۰
plusresetminus
حکایتی از بی کفایتی و ستمهای حاج ابراهیم خان کلانتر

در خارجه نیز در امان نیستیم!

اعتمادالدوله یا همان حاج ابراهیم خان کلانتر را باید یکی از چند وزیر معروف تاریخ معاصر ایران به شمار آورد. فردی که با خیانت به لطفعلی خان زند توانست در دوره‌ سه پادشاه و دو سلسله‌ حکومتی وزارت کند. او به ترتیب وزارت لطفعلی خان زند، آقا محمد خان قاجار و فتحعلی شاه قاجار را به عهده داشته است.
در خارجه نیز در امان نیستیم!
جوان و تاریخ- کشکول

حکایتی از بی کفایتی و ستمهای حاج ابراهیم خان کلانتر

اعتمادالدوله یا همان حاج ابراهیم خان کلانتر را باید یکی از چند وزیر معروف تاریخ معاصر ایران به شمار آورد. فردی که با خیانت به لطفعلی خان زند توانست در دوره‌ سه پادشاه و دو سلسله‌ حکومتی وزارت کند. او به ترتیب وزارت لطفعلی خان زند، آقا محمد خان قاجار و فتحعلی شاه قاجار را به عهده داشته است. از دوران وزارت وی حکایتهای متعددی نقل شده است که در ادامه به ذکر یکی از معروفترین این حکایات پرداخته ایم:

«اعتمادوالدوله نیز او در دوران وزارت خود مطابق رسم معمول اقوام و اطرافیان خود را به مناصب مهم و نان و آبدار منصوب می‌کرد. می‌گویند روزی یکی از اهالی شیراز که از ستم‌های حاکم آن شهر ـ که یکی از اقوام حاجی بود ـ به شدت آزرده شده بود، برای دادخواهی به تهران آمده و نزد اعتمادالدوله رفت و به شرح ظلم و ستم‌های حاکم و مشکلات مردم پرداخت، و از او خواست که حاکم شهر را عزل کرده و حاکمی عادل به جای وی منصوب کند ولی حاجی به جای این کار به وی توصیه کرد که بهتر است از آن شهر نقل مکان کرده و به شهر دیگری مثلاً اصفهان برود. اما مرد شاکی از حاکم اصفهان هم ـ که باز یکی از اقوام حاجی بود ـ اظهار ناراحتی کرده و گفت که از آشنایانی که در اصفهان دارد مطالبی شنیده است که مطمئن است در آن شهر هم نمی‌تواند به راحتی زندگی کند. اعتمادالدوله چند شهر دیگر را برای زندگی به مرد شاکی پیشنهاد کرد، اما باز وی با ذکر بستگی حاکم آن شهر به خود حاجی مدعی می‌شد که در آن شهر نیز مردم از امنیت و زندگی راحت برخوردار نیستند. حاجی که بسیار عصبانی شده بود گفت که با این حساب تو دیگر نمی‌توانی در این مملکت زندگی کنی و بهتر است بمیری و به جهنم بروی! مرد در پاسخ گفت که گمان نمی‌کنم که در آنجا نیز راحت باشم، زیرا قبل از من مرحوم پدر شما به آنجا رفته است و در نتیجه در آنجا نیز از ظلم خاندان شما در امان نخواهم بود»

 

https://www.cafetarikh.com/news/19930/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما