بعد از کودتای 28 مرداد 1332، مشکل نفت در قالب کنسرسیومی متشکل از چند کشور غربی حل شد. شاه مدعی بود که این قرارداد عایدات زیادی را از نفت شامل حال ایران کرده است در حالی که به باور دکتر مصدق، کنسرسیوم منجربه ضرر هنگفتی به ملت بوده است.
سلسله قاجاریه که نشات گرفته از یک ایل بود، با همان نگاه قبیلهای کشور را اداره میکرد و ارتشی منظم سالها و تا آخرین روزهای انقراض این حکومت تشکیل نشد.
شاه مخالفین سیاسی را به بدترین شکل شکنجه میداد. این موضوع بارها در ابعاد داخلی و بینالمللی موضوع انتقاد افراد و نهادهای مختلف قرار گرفته بود. به باوری بسیاری از سازمانهای مدافع حقوق بشر بسیاری از احکام صادره برای مخالفین، مطابقتی با جرم آنها نداشت.
بریتانیا در میان استعمارگران، پهناورترین و بیشترین مستعمرات را از آن خود کرده بود. تا جایی که گفته میشد، آفتاب در بریتانیا غروب نمیکند. این مستعمرات شامل کشورهای کنونی مختلف در چند قاره بود و بریتانیا به اشکال مختلف آنها را اداره میکرد.
در جریان انقلاب اسلامی و مبارزه با طاغوت؛ روحانیت پیشاپیش سایر اقشار حضور داشته و بیشترین هزینهها را متحمل گردیدند. کسانی چون شهید آیت الله سید محمدرضا سعیدی شربت شهادت را نوشیدند و کسانی دیگر سالها تبعید و شکنجه و زندان را به جان خریدند تا اندیشههای امام خمینی (ره) که عصاره ناب اسلام بود را در ایران انتشار دهند.
اسدالله علم در خاطرات خود آورده است وقتی اظهارات سفیر آمریکا به خودم را که در ستایش از شاه افراط کرده برای شاه بازگو کردم. شاه پرسید، "کجای این تملق است؟
همان طور که میلیسپو پیشبینی کرد، در تابستان 1926، نافرمانیهای گستردهای در خراسان و آذربایجان رخ داد. علاوه بر این، شورشی هم در کردستان در جریان بود و به دنبال آن نیز توطئه خطرناک در ارتش کشف شد و تلاش سرهنگ پولادین برای کشتن رضا شاه در آخرین لحظات عقیم ماند.
بدون شک یکی از عوامل فعال در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که در ارتباط کامل با انگلیسیها و علیه مردم ایران اقدام میکرد، «شاپور ریپورتر» بود. شاپور ریپورتر پس از پایان آموزش دانشگاهی و اطلاعاتی خود در دانشگاه کمبریج انگلیس، کار خود را به عنوان مزدور انگلیس در رادیو فارسی دهلی آغاز کرد...
بازار شایعات در ایران داغ است و از جمله آنها باید از شایعه مربوط به اقدامات رضا قطبی (پسردایی شهبانو) یاد کرد که با بکار گرفتن تمام قدرت خود در صدد است جعفریان را به مقام نخستوزیری برساند و البته در این راه از حمایت کامل شهبانو نیز برخوردار است.
چهار سال پس از پیروزی جنبش مشروطه، در سال ١٢٨٩ خورشیدی، در پی تصویب مجلس شورای ملی، به اداره حفظ الصحه دستور داده میشود که در نقاط مختلف از جمله مدرسه دارالفنون، مریضخانه دولتی و اداره بلدیه، مکانهایی برای معالجه و آبله کوبی رایگان دایر و از همه مردم تهران درخواست میشود، برای آبله کوبی و معالجه آن در روزهای معین به آن مکانها مراجعه کنند، اما عوام ...
امرای ارتش ایران درحال مذاكره با ريدرز ويليام بولارد وزيرمختار انگلستان و چند تن ازفرماندهان قشون متفقين درايران؛ در پی اشغال ایران توسط قوای متفقین در جریان جنگ جهانی دوم
انگلیس پس از آن که با ملی شدن صنعت نفت در ایران از این ثروت محروم گردید با طراحی کودتایی با هدف سرنگونی دولت مصدق، دولت آیزنهاور را به بهانه «خطر نفوذ کمونیست در ایران» به اجرای این کودتا متمایل ساخت.
خوشنویسی دوره قاجار از بعد زمانی، یک قرن و نیم را شامل میشود. یکی از تاثیرگذارترین دورههای خوشنویسی است. در این دوره بعد از خط نستعلیق، اقلام دیگر نظیر شکسته و ثلث نیز مورد اقبال قرار گرفت.
قیمت نفت در دهه 1350 تحت تأثیر سیاستهای اوپک و کشورهای تولیدکننده نفت با فراز و نشیبهای فراوانی مواجه شد. در این بین سیاستهائی اتخاذ شد که کاملاً به ضرر شاه تمام شد.
«عبدالرفیع حقیقت» مورخ درباره تسخیر کرمان در ربیع الاول 1209 هجری قمری و وقایع پس از آن مینویسد: قساوت آقامحمدخان قاجار خصوصا در حق مردم کرمان در تاریخ بسیار نادر است.
روزنامهنگاری در دوران قاجاریه با مشکلات بسیاری همراه بود و با روزنامهنگاران به عناوین مختلف برخوردهای سخت صورت میگرفت.
«اصفح المتکلمین» اولین روزنامه گیلان را در 1286 خورشیدی به نام «خیرالکلام» به چاپ رساند. اما روزگاری پیش آمد که برخورد با مطبوعات آن زمان شروع شد و بر همین اساس افصح و یارانش ...
با طرح تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شخصیتها، گروهها و جناحهای سیاسی مختلف شروع به تهیه طرحی برای تدوین قانون اساسی آینده ایران اسلامی کردند؛ در میان همه این طرحها، پیشنویس قانون اساسی شهید صدر بسیار حائز اهمیت است.