ادارات دولتی هر یک به نوبه خود مشغول انجام دادن اموری سطحی و بیهوده بودند و فرسنگها با حقیقت وظیفه شناسی فاصله داشتند و فقط در تلاش بری استفادههای نامشروع مادی اوقات اداری خود را میگذراندند.
عزت و احترام پهلوانان در زمان قاجار نزد مردم سبب شده بود که زورخانه همچنان در تمامي شهرها وجود داشته باشد و جوانان به آن نیز روي آوردند به خصوص به علت اهمیت هر شهر در بعضي بيش از جاهای دیگر زورخانه پیدا شده بود.
صلیب سرخ جهانی سازمانی بیطرف است که هم اکنون تحت عنوان فدراسیون صلیب سرخ جهانی و هلال احمر فعالیت میکند. این فدراسیون سال 1919 پس از پایان جنگ جهانی اول در شهر پاریس تحت عنوان لیگ جمعیتهای صلیب سرخ تاسیس شد.
بسیاری معتقدند که استعمار دیگر به شکل گذشته وجود ندارد و یا به طور کلی از بین رفته است؛ اما برخلاف این باور استعمار در دوره جدید در شکلی فرانوین و تلفیقی اعمال میشود. آغاز شکلگیری این نوع استعمار حمله آمریکا به افغانستان دانسته شده که شکل آن تلفیقی از استعمار قدیم و جدید است.
مشروطه گرچه در ابتدا با همگامی علما و آزادیخواهان با افکار و گرایشات متفاوت آغاز شد؛ اما بتدریج بسیاری از موافقان آن به خصوص از قشر روحانیت، به مخالفت با آن پرداختند. این مخالفتها عمدتاً به دلیل انحراف جریان مشروطه از اصول اولیه خود بود. ملامحمد آملی و سیدکاظم یزدی را میتوان در زمره این مخالفان قرار داد.
کمتر کسی است که با نام پزشک و سیاستمدار معروف فرانسوی «ژوزف گیوتین» را نشنیده باشد. فردی که شهرتش بیشتر به خاطر اختراع گیوتین است. دستگاهی که بهطور اتوماتیک سرِ مجرمان را از بدن جدا میکرد. دستگاهی که در دوران انقلاب فرانسه بهوفور از آن استفاده شد و افراد مشهوری مانند لویی شانزدهم، روبسپیر، ماری آنتوآنت و بسیاری دیگر از انقلابیون و ضد انقلابیون ...
محققانی چون نیکی ار کدی معتقدند که ایرانیان درباره نقش انگلیسی ها در کودتای سوم اسفند 1299 اعتقادی اشتباه دارند و به غلط انگلیس را عامل کودتا می دانند. عبارات زیر می تواند قضاوت کند که آیا ایرانیان در این باره اشتباه می کنند یا خانم کدی؟
طی هشت سال جنگ ایران و عراق، هرگز عراق متجاوز شناخته نشد. جالب آنکه برخلاف جنگ تحمیلی علیه ایران، در قطعنامهی 660 که در خصوص حملهی عراق علیه کویت صادر شد، شورای امنیت در اولین ساعات جنگ، از عراق خواست فوراً و بدون قیدوشرط، کلیهی نیروهای خود را به عقب فراخواند
انگلیس یا امپراطوری بریتانیا، بزرگترین کشور استعمارگر دنیا در دوران استعمارگری محسوب میشد. این کشور کمی دیرتر از استعمارگران پیر، وارد این وادی شد؛ اما چنان گوی سبق را از آنان ربود که دیگر آفتاب در بریتانیای کبیر غروب نمیکرد. این کشور، مستعمرات زیادی را در آسیا، آفریقا و آمریکا از آن خود کرد. تعداد مستعمرات این کشور به حدی زیاد بود که بدون اغراق،...
رضاخان با آنکه خود را شاه کشور می دانست اما در جمع آوری اموال و دارایی و خصوصا زمین بسیار حریص بود و هر جا که زمین مرغوبی را می دید قصد تصاحب آنرا داشت. در این زمینه حتی یکی از روزنامه های فرانسوی به وی لقب «جانور زمین خوار» داد.
شاهان قاجار از جمله ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه بخشی از دارایی کشور را صرف خوشگذرانیهای خود می کردند و اروپا گردی یکی از این تفننهای شاهانه قاجار بود که متاسفانه حتی برای انجام آن با وجود خالی بودن خزانه نیز وام های کلان دریافت و کشور را مقروض می کردند.
مسلمانان سرتاسر جهان پس از یک ماه روزهداری و عبادت، عید فطر را جشن میگیرند. در این گزارش با آداب و رسوم جشن گرفتن عید بزرگ مسلمانان در اقصی نقاط جهان آشنا میشوید.
در دوران مبارزات انقلابی علیه حکومت پهلوی، زمانی که فعالیت ها و نوشته ها و اظهارات روشنفکران و نویسندگانی چون جلال آل احمد به معضلی برای ساواک تبدیل شد، این سازمان در گزارشی مفصلی که پیرامون سوابق جلال آل احمد تهیه کرده بود نوشته است.
ماری شیل همسر وزیر مختار انگلیس در اوایل دوره سلطنت ناصرالدین شاه است که خاطرات دوران اقامت خود در ایران را گردآوری کرده است. او در این خاطرات با دقت فراوان به جزئیات زندگی ایرانی ها پرداخته است. لیدی شیل در خاطرات خود درباره مهدعلیا میپردازد.
تاجالسلطنه دختر ناصرالدین شاه قاجار از مدافعان انقلاب مشروطه و عضو انجمن حریت نسوان بود و به نوشتن خاطرات خود علاقه داشت. بخشهایی از خاطرات او به نام «خاطرات تاج السلطنه» برجا مانده که وسعت اطلاعات او را نشان میدهد و منبع تاریخی بااهمیتی است.
ماجرای طلاق زن اول محمدرضا شاه با توجه به اینکه روابط میان ایران و مصر را نیز درگیر می کرد و یک پیوند شاهزادگی بود از جمله وقایع تاریخی مورد توجه دوران پهلوی است. در این حوزه آنچه جالب توجه است انجام دو طلاق در یک زمان خاص بود.
سوگلی ناصرالدین شاه زن بسیار وفاداری به ناصرالدین شاه بود و پس از ترور ناصرالدین شاه تا پایان زندگی شاه عزادار بود. اما با همه علاقهاش به ناصرالدین شاه نقش مهمی در ماجرای تحریم تنباکو برعهده داشت و دستور داد قلیان ها را جمعآوری کنند.
روز قدس یا روز جهانی قدس آخرین جمعه ماه رمضان است که امام خمینی در سال ۱۳۵۸ش (رمضان ۱۳۹۹ق) آن را روزی رسمی برای حمایت از مردم فلسطین دانست و از مسلمانان جهان خواست که برای کوتاه کردن دست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. نامگذاری آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز قدس، با حمایت بسیاری از روشنفکران و هنرمندان مواجه شد و امروزه علاوه بر ایران،...
مصدق بارها و بارها مورد انتقاد اطرافیان خود قرار گرفته است. وی اگرچه سیاستمداری کهنه کار بوده اما سیاستهایی در پیش گرفت که متاثر از آن در تاریخ ایران وقایعی رقم خورد که بسیار در سرنوشت این مرز و بوم تاثیرگذار بود.