سبک و سیاق زندگی زنان حرمسرای قاجاری جای تامل دارد. تحرک اجتماعی در میان آنان بالاست و ممکن است از جایگاهی ضعیف به مرتبه ای بلند دست یابند. انیس الدوله سوگلی ناصرالدین شاه، که نام اصلی او فاطمه بود، خادم سوگلی پیشین ناصرالدین شاه بود که جیران نام داشت. مرگ او راه را برای فاطمه گشود تا همسر شاه قاجار باشد.
دلایل بسیاری وجود دارد که "حکایت پیر و جوان" را یک رمان بدانیم، نه قصه ای که به شیوه سنتی ایرانی نگاشته شده است. اگرچه نمی توان آن را حتی با رمان های عصر خود نیز مقایسه کرد.
«اطلاعات وسیع و تسلط او بر نطق و بیان موجب شد که خیلی زود جای خود را در مجلس باز کند و مورد توجه قرار بگیرد و به همین دلیل در وزارت معارف به عضویت شورای عالی برگزیده شد.»
غلامرضا پهلوی، دومین فرزند پسر رضاخان میرپنج است. او در 25 اردیبهشت 1302 در تهران به دنیا آمد. مادرش توران (قمرالملوک) امیر سلیمانی دختر امیر عیسی مجدالسلطنه، همسر سوم رضاشاه بود. غلامرضا در امور سیاسی دخالت چندانی نداشت و بیشتر در پی زندگی اشرافی خود بود.
تهران در آغاز روستایی نسبتاً بزرگی بود که میان شهر بزرگ و نام آور آن زمان، شهر ری و کوهپایههای البرز جای گرفته بود. ری که در تقاطع محورهای قم، خراسان، مازندران، قزوین، گیلان و ساوه واقع شده به سبب مرکزیّت مهم سیاسی، بازرگانی، اداری و مذهبی از قدیم مورد نظر بوده و مدّعیان همواره این مرکز راهبردی را مورد تهاجم و حمله قرار میدادهاند.
شبکه ها و نهادهای مختلف فراماسونری که به شدت از سوی سلطنت پهلوی حمایت می شد؛ در راستای نفوذ و رسوخ در بین لایه های مختلف و طبقات اجتماعی جامعه ایران، از اهداف بشردوستانه استفاده می نمودند. در تصویر ذیل قدردانی ویژه اسدالله علم(وزیر دربار) ازاعضای خارجی لژیون خدمتگزاران بشر در خصوص کمک به زلزله زدگان استان فارس مشاهده می شود.
گلابتون دوزی عبارت از دوخت نقوش و طرحهای زیبا به روی پارچه با نخهای طلایی با نقره ای به نام گلابتون. گلابتون دوزی در مناطق بندر لنگه، میناب شهرستان بندرعباس از استان هرمزگان دوخت می شود. سابقاً گلابتون به کار رفته در آن از جنس طلا و به اصطلاح «عیار دار» بود.
اشرف پهلوی، خواهر جنجال آفرین محمدرضاشاه که در دوران سلطنت وی دردسرهای زیادی برای شاه ایجاد نمود؛ با اصرار بر محمدرضا وی را مجبور به تاسیس بنیاد اشرف پهلوی نمود. طبق رسم آن زمان که هر بنیادی برای پیشبرد امور ریاستش با شاه بود . . .
محمدعلی فرزین معروف به کلوپ وزیر دربار پهلوی، فرزند میرزا مسیح اصفهانی در سال 1257 متولد شد. میرزا مسیح استرآبادی معروف به به میرزا مسیح مجتهد (۱۱۹۴ ق تهران) از علمای بنام قرن سیزدهم است.
یکی از اقدامات به اصطلاح متجددانه تیمورتاش در سالهای اول به قدرت رسیدن، تاسیس کلوپ ایران بود که جمع نسبتاً زیادی از اروپا رفته ها یا کسانی که که همسر خارجی داشتند و همچنین مقامات عالی رتبه وزارت امورخارجه و اعضای سفارتخانه های مقیم تهران عضو آن بودند.
ائتلاف ها و روابط میان نیروهایی که با دربار در رفت و آمد بودند بسیار دارای اهمیت بود. در این میان اینکه اسدالله علم در کدام طرف بازی قرار بگیرد برای موافقان و مخالفان او از اهمیت بسزایی برخوردار بود...
واقعیت این است که بیش از هر چیز تخاصم میان روس و انگلیس و لزوم استقلال ظاهری ایران به عنوان حائل میان این دو بود که سبب می شد تا نام ایران باقی بماند. اگر نه دولت مرکزی ایران توانایی اداره کشور را نداشت...
اولین چراغ راهنمایی در ایران به صورت کوله پشتی و دارای دو چراغ قرمز و سبز بود و در پشت مامور وسط چهار راهها قرار میگرفت که مامور٬ با پشت کردن به رانندگان و زدن کلید به آنها دستور توقف یا حرکت می داد!