اسکندر دلدم متولد سال 1325٬ استاد دانشگاه٬ مورخ و مولف و روزنامه نگار معاصر است. دلدم از افراد مورد وثوق دربار پهلوی و نزدیک به مقام های تراز اول کشور در آن دوران، در برخی از کتاب هایش به خاطراتش از دوران همکاری با کاخ سلطنتی اشاره می کند.
در میان نهادها و سازمانهای وابسته به صهیونیسم که در ایران فعالیت داشتند، آژانس یهود از جایگاه ویژهای برخوردار بود. این سازمان، از مهمترین سازمانهای فعال در ایران بود که با آگاهی و مجوز حکومت پهلوی در ایران فعالیت داشت و در طول فعالیت خود اقدامات ارزندهای برای صهیونیسم جهانی انجام داد.
حادثه 29 بهمن تبریز که در چهلمین روز شهدای قیام خونین شهر قم به وقوع پیوست، از روزهای ماندگار انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود. دو روز پس از انتشار مقاله «ایران و ارتجاع سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات که در آن به امام خمینی توهین شده بود، در 19 دی 1356، مردم و طلبه های علوم دینی در قم دست به تظاهرات زدند.
اماکن مذهبی همواره از قداست و احترام خاصی نزد ایرانیان برخوردار بوده است. از این رو از دیرباز مردم علاقه خاصی به عزیمت به این مکانها در قالب کاروانها داشتهاند. در دوره قاجار نیز علیرغم آنکه وسائل نقلیه همچون ماشین وجود نداشت، مردم طی سفرهای متعدد با کاروانها، راهی شهرهای مذهبی میشدند.
با توجه به تشدید بحران سیاسی حکومت پهلوی، آمریکا بتدریج اقدام به خروج شهروندان خود از ایران نمود. این اقدام حکایت از آن داشت که اولاً این کشور به عمق بحران سیاسی پی برده است و ثانیاً آمریکا متوجه تنفر مردم ایران نسبت به خود شده بود.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت انسانی ایران، همواره نیروی مهمی در بسیاری از کنشهای اجتماعی و سیاسی تاریخ معاصر بودهاند. این نقش در انقلاب اسلامی از نمود ویژهای برخوردار بوده و باعث شد تا حضور زنان در کنار سایر افراد و طبقات مختلف اجتماعی و سیاسی، محور مردمی بودن انقلاب را تکمیل کند.
دستگیری «آیتالله میرزا علی فیض مشکینی» و «آیتالله احمد جنتی» در سال 1357 موضوع سند زیر است. بر اساس گزارش ساواک این دو نفر تعدادی اعلامیه علیه رژیم پهلوی به همراه داشتهاند در سابقهی آیتالله مشکینی آمده است: «از روحانیون افراطی و از طرفداران خمینی میباشد.» در مورد آیتالله جنتی نیز میخوانیم: « از روحانیون بسیار ناراحت و افراطی و از طرفداران خمینی ...
بعد از جنگ جهانی دوم و اشغال کشور توسط متفقین، موجی از ناآرامی و اغتشاش کشور را فراگرفت. گرچه بخشی از ناآرامیها متأثر از خلا قدرت سیاسی و ضعف آن بود، اما عامل اصلی مشکلات، ریشه در اشغال کشور اوسط بیگانگان و غارت اموال مردم داشت.
امام بعد از ورود خود به ایران در 12 بهمن 1357، موضع کلی خود در رابطه با شاه و آمریکا را به وضوح نشان داد. صحبتهای امام در آن روز حکایت از عدم تمایل ایشان به ارتباط با آمریکا و نیز حذف کامل حکومت پهلوی داشت.
تلاوت قرآن محمد اصفهانی هنگام ورود امام خمینی ۱۲بهمن ۵۷ انجام شد که تیم برگزار کننده ی مراسم استقبال از امام آقای محمد اصفهانی را از دبستان علوی برای این قرائت در فرودگاه مهرآباد انتخاب کرد.
موضوع ایدئولوژی و ارتباط آن با انقلابها یکی از مباحث مهم در نظریههای تحلیلگران انقلاب اسلامی است. اهمیت این موضوع از آنجا ناشی میشود که برخی از تحلیلگران با نادیده انگاشتن و یا انکار نقش ایدئولوژی در انقلابها، به سایر مؤلفههای دخیل در انقلاب تأکید میکنند. این در حالیست که در بسیاری از انقلابها از جمله در انقلاب اسلامی ایران شاهد تأثیر بسزای ...
18ژوئن سال 1815، ارتش "ناپلئون"، مرکب از 72 هزار نظامی و عمدتا داوطلبان هوادار او در «واترلو» واقع در بلژیک امروز از ارتشهای 7گانه متحده مرکب از سپاهیان آلمان، انگلستان، هلند و ... شکست خورد، و تاریخ جهان فصل تازه ای را باز کرد.
قمرالملوک امیرسلیمانی معروف به ملکه توران دختر عیسیخان مجدالسلطنه و نوه مهدیقلیخان مجدالدوله، از دودمان قاجار، در سن ۱۹ سالگی همسر سوم رضا شاه پهلوی سردارسپه شد، ولی اندکی پس از تولد شاهپور غلامرضا پهلوی، در سال ۱۳۰۲ ه. ش (قبل از تاجگذاری) از وی جدا شد.
ابوالقاسم آزادمراغه اى فرزند ميرزا عبدالمحمد ثقهًْالاسلام در دى ماه 1261ش در مراغه متولد شد. پس از پايان تحصيلات ابتدائى و متوسطه در مراغه در سن هفده سالگى از سوى پدر راهى نجف شد تا به كسوت روحانيت درآيد. در نجف نزد آيتالله ملا محمدكاظم خراسانى و شيخ حسن ممقانى و فاضل شربيانى به مدت پنج سال و نيم به تحصيل پرداخت و با كسوت روحانيت به ايران بازگشت....
کوتاه ترین جنگ در تاریخ جهان جنگی ست که بین بریتانیا و کشور آفریقایی زنگبار روی داداین جنگ تنها ۴۰ دقیقه و به گمانی دیگر ۳۸ تا ۴۵ دقیقه، طول کشیددلیل جنگ؛ مرگ سلطان طرفدار انگلیسی ها "حمید بن ثوینی البوسعید" در ۲۵ آگوست ۱۸۹۶ و جانشینی "سلطان خالد بن برغش البوسعید" برادر زاده "سلطان حمید" بود.
ملکه مادر از جمله القابی است که به مادران پادشاه گفته می شود و آنان در دربار و خصوصا اندرونی و حرمسرا ارج و قرب بسیاری داشتند و مدیریت اغلب امور با آنان بود. ملکههای مادر بهطور رسمی حکمرانی نمیکنند اما در مواردی به عنوان نایبالسلطنه تعیین شدهاند و بعضا قدرت زیادی حتی تا حیطه فرمانروایی در کل کشورها داشته اند.
بی سوادی و خودکامگی رضاخان در امور کشور باعث ایجاد مشکلاتی شده بود. یکی از این موارد را در لغو امتیاز «ویلیام دارسی» یک سرمایه گذار انگلیسی ایران می توان جستجو کرد. دارسی در زمان قاجار در سودای پیدا کردن نفت سرمایه گذاری را با بهای اندک انجام داد اما در انتها این سرمایه گذاری نه به سود وی و نه حکومت ایران بلکه به سود انگلیسیها تمام شد.
بیستم دی سال 1230 هجری خورشیدی سالروز شهادت امیرکبیر صدراعظم مقتدر و سیاستمدار بزرگ ایران زمین است. پیش درچنین روزی میرزا تقی خان فرهانی ملقب به امیرکبیردر حالی که تنها چهل وچهار بهار را تجربه کرده بود ، به دستور ناصرالدین شاه توسط علی خان فراش درحمام فین کاشان به شهادت رسید.
با پیروزی انقلاب مشروطه، شمار زیادی از زنان ایرانی دوشبهدوش مردان در فعالیتهای مشروطهخواهی شرکت کردند، ضمن اینکه به ایجاد انجمنها و جمعیتهای مخصوص بانوان مبادرت ورزیدند. این در حالی بود که اوضاع فرهنگی و اجتماعی جامعه، فضای مناسبی برای فعالیتهای اجتماعی زنان نبود. از اینرو غالب این اقدامات مخفیانه صورت میگرفت.