بنا به گواهی متون و روایات تاریخی، از صبح عاشورا تا لحظاتی قبل از آغاز جنگ میان سپاه امام حسین (علیه السلام) و ابن سعد، رویدادهایی منحصر به فردی رخ داده است و گاه حضرت با بیان نکاتی به بیان حقایقی درباره خویش و خاندان پاک رسول الله پرداخته اند.
عباس بن علی (ع) و نافع بر تمام همراهان عمرو حمله بردند و راه را گشودند و به پیاده ها گفتند بروید. از اصحاب عمرو بن حجاج تعدادی به قتل رسیدند، اما هیچ کس از یاران حسین بن علی (ع) صدمه ای ندید و همه با آب به اردوگاه بازگشتند. امام و یارانش آب نوشیدند و از آن روز عباس (ع) سقا و ابورالقربه نامیده شد.
فرخرو پارسا در اسفند ماه 1301 ش در قم متولد شد. مادرش فرخآفاق پارسا مدیر مجله «جهان زنان» به دلیل نوشتن مقالهای درباره «لزوم تعلیم و تربیت مساوی برای دختر و پسر» به قم تبعید شد. وی پس از به دنیا آوردن فرزندش با میانجیگری نخست وزیر وقت به تهران بازگشت، پدرش فرخدین پارسا کارمند وزارت بازرگانی ...
مراسم نخل برداری عاشورا در میدان امیر چخماق یزد مربوط به سال های حدود ۱۲۸۰ ه.ش. برداشته شده توسط کشیشان مسیحی انگلیسی در یزد؛ این عکس از بالای تکیه امیر چخماق برداشته شده است؛ آن روز ها پیش از ساخت خیابان های شاه یا قیام امروزی و پهلوی یا امام خمینی امروزی میدان اینگونه بوده و سه طرف غرفه سازی بوده است؛ سردر مسجد امیر چقماق در سمت چپ عکس گویای اندازه ...
وقتی امیرکبیر در صدر امور دولتی قرار گرفت قصد اصلاح امور را گرفت. وی با تدبیر خاص خود سازمان جاسوسی و ضدجاسوسی تشکیل داد که مأموران آن «منهیان امیر» نامیده می شدند و از میان افراد امین و راستگو انتخاب می گردیدند. وی برای اطلاع و نظارت بر کارهای درباریان، وزراء، نظامیان، صاحبان مناصب دولتی، گردنکشان و افراد...
در ادامه سلسله نشستها و کارگاههای تخصصی تاریخ شفاهی ایران، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصرایران با همکاری انجمن تاریخ شفاهی ایران در نظر دارد، دهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی را با عنوان: « تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی «57-1342» در دیماه سال 1394 برگزار کند.
زمانی که تشنگی بر حسین بن علی (ع) و یارانش شدت یافت، امام کلنگی برداشت از پشت خیمه بانوان نوزده گام به سمت قبله به جلو رفت و زمین را کند، چشمه آبی گوارا پدیدار شد، پس از اینکه امام و یارانش از آن نوشیدند چشمه خشک شد و اثری از آن باقی نماند.
سه روز قبل از شهادت امام حسین (ع) نامهای از ابن زیاد به عمر سعد رسید که در آن نوشته بود: بین آب و حسین و یارانش حائلی قرار بده که حتی قطرهای از آن ننوشند!
ناصرالدین میرزا معروف به قبله عالم، سلطان صاحبقران و بعد شاه شهید، چهارمین شاه از دودمان قاجار ایران بود. وی طولانیترین دوره پادشاهی را در میان دودمان قاجار داراست.
مسجد سپهسالار یکی از نخستین و بزرگترین مسجدهای شهر تهران است. این مسجد همراه مدرسهای به همین نام در کنار عمارت بهارستان مجلس شورای ملی در میدان بهارستان تهران جای گرفته است.
من نمیدانم آیا آن زمان در اروپا تئاتری بود که امکان حضور بیست هزار نفر را در خود داشته باشد یا خیر. ولی تکیه دولت این ظرفیت را داشت البته با استاندارد ایرانی و نشستن بر روی زمین! شاید بتوان گفت تا آن زمان بزرگترین تئاتر شناخته شده جهان بود!
عبدالاحد مومند» نخستین فضانورد افغانستانی و چهارمین مسلمانی است که در سال ۱۹۸۸ میلادی 9 روز را در ایستگاه فضایی «میر» گذراند و اولین فضانوردی است که کتاب آسمانی قرآن را به فضا برد.
"ارنست هرتسفلد" باستان شناس و شرق شناس شهیر آلمانی که برای ما ایرانیان بیشتر به خاطر کاوشهایش در تخت جمشید شناخته شده است در جریان سفرهای تحقیقاتی خود به بین النهرین و عراق در کنار عکاسی از آثار برجا مانده تاریخی و باستانی از حرم مطهر امام حسین(ع) نیز عکاسی کرده است