۰
plusresetminus
معرفی کتاب «در آستانه انقلاب اسلامی»

حاکمیت مغلوب پهلوی

در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنا به روایتی بیش از 1000 کتاب تحلیلی در رابطه با انقلاب ایران ، در داخل و خارج کشور به چاپ رسیده ، اما متاسفانه در بین این انبوه از آثار تحلیلی-تاریخی ، کتابهای اسنادی کمتر به چشم میخورد و شاید تعدادشان از 20 عنوان عدول نکند .
حاکمیت مغلوب پهلوی
حدود یک سال قبل از انقلاب اسلامی ایران در بهمن 57 ، جیمی کارتر (رئیس جمهور آمریکا) از این کشور با عنوان "جزیره ثبات" یاد کرده بود  اما  در کمتر از یکسال ، تغییر و تحولات سیاسی در ایران نگاه  اندیشمندان  داخلی و خارجی را متوجه خود  ساخت ، در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنا به روایتی بیش از 1000 کتاب تحلیلی در رابطه با انقلاب ایران ، در داخل و خارج کشور به چاپ رسیده ، اما متاسفانه در بین این انبوه از آثار تحلیلی-تاریخی ، کتابهای اسنادی کمتر به چشم میخورد و شاید تعدادشان از 20 عنوان عدول نکند .  برای آنکه بیشتر بدانیم چرا شاه با وجود حمایت های خارجی گسترده  و موفقیت های بسیار در عرصه بین الملل ، با انقلابی  مردمی و یکپارچه ، جزیره ی به ظاهر ثبات اش را به یکباره از دست می دهد و حاکمیت نیز از درون به ورطه ی فروپاشی کشیده میشود  ، قطعا بررسی اسناد مربوط به دوسال آخر رژیم پهلوی ضروری بنظر می رسد و اثر حاضر نیزمشخصا به ارائه و دسته بندی این اسناد پرداخته است  و از تحلیل فرا متنی این اسناد پرهیز کرده است. در نگاه کلی اسناد دوران انقلاب به دو گروه عمده تقسیم میشوند :

الف - اسناد مربوط به انقلابیون یا گروه غالب   ب- اسناد مربوط  به انقلابیون یا گروه غالب ،  در این کتاب اسناد ارائه شده صرفا مرتبط با گروه اول ( حاکمیت مغلوب پهلوی)  در دوساله ی پایانی  و پیش از سرنگونی اش می باشد و چیزی نزدیک به 230 سند نوشتاری و بیش از 50 تصویر تاریخی  در قالب 18 فصل موضوعی به مخاطب گرامی تقدیم می گردد. نگاهی به سر فصل های این مجلد شما را با اسناد  ارائه  شده در کتاب آشنا خواهد ساخت. فصل اول و دوم بترتیب به فعالیت های عملی برای حفظ و پایداری نظام پهلوی  و پیشنهادهای افراد و نخبگان پهلویستی برای پایداری رژیم شاهنشاهی اشاره دارد. فصل سوم و چهارم به مخالفان رژیم در دادگستری و  وضعیت مطبوعات و رسانه های داخلی و بین المللی  اشاره دارد. فصول پنج تا هفت بترتیب  وضعیت دانشگاه و دانشجویان ، صورت جلسه هیئت وزیران و مناقشات صنعت نفت ایران در دوساله ی پایانی رژیم پهلوی را مورد بررسی قرار می دهد. در تمام  ده فصل بعدی(فصول 8 تا  18) به حکم ها ، مصوبات،  نامه نگاریهای حکومتی متقابل  و امثال مراودات حاکمیتی - سیاسی در شهرهای آذربایجان شرقی و غربی ، اصفهان، تهران ، شیراز، خوزستان ، کردستان، گیلان ، کرمان، زنجان ، قزوین و چند شهر دیگر پرداخته است .

 

https://www.cafetarikh.com/news/20918/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما