۰
plusresetminus
ساعتی بعد از نیمه شب «27 دیماه سال » در پادگان «لشکر2 زرهی مرکز» راس ساعت 3 نیمه شب نواب صفوی و یارانش بعد از نوشتن وصیت نامه ای بسیار کوتاه در میدان تیر پادگان شماره 1 قصر لشکر تیرباران شدند.
حکم تیرباران شهید نواب صفوی+ سند
پس از ترور نافرجام حسین علا، تیمور بختیار  که ماه ها مترصد فرصت، با تحقیقات و مدارک قطعی ثابت کرد که «ترور حسین علا» توسط  گروه نواب صفوی انجام شده فلذا از رئیس شهربانی کل کشور خواست تا نواب صفوی، عبدالحسین واحدی و خلیل طهماسی را دستگیر کند.  

عبدالحسین  واحدی در تاریخ 29 آبان سال 1337 به وسیله شهربانی اهواز دستگیر شد و  نواب صفوی هم که پس از 5 شبانه روز اختفا در منزل  آیت الله سید محمود طالقانی به منزل حمید ذوالقدر پناه برده بود٬ سرانجام عصر روز چهارشنبه  اول آذر  به معیت سید محمد واحدی و حمید ذوالقدر  به وسیله مامورین اطلاعات شهربانی با دو قبضه اسلحه در خیابان ری، کوچه دردار دستگیر و پس از تحقیقات مقدماتی تحویل فرمانداری نظامی شدند.

 

یک هفته پس از دستگیری نواب صفوی  خانواده او به قم آمدند تا خدمت آیت الله بروجردی شرفیاب شوند و تقاضا کنند معظم له وساطت فرموده تا نواب آزاد شود ولی این تلاش ها بی ثمر ماند.

 

پس از بازجویی ها و تحقیقات، حسین آزموده دادستان ارتش ادعانامه خود علیه نواب را صادر کرد و محاکمه آنها توسط سرلشکر قطبی انجام شد. دادگاه پس از 8 روز حکم خود را صادر کرد که براساس آن به جرم قیام مسلحانه بر ضد سلطنت مشروطه، نواب صفوی، محمدواحدی، مظفر ذوالقدر و خلیل طهماسبی به اعدام محکوم شدند.

 

ساعتی بعد از نیمه شب«27 دیماه سال 1334" در پادگان » لشکر 2 زرهی مرکز« راس ساعت 3 نیمه شب نواب صفوی و یارانش بعد از نوشتن وصیت نامه ای بسیار کوتاه در میدان تیر پادگان شماره 1 قصر لشکر  تیرباران و اجساد جهت تدفین در  مسگرآباد به نماینده فرمانداری نظامی شهرستان تحویل شد.



منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

 

https://www.cafetarikh.com/news/32372/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما