در 30 اوت 1790م نیکولا کِنتِه برای سهولت در نوشتن از نوعی زغال نرم به نام گرافیت استفاده کرد و برای جلوگیری از آلودگی دست به هنگام نوشتن، گرافیت را میانِ دو قطعه چوب قرار داد. بدین ترتیب مداد اختراع شد. امروزه یکی از انواع مداد که در نقاشی مورد استفاده قرار میگیرد به نام این مخترع، به مداد کِنته معروف است.
یکی از مواردی که در تاریخ معاصر ایران اهمیت زیادی دارد انقلاب مشروطه و پیروزی آن و در پی آن تشکیل مجلس و ایجاد قانون اساسی است؛ انقلابی که اختیارات شاه را محدود می کند و جنبه ی الهی سلطنت را به زیر سؤال می برد.
گنبد سلطانیه مقبرهٔ اُلجایتو است که در ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ میلادی در شهر سلطانیه ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی از شیوه معماری آذری به شمار میرود. گنبد سلطانیه در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیدهاست. عکس زیر مربوط به دوره قاجار می باشد و عکاس آن لوییجی پشه است.
معمای قطار گنج نازیها در حال حل شدن است. به دنبال انتشار ادعاهایی از سوی دو شهروند آلمانی و لهستانی مبنی بر کشف محل اختفای این قطار اسرارآمیز، مقامات لهستانی اکنون وجود چنین قطاری را تأیید کرده و از تلاشها برای تعیین محل دقیق و بیرون کشیدن آن خبر می دهند.
پس از اعلام عدم کفایت بنیصدر و عزل او از ریاست جمهوری و فرار مفتضحانه، دشمنان انقلاب اسلامی تلاش خود را در براندازی حکومت اسلامی بیشتر کردند و با توسل به ترور و خشونت گسترده، سعی در از بین بردن مسؤولین وفادار نظام نمودند.
روز هفتم شهریور، سالگرد رحلت حضرت آیت الله العظمی سید شهاب الدین مرعشی نجفی است. وی در سال 1315 ق. / 1276 ش. در نجف به دنیا آمد و شهاب الدین نام گرفت. پدرش، آیه الله سید شمس الدین محمود مرعشی (1279 ق. ـ1338 ق.) از فقها و مدرّسان علوم اسلامی نجف بود. آیت الله مرعشی نجفی دوران کودکی را در آغوش پر مهر خانواده سپری نمود و با تربیت اسلامی بزرگ شد. مادرش ...
محمد بن زکریای رازی یکی از معروفترین شیمیدانان و طبیبان جهان اسلام است که در ۲۵۱ ق. در ری به دنیا آمد و در ۳۱۳ ق. در همین شهر وفات یافت و مورخان شرقی در کتابهایشان او را محمد بن زکریای رازی خواندهاند، اما اروپائیان و مورخان غربی از او به نامهای رازس Rhazes و رازی Al-Razi در کتابهای خود یاد کردهاند
یکی از نکاتی که در بسیاری از پژوهشهای مرتبط با انقلاب اسلامی به چشم میخورد، القای این رویکرد است که رسانههای غربی در طول دوران سلطنت شاه، نگاهی انتقادی به حکومت او داشتهاند. این ادعا بهخصوص دربارهی رسانههای انگلیسی و بهطور مشخص رادیو بیبیسی بارها تکرار شده است