تصویری از محمدرضا شاه پهلوی و فرح دیبا در مراکش؛ این عکس مربوط به 4 بهمن 1357 یعنی کمتر از 3 هفته تا پیروزی انقلاب اسلامی است. شاه پس از فرار از ایران در 26 دی ابتدا به مصر رفت و پس از چند روز وارد مراکش شد. او در این کشور میهمان سلطان حسن دوم پادشاه این کشور بود. این عکس را "لورنت مائوس" از دومین روز اقامت شاه و خانواده اش در مراکش برداشته است.
حمید سبزواری میگوید: من زنده شدم که دیدم یک نفر مرد قد علم کرده در مقابل این جماعت نااهل ایستاده. از آن روز تصمیم گرفتم به کارهایم رنگ کاملاً اسلامی بدهم.
شاه در معاملات بزرگ اقتصادی، به خصوص در بخش خرید تسلیحات نظامی از پورسانتهای کلان بهره میبرد. یکی از روشهای خاندان پهلوی برای دریافت رشوه این بود که در مقابل اخذ پروانهی تأسیس مؤسسه اقتصادی و یا کارخانه، صاحبان آنها سهامی را به رایگان در اختیارشان قرار میدادند؛ از این رو بود که درباریان در اکثر شرکتها و مؤسسات اقتصادی کشور صاحب سهام بودند.
عکس یادگاری شکنجه گران کمیته مشترک.از راست:بهمن نادری پور معروف به تهرانی، شهاب مدیر کل اداره چهارم ساواک، مصطفی هیراد معروف به مصطفوی و رضا عطار پور مجرد معروف به دکتر حسین زاده!
پنج نفر از آقایانی که از امریکا برای دیدن حضرت امام آمده بودند و به نظر میرسید که برای ارزیابی زندگی شخصی امام آمده باشند در ارزیابی با تعجب گفتند:«مگر میشود انسانی بتواند حتی مسائل فیزیکی وجودش را به کنترل خود درآورد؟»
شواهد تجربی فراوانی نشان می دهد که روحانیون شیعه در ایران، در مقایسه با دیگر علما در کشورهای اسلامی در شکلگیری حوادث سیاسی نقش فعال تری داشتند. محتوای اندیشه ی فقهای شیعه بر اساس ادله ی فقهی آنها شکل می گیرد، از این رو آنان در نحوه ی تعامل با حکومت رفتارهای متفاوتی ارائه می دهند..
موضوع خط سیر حضرت رضا (ع) از دشت آهوان در نزدیکی سمنان و قصه پناهنده شدن آهو و صیاد از اخبار متواتره شایعه است که از آن زمان تا کنون بین مردم ایران جریان و اشتهار دارد و حضرتش را به ضامن آهو ملقب نموده و از آن جهت نظم و نثرها در این موضوع نوشتهاند.
عکس از ناصرالدین شاه که با حالتی مقتدر در میان درباریان ایستاده است. زیر عکس آمده: «تمثال مبارک همایون روحنا فدا در باغ دوشان تپه در روز ورود بدارلخلافه از سرخه حصار که مراجعت از سفر فیروز کوه و سوادکوه است».
تصویری از یک گدا در عصر قاجار؛ این عکس را آنتوان سوریوگین عکاس مشهور گرجی- ایرانی برداشته است. او یکی از عکاسانی بود که با عکاسی از مردم، مکان ها آداب و رسوم، مشاغل و خصوصا اقوام ایرانی از اواخر عصر ناصرالدین شاه در ایران شهرت یافت.
20 دیماه برابر با سالروز قتل امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه است. به همین مناسبت به کتابهای منتشر شده در بازه زمانی سال 92 تا 94 (در زمان دولت تدبیر و امید) نگاهی انداختهایم تا دریابیم که چه کتابهایی درباره این وزیر برجسته عصر قاجار تالیف شده است.
در ساعت 6 عصر سوم بهمن فرودگاه مهرآباد توسط مأموران فرمانداری نظامی بسته شد و در پی آن از ورود و خروج افراد و مسافران به فرودگاه ممانعت شد. در روز چهارم بهمن روزنامهها تیتر زدند تانکها مهرآباد را محاصره کردند.
"محمدرضا از آن که مجبور به ترک وطن شده بود به شدت متاثر و ناراحت بود ساعت از یک بعد از ظهر گذشته بود که ما در میان بدرقه دکتر شاهپور بختیار (نخست وزیر) دکتر جواد سعید (رئیس مجلس شورای ملی) دکتر علی قلی اردلان (وزیر دربار) و فرماندهان عالی رتبه ارتش و گروهی از رجال و شخصیت های مملکتی فرودگاه مهر آباد تهران را ترک گفتیم. "
سناریوی امریکایی در مورد شاه به مراحل پایانی خود نزدیک می شد شوکراس تصمیم نهایی امریکا را از زبان سالیوان چنین می گوید در اواخر دسامبر سالیوان برای انجام ماموریتی به کاخ رفت که به قول خودش برای یک سفیر غیر عادی بود که می بایست به رئیس کشوری که نزد او اعزام شده بود بگوید باید کشورش را ترک کند .