جیمز موریه در کنار توصیفاتی که از ایران و ایرانی داشته است، در مواقعی نیز مسائل بسیار کوچک و دم دستی از فرهنگ ایران را بزرگ جلوه داده و از آن به عنوان خرافه یاد کرده است. این در حالی است که بخشی از آنچه موریه بر آنها تاکید بسیار کرده، فقط بخشی از فرهنگ فولکوریک ایران و ایرانی می باشد و مثلا مبنای تصمیم گیری نخواهد بود . . .
درباره حذف حکومت قاجاریه، تاسیس حکومت بی ریشه پهلوی و در نهایت نحوه به قدرت رسیدن رضا خان حرف ها و حدیثهای فراوانی زده شده است. یکی از ابزارهای مطرح در آن مقطع از تاریخ ایران طراحی کاریکاتور و اعتراض به این رخداد با بیانی طنز بوده است.
سند ذیل گزارشی است از ساواک شهر خرم آباد که طی این سند به دستگیری حاج احمد متوسلیان اشاره دارد. در این گزارش آمده است که احمد متوسلیان فرزند غلامحسین، شماره شناسنامه 397 تهران ، متولد 1332 در حال تکثیر اعلامیه امام خمینی در خصوص اعتراض به کشتار اصفهان و شیراز و اعلامیه فاجعه سینما رکس آبادان بود. طبق این گزارش در منزل حاج احمد تعداد زیادی از کتب امام ...
دکتر حشمت از بهترین یاران و همراهان میرزا کوچک جنگلی بود. او در راستای تحقق آرمان های جنگل بسیار کوشید، اما سرانجام بهتر آن دید که تسلیم نیروهای دولتی شود. جالب آنکه او که خود تسلیم شده بود تا جلوی کشتار مردم گرفته شود، در داستان گویی طرفدران رضاخان به مثابه کسی ترسیم می شود که در جنگ شکست خورد و گیر نیروهای رضاخان افتاد . . .
مقامات انگلیسی در خاطرات خود بارها از رضاخان سخن به میان آورده اند. مشهورترین این خاطرات را می بایست از زبان آیرونساید شنید. در خاطرات او تلاش برای ارتقای جایگاه رضاخان و راضی کردن احمدشاه به این ارتقا نمایان است . . .
برخی از کسانی که در ماجرای 28 مرداد 1332 جزء کودتاچیان بودند؛ پیش از آن در زمره مخالفین سیاست های انگلیس در ایران محسوب می شدند و از این رو شاید تا پیش از واقعه کودتا کمتر نگاه منفی نسبت به آنها وجود داشت. یکی از این افراد احتمالا زاهدی است . . .
بوران وحشتناک ایران بورانی بود که در اواسط بهمن ماه سال ۱۳۵۰، بخش وسیعی از ایران را به گونهای در برف و یخبندان فرو برد که سرانجام منجر به مرگ بیشاز ۴۰۰۰ نفر شد.
کمیته مجازات بعد از انجام چندین قتل و ترور، در پاییز 1296 شناسایی و بسیاری از اعضای آن دستگیر و زندانی شدند. در رابطه با نحوه شناسایی و دستگیری افراد، روایتهای متفاوتی وجود دارد؛ اما یکی از اشخاصی که در رابطه با دستگیری اعضای کمیته نقش محوری داشت فردی است به نام عبدالله بهرامی که در آن زمان معاونت کل اداره آگاهی نظمیه را بر عهده داشت.
شاه از شخصیت های بزرگ روحانی من جمله آیت الله کاشانی به شدت می هراسید. از طرفی از نفوذ انها در میان مردم آگاه بود و می ترسید آنها مردم را بر ضد حکومت بشورانند و از طرفی دیگر نیز تلاش می کردند تا از آنها در واقع اضطراری کمک بطلبند. ماجرای ترور هژیر از جمله این موارد است . . .
در این سند آئین نامه جوایز سینمایی بنیاد شهبانو فرح در 12 ماده به سینماگران برجسته ایرانی و بهترین فیلم ایرانی سال آورده شده است. فرح پهلوی یکی از ارکان اصلی برنامه ها و سیاستگذاریهای فرهنگی پهلوی دوم داشت و با برگزاری جشن هنر شیراز گامهای بلندی در جهت غربی کردن جامعه ایران برداشت . . .
سید احمد ادیب پیشاوری در سال 1223 ش (1260 ق) در پیشاور پاکستان چشم به جهان گشود. او از سلسله سادات معروف به اجاق بود که نَسَب آنان در سیر و سلوک به سهروردیه میرسید. ادیب در سبزوار به مدت دو سال از محضر فیلسوف کبیر حاج ملاهادی سبزواری و نیز آخوند ملامحمد، فرزند وی، و آخوند ملا اسماعیل استفاده کرد و سپس در مشهد ساکن شده، به ادیب پیشاوری یا ادیب هندی ...
سرهنگ محمدتقی خان پسیان معروف به کلنل محمدتقی خان ، متولد 1271 بود. او از یک خانواده سپاهی آذربایجان برخاسته است و تمام بستگانش در نظام بودند. پدر او نیز یاورمحمدخان عنایت السلطان نام داشت. تحصیلات ابتدائی را در تبریز انجام داد و بعد به تهران آمد وارد مدرسه صاحب منصبی شد و در سن 20 سالگی درجه ستوانی گرفت . او در 23 سالگی سرگرد شد. در سال 1299 پس گذراندن ...
دکتر لطفعلی صورتگر استاد دانشگاه هنگام خواندن شعر در مراسم تاجگذاری محمد رضا پهلوی در این تصویر مشاهده می شود. در تاریخ 4 آبان 1346 و در چهل و هشتمین سال تولد محمدرضا پهلوی در تالار کاخ گلستان برگزار شد، محمدرضا پهلوی تاج شاهی را بر سر خود و همسرش فرح پهلوی گذاشت و او را به نیابت سلطنت منصوب کرد . . .
در این عکس تاریخی اعضای کنگره فردوسی مرکب از دانشمندان و شرق شناسان ایرانی وخارجی در مدخل تالار دارالفنون مشاهده می شوند. لازم به ذکر است که برگزاری جشن هزاره فردوسی و کنگره مستشرقان در تهران از جمله اقدامات فرهنگی عصر رضاشاه پهلوی در راستای ترویج باستان گرایی و به حاشیه بردن هویت اسلامی مردمان مسلمان ایران بود . . .
خاطرات روزانه جعفر شریف امامی : خرید وسایل ورزشی از یکی از مغازه های لندن به همراه عشرت ، صرف ناهار با علی و مرندی ، تماشای فیلم در یکی از سینماهای لندن به همراه علی و مژدهی ، تسویه حساب با هتل هیلتون ، سفر به پاریس به همراه علی و عشرت . . .