وی در حال سخنرانی برای جمعی از هم وطنانش است که احتمالا در قالب کاروانی زیارتی به تهران آمده اند و شاید در حال بازگو کردن آموزه هایی باشد که در باب «حضرت روحالله» از پدرش آموخته است.
نظام چندزنی در شهرها، معمولا مختص به اشراف بوده است؛ ولی در ایالات نیز رواج داشت. در بین ایلات بلوچ حتی مردان کمبضاعت نیز گاه تا ۸ زن میگرفتند و این نیز به این دلیل بود که زن در ایلات نه تنها هزینهای برای شوهر نداشت، بلکه نیروی تولیدی کارآمدتری نسبت به شوهر به حساب میآمد.
هنگامی که نظام پهلوی در سایه استبداد و خفقان، به اوج مستی خود رسیده بود، جامعه ایرانی واکنشهایی خاص در این دوران بهنمایش گذاشت که این واکنشها از چشم درباریان مخفی نماند.
روز هفتم بهمن 1294 هجری شمسی «سر پرسی سایکس» از سوی دولت انگلیس مأموریت یافت همراه عده ای از افسران انگلیسی و نظامیان هندی عازم بندرعباس شود و سپس در ایران یک نیروی نظامی موسوم به «پلیس جنوب» تشکیل دهد.
نقل است که زندانیان سیاسی که در داخل حفرهها و سلولهای قصر محبوس بودند، از آب خنک قنات مبارکآباد و مخلصآباد که از این زندان عبور میکرد، مینوشیدند و ریشه ضربالمثل «آب خنک خوردن» نیز از آن روزگار رسیده است.
کارتر در یادداشتی که پس از گزارشهای سولیوان نوشته شده، از تشویق شاه برای مقاومت گفته است. همچنین به شاه میگوید که «روی پشتیبانی ما حساب کند.» بنابراین سفارت در حمایت از شاه و حفظ رژیم پهلوی، نقش اثرگذاری داشت.
شبهای سختی را گذراندیم.... در بصره گمان میکردیم که دیگر تقریبا از خطر جستهایم. منزل یکی از علمای آنجا وارد شدیم. یکی دو روز آن جا ماندیم. بعد بلیت گرفتند...
ناصرالدین شاه قاجار در بهمن ماه 1274 ش /شعبان 1313ق با صدور فرمانی اجازه استخراج نفت را در محال ثلاثه ، تنکابن، کجور و کلارستاق ، مازندران به محمدولی خان تنکابنی (سپهسالار اعظم) وزیر خزانه و گمرک وقت اعطا کرد.
در سالهای انقلاب اسلامی، فعالیت آموزشی و فرهنگی مساجد بهقدری گسترش یافت که رژیم شاه تلاش میکرد تا اقدامات آنها را محدود نماید: «برای جلوگیری از فعالیتهای گستردهی مساجد در افزایش روحیهی تقابل با رژیم حاکم، اقدامات مقتضی را برای مقابله با مساجدی که دارای کتابخانههای گسترده میباشند، انجام دهید.»
پشت و روی اسکناس پنج تومانی دوره ناصرالدین شاه
روی اسکناس یک تومانی دوره ناصرالدین شاه
پشت و روی اسکناس پنجاه تومانی دوره ناصرالدین شاه
پشت و روی اسکناس بیست تومانی دوره ناصرالدین شاه