجار، آموزش بخش نظامی ایران بر عهده مستشاران اتریشی بود. اتریشی‌ها، کار آموزش را در زمینه‌های مختلف به کار گرفتند. یکی از این زمینه‌ها، اسب سواری بود که ایرانیان استعداد بالایی در آن داشتند.

«دو مانتوویچ و استاندایسکی اتریشی معلم و در استخدام دولت ایران بودند. شاگردان دو مانتوویچ در رشته سواره نظام خوب آموزش می‌دیدند. او مرا به میدان مشقی که شاگردانش در آنجا تعلیم می‌دیدند، برد، شاگردان او رهنمود و دستور معلمشان را اطاعت و اجرا می‌کردند. دومانتوویچ می‌گفت که ایرانی‌ها از روی طبع با راه بردن اسب و سوارکاری زود آشنا می‌شوند و آموزش دادن آنها در این فن آسان است. ایران اسب‌های خوب زیاد دارد و او توانسته است در مدت چهار سال حدود ده هزار نفر را در سواره نظام تعلیم بدهد. دو مانتوویچ در جنگ اتریش و ایتالیا زخمی شده بود، اما به این افتخار می‌کرد. این هر دو افسر اتریشی پرشور و فعال و دارای فکری باز و روشن و بی‌تعصب بودند.»


منبع: یوشیدا ماسا‌‌‌هارو، سفرنامه یوشیدا ماسا‌‌‌هارو،‌‌‌‌‌ترجمه ‌‌‌‌هاشم رجب‌زاده، مشهد، مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، 1373، صص 171- 172


کد مطلب: 50063

آدرس مطلب :
https://www.cafetarikh.com/news/50063/وین-تهران-داستان-آموزش-سوارکاری-قاجار

کافه تاریخ
  https://www.cafetarikh.com