حکومت پهلوی برای ایجاد چهره مثبت از خود در بین افکار عمومی دنیا- علی رغم ظلم و استبداد داخلی- هزینه هنگفتی برای ملاقات خبرنگاران خارجی با خاندان پهلوی می نمود. از جمله این موارد دعوت از خبرنگاران خارجی و پرداخت کلیه هزینه های مسافرت آنها به ایران بود.
بنا به روایت سفیر ترکیه در ایران که به مناسبت آغاز سلطنتش به دیدار او رفته بود، شاه مایل بود تا حرف های مهم خود را با او به شکلی خصوصی در میان بگذارد...
بسیاری از بازرگانان رشتی اعلام کرده اند که حاضرند جاده را با هزینه خودشان تعمیر کنند، دولت مجوز این کار را صادر نمی کند و جاده به همان وضع باقی مانده است. دولت با این استدلال غلط از گسترش و بهبود راه های ارتباطی جلوگیری می کند که مبادا وسیله ورود دشمن به منطقه شوند.
به اعتقاد اکثریت قریب به اتفاق تاریخنگاران، وقوع کودتای سوم اسفند 1299 شمسی که در نهایت منجر به تاسیس سلطنت 53 پهلویها بر ایران شد، تیرخلاصی بر پیکر نیمه جان مشروطیت بود و به نوعی مشروطه را در رسیدن به اهداف و آرمانهای خود ناکام گذاشت.
روزنامه ناهید یکی از پرآوازه ترین نشریات انتقادی و فکاهی ایران است که در سالهای پایان دوره قاجاریه و چند سال آغازین سلطنت پهلوی اول در ایران منتشر می شد. نشانه و طرح لگوی ناهید طرحی تمثیلی و در اصل طرحی کاملا مفهومی با برداشت سیاسی بود. ب
گزارشهای روزانه شهربانی کل کشور مشتمل بر : وقوع تخلفات قانونی ازقبیل سرقت ، چاقوکشی ، قاچاق ، اعلام اسامی تعداد زندانیان ، تشکیل سازمان جدیدالتاسیس برای کشاورزی ، بهداشت و امور فرهنگی توتونکاران رشت ، کشف اشیاء قاچاق متعلق به رئیس گمرک بانه ، تحصن عده ای از اهالی رامهرمز در تلگرافخانه
بسیاری از افراد خاندان پهلوی به راحتی و برخلاف قانون اساسی به رانتخواری و سایر فسادهای اقتصادی دست میزدند بدون آنکه در قبال آن رفتارها مجازات شوند، حال آنکه اگر افراد عادی و غیروابسته به رژیم مرتکب آن فسادهای میگشتند با مجازاتی سنگین مواجه بودند.
وی علاقه چندانی به سلطنت نداشت و شاید همین بیعلاقگی عاملی در عدم اقتدار او در پادشاهی باشد. چنانچه خود وی نیز با اذعان به این موضوع گفته بود «اگر در سوئیس کلم فروشی کنم بهتر است تا در چنین مملکتی پادشاه باشم.»