کودک لبوفروش در معابر تهران در عصر پهلوی؛ این عکس در سفر "مینارد اوون ویلیامز" به ایران در سال 1947 میلادی یعنی سال 1325 هجری شمسی، 5 سال پس از آغاز سلطنت محمدرضا پهلوی عکاسی شده است.
وقتی که ناصرالدین شاه در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) ترور شد، او را به حالت نشسته در داخل همین کالسکه گذاشته و به کاخ گلستان بردند تا عموم مردم به کشته شدن شاه پی نبرند.
حجت الاسلام سعید فخرزاده با اشاره به تفاوت میان تاریخ شفاهی و خاطره، بر لزوم آسیب شناسی در این حوزه برای مبارزه با تاریخ سازی و ارائه خوراک فکری درست به مردم برای انتقال پیام انقلاب تاکید کرد
یکی از لذت هایی که دیگه نیست اینه که قدیما که کنکور میدادن. اسم قبول شده هارو تو روزنامه سنجش میزدن! اگه قبول هم نمیشدی حداقل می فهمیدی چند نفر تو کشور اسمشون مثله اسم توئه!
تجربهی مرگ امیر بعدها در باور نوخواهان تأثیر شگرفی گذاشت. یعنی به آنها آموخت بدون تغییر اساسی در شیوهی حکومتداری و مشخصاً بدون قانون مدونی که از قدرت شاه کاسته و به نقش مردم و فرهیختگان بیفزاید و بدون عدالتخانه و پارلمان و قانون اساسی و آزادی نمیتوان «نوسازی» حقیقی را در جامعهی ایران پایهریزی کرد.
اولین سفر مظفرالدین شاه قاجار به اروپا در زمانی که کیسه دولت از هر پولی خالی بود با دریافت وامی از دولت روسیه صورت گرفت؛ شاه نیز در مقابل اولین مقصد رسمی سفرش را "سن پترزبورگ" قرار داد.
علامه تصریح میکند که قدرتهای غربی، قابلیت و توان خود را در راستای خدمت به بشریت به کار نگرفتهاند، بلکه با افروختن شعلههای جنگ و نظامیگری، بر ضد نوع انسان «قیام» کردهاند، اما در مقام گفتار و نظر، فریبکارانه از انسانیت و ارزشهای عالی انسانی دفاع میکنند تا به این واسطه، مسیر وصول به خودکامگی هر چه بیشتر خویش را هموارتر سازند.
دکتر حسین فاطمی، از تأسیس کنندگان جبهه ملی و یار وفادار دکتر مصدق است. دکتر فاطمی اگرچه با اعدام توسط شاه، حسن شهرت و وجاهتی دو چندان یافت، اما ضرورت خوانش دقیق تاریخ و عبور از قشر و شعارزدگی ایجاب میکند که کارنامه وی با دقتی بیش از حماسه سراییهای گروههایی چون «جبهه ملی ایران» مورد تحلیل قرار گیرد. ..