از 14 مهر 1357 که امام خمینی(ره) با ورود به پاریس مرحله تازهای از هجرت 14 ساله خود را آغاز کرد، دائماً تحت فشار ساواک بوده و تیمسار مقدم آخرین رئیس ساواک نهایت کوشش خود را برای محدود کردن امام در فرانسه به کاربست. این کوشش از طریق فشار ساواک بر سازمان اطلاعاتی فرانسه صورت گرفت.
هدف ما در این مقاله این است که با رجوع به مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی و همینطور بیانات حضرت امام خمینی (ره)، نشان دهیم که چگونه مراد و مقصود قانونگذاران در بیانات صریح حضرت امام (ره) مبنی بر تنفیذی بودن امضای حکم ریاستجمهوری بیان شده است.
دروازه خراسان در حدود میدان خراسان قرار داشت. این دروازه در دیوار باروی شرقی شهر و جنوبی ترین دروازه شرقی قلمداد می شد.سه دروازه در باروی غربی شهر، از شمال به جنوب به ترتیب: باغ شاه، قزوین، گمرک
تصمیم امام خمینی (ره) در عزیمت به سمت پاریس،گرچه در نگاه اول گمان بر این بود که دور کردن امام(ره) از مرزهای ایران به زوال نهضت اسلامی ختم خواهد شد اما امام(ره) با هوشیاری توانستند انقلاب اسلامی را جهانی کنند.
با روی کار آمدن خاندان پهلوی در ایران، بنیاد مذهبی بیش از پیش به چالش کشیده شد و در این بین راه برای پیشرفت بعضی فرقه های بدعت آمیز همچون بهائیت در جامعه و دستگاه حکومت فراهم گردید.
هر سال نام چهرههای ادبی از سراسر جهان بهعنوان شانسهای اصلی جایزه نوبل ادبیات مطرح میشود، اما آکادمی نوبل حداقل در طی چند سال اخیر، کمتر طبق پیشبینیها عمل کرده و غالبا با انتخابهای خود اهالی ادبیات را غافلگیر کرده است