منصور روحانی برای رضایت خاندان پهلوی از هیچ کوششی فروگذار نمیکرد. او مرغوبترین اموال عمومی مردم ایران، یعنی جنگلها را به درباریان یا برکشیدگان حکومت شاهنشاهی واگذار میکرد و یا اجاره میکرد و از این طریق بر محبوبیت خود و هممسلکانش نزد شاه میافزود. وی در اوایل سال 1354 ش، هفتاد تا صد هکتار از اراضی جنگل عباسآباد را به شکل اجارهی درازمدت به شهناز ...
جشن گـل سـرخ در فصل بهار و هنگام غنچه کردن گل های سرخ و نـرگس آغاز میشد در این زمان مردم به تـفریحات گـوناگون سرگرم میشدند. این جشن ، تا هنگامی که گل سرخ بود، ادامه مـی یافت . در ایـن جشن ، الحان مختلف به گوش می رسید و کـودکان مـشعل بـه دست در کوی و برزن میگشتند و به هر کـه مـیرسیدند، مشت مشت گل سرخ بر سر و رویش میریختنـد و در مقابل ...
مکاتبات وزارت دربار پهلوی ، مجلس شورای ملی ، محمدعلی فروغی ریاست وزرا ، ... راجع به شکایت عده ای از مستخدمین دربار سابق از بلاتکلیفی و تاخیر ایصال حقوق معوقه شان ...
لوترا نوعی زبانی قراردادی و ساختگی است که از دیرباز، گروهی از اصناف یا گروه های خاصی از مردم میان خود قرار داده و با آن گـفت وگـو میکنند، به طوریکه فهمش برای دیگران مشکل است .
این سند ساواک حکایت از فعالیتهای اقتصادی غیرقانونی اشرف پهلوی دارد. در این سند به زدو بند اشرف با دوستان نزدیک خود برای خرید زمینهای میلیونی تاکید شده است.
میرزا زینالعابدین تهرانی (۱۲۶۰-۱۳۲۱) امام جمعه تهران در عصر ناصرالدین شاه قاجار و مظفرالدین شاه قاجار فرزند میرزا ابوالقاسم تهرانی از خاندان ائمه جماعت تهران بود. پدرش که از سادات خاتون آبادی بود در ۱۲۷۲ هجری قمری درگذشت.
حجت الاسلام جواد اژه ای از اعضای شاخص حزب جمهوری اسلامی بوده است که به دلیل نسبت خانوادگی با آیت الله بهشتی روایت های دست اولی از حزب جمهوری اسلامی و اتفاقات درونی حزب دارد.
در جریان طراحی و عملیاتی نمودن کودتای 28 مرداد 1332 و ساقط نمودن دولت قانونی مصدق، بـجز اینتلیجنت سرویس و سیا، یک سازمان صهیونیستی مستقل از سازمانهای موساد و اسرائیل در کودتای 28 مرداد نقش داشتند. پس از رنسانس پدیدهای به نام «فاعل شدن یـهودیت پنـهان در امور جهان» در دنیا شکل گرفت.
با توجه به ساخت استبدادی قدرت سیاسی در عصر پهلوی دوم، تنها فعال مایشاء در تمامی لایه ها و سطوح تصمیم گیری و تصمیم سازی حکومت پهلوی، نظرات و اراده ملوکانه شاهنشاه بود. حتی کابینه و دولت نیز از این قاعده مستثنی نبود.
درک ماهیتِ نقش سیاسی وزارتِ دربار در دوره پهلویدوم، چه در چارچوب شرحِ وظایف قانونی و چه در عرصه واقعیتهای عملی حوزه سیاست، تنها با درنظرگرفتنِ رابطه ضروری این نهاد با نهادِ پادشاهی، ممکن و میسر است.
امیرعباس هـویدا ظـاهرا از اهالی قلم و مطبوعات بود و بـه همین سبب از ابتدای زمامداریش سعی داشت تا روابط ویژه و دوستانه ای با روزنامه نگاران ایجاد کند و از این رهگذر، خبرنگاران و جرایـد را در جهـت اهـداف و تأییـد برنامـه هـای اجرایی فعال سازد.
کتاب حاجی بابا نوشته جیمز موریه-نمایندگان انگلستان در ایران- است. روی اینکه حاجی بابا چه کسی بوده، بحث است. یکی از کسانی که خارج رفته، حاجی بابا افشار است که طبیب است و خوش نام هم نیست.
در آن زمان اتحاد شوروی سعی داشت قراردادهایی زیر عنوان قرارداد عدم تجاوز با همسایگان خود امضا کند. یکی از این قراردادها را شوروی با لهستان امضا کرده بود و البته وقتی منافعش اقتضاء کرد در سال 1939 آن قرارداد را نادیده گرفت و به لهستان حمله برد...
در دوره ی حکومت قاجارها، تمامی دولتها و حتی شاهان قاجار چـاره ی توسعه و پیشرفت کشور را در همانند شدن با غرب (به عنوان غـیر) می دانستند ؛ اما همین تقلاها نـیز از آن جــا که ریشه در عمق نداشت راه به جایی نمی برد: «اولین کار در این زمینه ، آشنایی با فنـون نظامی بود. تازه در همین اواخر بود که ضرورت این امر احساس شد که پای چنـد فـن از فنون غیرجنگی ...