بنا بر آنچه ابن اصیبعه و گروهی دیگر از محققان و مورخان نوشتهاند ابن سینا در همدان درگذشته و در زیر حصار آن شهر دفن شده است. مقبره ابن سینا در دره مراد بیک در ضلع غربی خیابان بوعلی شهر همدان واقع است و در کنار قبر وی، قبر ابوسعید دخدوک قرار دارد.
این بنا در زمان پهلوی اول ساخته شده بود که در سال 1349 جایش را به آرامگاه تازه داد. بابا طاهر عریان، عارف و شاعر اواخر سده چهارم و اوایل سده پنجم هجری قمری ایران است که دوبیتیهای او که با لهجه لری سروده شدهاند، از قرنها پیش ورد زبان مردم بوده است.
پس از مرگ فردوسی، اجازه دفن پیکرش را در گورستان ندادند و ناچار او را در باغ خودش درون شهر طابران توس، نزدیک به دروازه شرقی رزان به خاک سپردند. نخستین مقبره ابوالقاسم فردوسی توسط ارسلان جاذب سپهدار توس بنا شده است.
حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی بزرگترین سراینده ایران و یکی از بزرگترین سراینده های جهان است که کتاب شاهنامه از او میباشد ...کتاب شاهنامه به چندین زبان مختلف در دنیا ترجمه شده است
برخی کارشناسان و نویسندگان بر این عقیدهاند که شاهزادگانی که مورد خشم دربار قرار گرفته یا به بیماری جنون دچار میشدند را برای اینکه از انظار عموم بمانند به این منطقه انتقال مییافتند.