در این سند تاریخی سفر بیبازگشت محمدرضا پهلوی آخرین «شاه ایران» اینگونه گزارش شده است «ذات مبارک ملوکانه به اتفاق علیاحضرت شهبانوی ایران در ساعت 13:8 روز جاری تهران را به مقصد جمهوری عربی مصر ترک فرمودند»
در دوره وزارت جنگ رضاخان، ما شاهد تنش جدی بین رضاخان و احمد قوام هستیم. آن¬چه بیشتر از هر چیز خاطر قوام را مشوش می¬ساخت، رشد قدرت رضاخان بود. قوام سعی در محدود کردن اختیارات رضاخان داشت..
در روز ۲۶ دی ۱۳۵۷ محمدرضا پهلوی آخرین شاه ایران، تهران را به مقصد آسوان مصر ترک کرد؛ سفری بیبازگشت که خبر آن به سرعت در ایران و جهان پیچید و زیر عنوان «شاه رفت» تیتر درشت روزنامههای عصر تهران شد.
حضرت آیتالله خامنهای در روز ۲۴ دی ۱۳۵۸ از سوی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به علت موصوفبودن به حُسن سابقه و شایستگی در علم و عمل شایسته، به عنوان امامت جمعه تهران منصوب شدند.
اشرف پهلوی که در دوره سلطنت رضاخان پهلوی نقشی به جز شوهرداری برای او تعریف نشده بود، در دوره پهلوی دوم به نهایت قدرت ممکن رسید و به تعبیر بسیاری به مرکز ثقل و کانون قدرت و منشاء تأثیرگذاری برتصمیمات شاه تبدیل شد.
مقایسهی تفاوت شیوهی نوسازی امیرکبیر با بسیاری از اصلاحطلبان، از اتکای وی به داخل حکایت دارد. به این معنی که وی هیچگاه به دنبال شبیهسازی ایران به ممالک مترقی نبود. به تعبیر کنت گوبینو، دیپلمات فرانسه در ایران، «امیرکبیر میخواست عظمت دیرینهی کشورش را بازگرداند.»
ولاد سوم، یا ولاد دراکولا فرمانروای رومانی بود و در سه بازهٔ زمانی فرمانروایی کرد. او را بیشتر از برای مجازاتهای سنگینی که در روزگار فرمانرواییش اعمال میکرد میشناسند. شخصیت او را الهامبخش داستان دراکولا دانستهاند.
بسیاری برآناند که رویهی نوسازی آمرانهای که رضاشاه در ایران انجام داد، به تقلید از ترکیه صورت گرفت. این ادعا تا چه حد درست است؟ آیا راهی که آتاتورک در ترکیه رفت را رضاشاه در ایران پیمود؟
آگاتا کریستی نویسنده انگلیسی داستانهای جنایی و ادبیات کارآگاهی بود و شهرت اصلی اش به خاطر ۶۶ رمان جنایی اوست. داستانهای آگاتا کریستی، به خصوص آن دسته که درباره ماجراهای کارآگاه هرکول پوآرو یا خانم مارپل هستند، نه تنها لقب «ملکه جنایت» را برای او به ارمغان آوردند بلکه وی را بهعنوان یکی از مهمترین و مبتکرترین نویسندگانی که در راه توسعه و تکامل داستانهای ...
در طول تاریخی کسانی بودهاند که جرئت کردهاند تا نه فقط برای حقوق خود، بلکه برای احقاق حقوق سایرین، به پا خیزند. در زیر با چند نفر از این افراد آشنا میشویم:
سال 1928 میلادی باستانشناس بومی پرو به نام جولیو تِلو بیش از 300 جمجمهی عجیب انسانی را در یک سیستم قبر پیچیده واقع در شبهجزیرهی بیابانی پاراکاس، در سواحل پرو، کشف کرد.
مصطفی کمال آتاتورک فرمانده ترک در جریان بازدید از جبهه نبرد ترکیه و یونان در جریان جنگ جهانی اول با مرد شتربان گفتگو میکند؛ این عکس به تاریخ 1922 یعنی یکسال قبل از انتخاب آتاتورک به عنوان اولین رئیس جمهور ترکیه مدرن برداشته شده است.
فرا رسیدن پنجمین دوره از انتخابات مجلس خبرگان رهبری،فرصتی مغتنم است که فراز و فرودها و چالشهای ادوار قبلی این مجلس و نیز مواضع آن مورد بازخوانی قرار گیرد.