میرزادی عشقی از جمله شعرای به نامی بود که دغدغه آزادی و عدالت داشت. شعر و یادداشت های او در خدمت مردم و جامعه بود. او منتقدی بود که بی پروا سخن می گفت. همچنان که حتی در نقد فرد قلدر مثل رضاخان نیز صریح می نوشت و می گفت. همین روحیه نیز سبب شد که منتقدینش نتوانستند، زبان او را برتابند. همچنان که در نقطه مقابل، مردم او را بسیار دوست داشتند . . .
حجاب ایرانیان برای سیاحان خارجی همیشه مسئله بوده است. تا جایی که پیر لوتی که در عصر مظفرالدین شاه به ایران آمد در حسرت دیدن یک زن بی چادر بود. تا آنکه خلاصه در همسایگی خود با دیدن رخت های موجود در پشت بام خوشحال شد که امروز زن این خانه باید برای برداشتن این البسه به پشت بام بیاید و سیاح او را خواهد دید . . .
برژنسکی از جمله آمریکایی هایی بود که در جریان انقلاب اسلامی به شدت از طرفدران بقای شاه بود. او بر آن بود که شاه می بایست به شدیدترین و خشن ترین شکل ممکن به مخالفین خود واکنش نشان دهد. ظاهرا دخالت او در امور ایران بیش از حد مجاز آن بوده است، به طوری که باعث واکنش ونس شد . . .
روس ها تا پیش از کنفرانس 1907 آنچه در سر داشتند دسترسی به آبهای آزاد بود. آنها در ذهن خود رسیدن به هند را از طریق خلیج فارس می دانستند. اما جالب اینکه قرارداد 1907 برای همیشه این آرزوی آنان را به تاریخ پیوند داد . . .
در ایران عصر قاجار، روحانیون و علما عکس العمل های متفاوت و مختلفی درباره نوع تعامل با حکومت از خود نشان داده اند. گاهی لازم می شد تا به تعامل با حکومت بپردازند و در مقابل گاهی به مواجهه و مقابله و یا حداقل عدم تعامل با آن می پرداختند. از جمله نوع تعامل شیخ انصاری و حکومت جالب توجه است . . .
قدمت تاریخی سکونت در منطقه شاهرود بر اساس گمانه زنیهای باستان شناسان و حفاری های به عمل آمده به هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد. آثار به دست آمده درحفاری تپه بلوار خودگواهی بر این مدعاست. بر اساس شواهد و مدارک تاریخی موجود، تشکیل هسته اولیه شهر شاهرود به دلیل دفاع از مهاجمان روی تپه های کم ارتفاع در دامنۀ کوه شمالی و غربی شاهرود ساخته شد . . .
دربار فرح پهلوی همیشه به واردات و خریدهای گزاف و گران قمیت کالاهای لوکس و مصرفی غربی شهره بود. و هرساله میلیونها دلار از خزانه ملت جهت ارضای روحیه تجملاتی فرح پهلوی صرف می شد. در این سند تاریخی صورت بلورآلات ارسالی از ایتالیا به دربار ملکه پهلوی آمده است.
تاسیس ژاندارمری دولتی بهوسیله مجلس دوم(۱۲۸۸۱۲۹۰. ش) نشاندهنده تلاش مهمی بود که در دوران مشروطیت به دست دولت ایران برای ایجاد نوعی سازمان قدرتمند جدید و در عینحال ملی، که به صورت تمام و کمال در مقابل مقامات ایرانی پاسخگو باشد، انجام شد. این اقدام در واقع به مثابه پایدارترین طرح از سلسله طرحهایی بود که برای نوسازی نیروهای مسلح به ریاست افسران خارجی ...
پس از ترور ناصرالدین شاه، زنان درباری نیز در مظان اتهام قرار می گیرند. به هنگام محاکمه میرزا رضای کرمانی از او سوال می شود که «آیا راست است که زنان اندرون با تو متحد بودند. به تو خبر میداند؟» اگرچه میرزا این اتهام را رد می کند و نم پس نمی دهد لکن با توجه به وضعیت نامناسب رفتار شاه قاجار با اکثر زنان درباری احتمال اینکه میرزا رضای کرمانی را در این ...
محمدرضا پهلوی می خواست محبوب ترین فرد ایران باشد. او حاضر نبود بپذیرد که در میان ایرانیان کسی بهتر از اوست. از جمله بسیار تلاش می کرد تا مصدق را چهره ای بد و منفور نشان دهد. شاید انقلاب اسلامی ضربه ای محکم به او بود تا بداند بر خلاف باور غلطش مردم ایران هیچ تمایلی به او ندارند . . .
امام خمینی چهره ای شاخص در میان رهبران جهان است؛ به گونه ای که حتی غربی ها نیز نمی توانند قدرت و توان او را دست کم بگیرند و یا به فراموشی بسپارند. او از آنچنان توان و کاریزمایی برخوردار بود که متفاوت از قهرمانان عمده دنیا بود؛ به گونه ای که می توان از او تحت عنوان قهرمان نشسته یاد کرد . . .
علمای تشیع در دوره های زمانی متعدد و متفاوت راهکارهای مختلفی را برای رویارویی با استعمار در پیش می گرفتند. گاهی این راه حل ها در همکاری میان استبداد و استعمار بود و گاهی در همراهی با سلطنت علیه دشمن خارجی. شیوه و رویکرد حاج ملا علی کنی در این باره قابل تامل و توجه است . . .
بعد از تبعید رضاخان در شهریور 1320، وی بعد از چند مدت سردرگمی نهایتا در دوربان آفریقای جنوبی اقامت گزید، دوربان نقطه بد آب و هوایی بود و دست کمی از جزیره موریس نداشت. وقتی همراهان شاه به مقامات انگلیسی مراجعه میکردند و زمان عزیمت به کانادا را جویا میشدند آنها نبودن کشتی را بهانه قرار داده و تاریخ مسافرت به کانادا را چهار تا پنج ماه بعد تعیین میکردند....