هفده شهریور 1357 واقعهای است که پس از گذشت نزدیک به 36 سال، هنوز نکات جدیدی دربارة آن مطرح میشود. با این حال ابعاد جنایتی که شاه و مزدورانش در این روز علیه مردم بی دفاع در میدان ژاله انجام دادند، همچنان در مهجوریت مضاعف به سر میبرد.
دختر بچه ای پنج ساله در دامنه کوههای آند، ۷۶ سال پیش در پی برآمدگی غیرطبیعی شکمش و با تصور اینکه توموری درون شکم خود دارد توسط مادرش به بیمارستان منتقل شد.
شهریار، مردی که فقط ۶ ماه تا گرفتن مدرک پزشکی خود فاصله داشت، در نهایت به دلیل سوز عشقی زمینی؛ ادامه تحصیلات در طبابت را رها کرد و به شاعری روی آورد، او که ۸۳ سال عمر کرد در طول زندگیش و به گفته خویش پنچ بُت را شکست.
امیرکبیر در سال ۱۲۶۶ هـ.ق بنای تاسیس مدرسه ای بنام دارالفنون را نهاد که سرانجام در نبود او در سال ۱۲۶۸هـ.ق به طور رسمی مشغول به فعالیت گردید و جالب است بدانید که یکی از شبعات آن مدرسه ی طب دارالفنون بود
ژنرال آمریکایی(هایزر) که در اوج پیروزی انقلاب برای نجات رژیم شاه به ایران آمد به ارتشبد قرهباغی آخرین رئیس ستاد ارتش ایران فرمان داد باید هرجا با مردم مواجه میشوند، آنها را قتلعام کنند!
موسی نجفی با انتقاد از روشنفکران عرفی که به علت مواضع گوناگون شیخ فضلالله در مواجهه با مشروطه، شیخ را متهم به دروغگویی کردند، اتهام دیگری که به شیخ وارد میکردند که از پادشاه قاجار پول دریافت کرده را پاسخ داد.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: برای ملاقات با آیتالله طالقانی به زندان رفتم. اعلامیهای در جیب کت من بود با خودم فکر کردم با اعلامیه به خانه زنبور آمدهام از طرفی نمیخواستم فرصت ملاقات با آیتالله طالقانی را از دست دهم.
آگهی دادن به روزنامه ها برای فروش خانه و دیگر لوازم زندگی از جمله راه های مهم دیروز و امروز برای تجارت بود. مقایسه قیمت دیروز و امروز خانه ها نیز در جای خود برای علاقه مندان جالب است.
مرحوم سیدمحمدحسین بهجت تبریزی همزمان با هفته دولت در زمان حیاتش شعری سروده بود که آن را منتشر نکرد، اما نسخه اصلی آن همراه تصحیحهای وی برای نخستین بار از سوی فارس منتشر میشود.