نواب صفوی و دوستانش مشکل اصلی ایران را در وجود شاه می دیدند و نظر او مبارزه با دربار بود، ولی جبهه ملی، مرحوم کاشانی و دکتر مصدق و دیگران رزم آرا را مشکل اساسی می داستند
در این سند صورت مذاکرات هیات وزیران مشتمل بر تصویب تقاضای دفتر اشرف پهلوی در مورد فروش ارز به نرخ رسمی ، تصویب فروش اراضی خالصه زاهدان ، تصویب ارائه ارز جهت ساختمان بلند میانکنگی در بلوچستان ، پرداخت ارز مورد نیاز غلامرضا پهلوی برای خرید اتومبیل و... مشاهده می شود.
کتیبه های موجود در گنجنامه همدان نوشتارهایی از دوران داریوش و خشایارشاه است. این کتیبه ها بر دل یکی از صخرههای الوند در فاصله ۵ کیلومتری غرب همدان حکاکی شدهاست. نکته قابل توجه آنکه این کتیبهها هر کدام در سه ستون ۲۰ سطری و به سه زبان پارسی باستان، عیلامی و بابلی نو نوشته شدهاند.
فوت علیرضا در دورهای حساس از تاریخ ایران یعنی سال 1333 اتفاق افتاد. دورهای کوتاه بعد از کودتای 1332 که بحث فرزند دار نشدن محمدرضاشاه و ثریا نیز بر سر زبانها بود. با این حال این موضوع بعد از سفر علیپاتریک، فرزند علیرضا به ایران و مقصر دانستن عموی خود در کشته شدن پدرش اهمیت بیشتری یافت...
در محل بازار ماهی بندرعباس که در کنار ساحل قرار دارد گذشته از انبارهای وابسته به لنج ها، کپرها و سایبان هایی برپا شده که ماهی فروشها در زیر آن بساط خود را می گسترانند.
میرزا تقی خان امیرکبیر نیز همچون بسیاری دیگر از مصلحین تاریخ معاصر ایران به خوبی به این مسئله آگاه بود که اولین و مهمترین حوزه ای که نیازمند اصلاحات است، ارتش و مقابله با خارجیان است...
من اخلاص و ارادت شهید عراقی را نسبت به شهید نواب صفوی تا پایان عمرش و بخصوص در ایامی که در زندان با هم به سر می بردیم، از زبان خود آن شهید در بسیاری از موارد می شنیدم..
هدف پایگاه های برون مرزی اسرائیل در ایران، عراق و کشورهای عربی بود و اکثر مامورین را این 3 پایگاه استخدام می کردند و پس از آموزش کامل مرحله بهره برداری شروع می شد...
حوزه سیاست خارجی و روابط خارجی یکی از حوزه های مورد علاقه شاه پهلوی بود و محمدرضاشاه سیاست خارجی را به عنوان حیاط خلوت خود تلقی می نمود؛ ازاینرو سالانه سفرهای متعددی به کشورهای مختلف دنیا با صرف هزینه های کلان انجام می داد.
ریچارد نیکسون بهعنوان سی و هفتمین رئیسجمهوری آمریکا که در نزد ایرانیان با سفر جنجالیاش در نهم خرداد ۱۳۳۳ به ایران و در پی اعتراضات وسیع دانشجویی که منجر به شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران همراه بود، نامی آشنا در تاریخ معاصر ایران است.
جهش قیمتی در دهه 1350 در حدی بود که هویدا پست نخستوزیری را در سال ۱۳۵۶ با تورم بیش از ۲۵ درصد که از زمان جنگ جهانی دوم بیسابقه بود تحویل داد. آمار رسمی بانک مرکزی گویای آن است که شاخص قیمتها در نیمه اول دهه پنجاه ۲/ ۲ برابر و شاخص قیمت مسکن سهونیم برابر شد.
امروزه جامعه پذیری انسان از طریق نهادهایی مثل مدرسه و دانشگاه صورت می گیرد. اما جالب اینکه دهه ها قبل نهادهایی این کار را انجام می دادند که از لحاظ کارکردی بسیار با نهادهای آموزشی امروز متفاوت بودند؛ مثل قهوه خانه
سیاستگذاران بلندپایه ی وزارت خارجه، دریاداری، بانک انگلستان و وزارت سوخت و نیرو گرد آمدند تا یک کمیته کاری ایران تشکیل دهند. این نهاد چند مطالعه ی پژوهشی را بنا به سفارش انجام داد تا به عنوان پس زمینه ی برخورد با ایران، مورد استفاده قرار گیرد.
کانون خانوادگی قاجار در دوران سلطنت پهلویها یک کانون به اصطلاح غیردولتی جهت تامین منافع خاندان و اعضای طایفه قاجاریه بود که به نوعی جنگ قدرت را در سال 1304 با اعلام تاسیس سلطنت پهلوی به رضاخان باخته بودند.
بعد از فرازونشیب ورود هنر سینما به ایران توسط مظفرالدین شاه قاجار، در سال 1303 شمسی نخستین سالن سینما به معنای واقعی آن بنام «گراند سینما» به به همت علی وکیلی در در خیابان لاله زار تهران در « گراند هتل » افتتاح شد .