میرزادی عشقی از جمله شعرای به نامی بود که دغدغه آزادی و عدالت داشت. شعر و یادداشت های او در خدمت مردم و جامعه بود. او منتقدی بود که بی پروا سخن می گفت. همچنان که حتی در نقد فرد قلدر مثل رضاخان نیز صریح می نوشت و می گفت. همین روحیه نیز سبب شد که منتقدینش نتوانستند، زبان او را برتابند. همچنان که در نقطه مقابل، مردم او را بسیار دوست داشتند . . .
کنلل شیل در زمانی که عباس میراز نایب السلطنه ایران بود در تهران شارژدافر(کاردار) دولت انگلیس در تهران بود. لیدی شیل همسر کاردار، در سفرنامه اش به ایران که در لندن در سال 1856 به چاپ رسیده بود می نویسد: «بعد از عزل میرزا تقی خان امیرکبیر از صدارت عظمی، میرزا آقاخان نوری عریضه ای به شوهرم نوشت . . .
بازیهای نمایشی دربرگیرنده فعالیت نمایشی خاصی هستند که در مجالس میهمانی و بنابر مناسبتها در جشنها و اعیاد به وسیله خود مردم و بدون استفاده از بازیگران حرفه ای و نیمه حرفه ای انجام می گیرند. مانند بازیهایی که اغلب در محافل و مهمانیهای دنگی در بسته خودمانی زنانه با دایره و تنبک و در صورت نبود آلات موسیقی با قابلمه و دبه انجام می گرفت . . .
اعطای نشانهای شاهنشاهی به افراد، نزدیکان و طبقات خواص، یکی از سنتهای مرسوم حکومتها و دربارهای سلطنتی مختلف حاکم بر ایران بوده است. یکی از نشانهای معروف که تا عصر پهلوی هم کاربرد داشت و به مناسبتهای مختلف به افراد مختلف اعطاء شد، نشان شیر و خورشید بود
ناصرالدین شاه قاجار معروف به «سلطان صاحبقران» و بعد «شاه شهید»، چهارمین شاه از دودمان قاجار ایران بود. وی طولانیترین مدت شاهی را در میان دودمان قاجار دارا است.
حکومت پهلوی دوم تلاش زیادی در جهت عادی سازی روابط با اسراییل و جامعه یهودیان داشت و از اینرو دست یهودیان و حامیان آنها را در مناصب دولتی باز گذاشته بود. در این سند نامه اولین کنگره صهیونیست ایران در تهران به ریاست وزرا و وزارت داخله مبنی بر شرح چگونگی انتخاب اعضای هیات انجمن مذهبی صهیونیسم و درخواست توقیف مهر انجمن در نزد حاج رحیم کوهن امین انجمن قبلی ...
عملکرد وی در وزارت آموزش و پرورش نیز با انتقاد و مخالفتهایی روبرو بود و برخی از نارضایتیها را به همراه داشت که در وهله اول ناشی از برخی از اقدامات ضد دینی و ضدسنتی پارسا بود. از جمله این اقدامات می¬توان به حذف درس عربی، مخالفت با حجاب و... اشاره نمود...
کینه رضاشاه از مدرس آنقدر بود که به تدریج به این نتیجه رسید او را باید حذف کند؛ بنابراین ابتدا کاری کرد که او نتواند نمایند مجلس شود؛ این کار دشوار نبود و با تقلب در انتخابات ممکن شد. پس از آن او را همچون بسیاری از مخالفین دیگر بازداشت و روانه زندان کردند و در نهایت نیز او را به قتل رساندند. اما پیش از همه اینها و در زمانه¬ ای که رضا پهلوی تازه شاه ...
رضاخان در سمت سردار سپه در اعلامیه ای در پاسخ به مطالب و انتقادات مطبوعات، خود را عامل کودتا معرفی نمود و به شدت تهدید نمود مطبوعاتی که در این زمینه مطالب بنویسند به شدت مورد تنبیه قرار می گیرند. در این اعلامیه آمده است . . .
در فرهنگ عامیانه ایران؛ ضرب المثل کلاه کاغذی بر سر کسی گذاشتن یعنی کسی را به چیزی پوچ دلخوش کردن و فریفتن. درگذشته کلاه به سر داشتن مردان مانند پوشیدن زنان بسیار واجب بوده است . . .
ناصرالدین شاه در سفر اروپا که به مسکو مسافرت نموده بود، در تماشاخانه «گاولین» برای اولین بار مراسم رقص باله را مشاهده نمود. رقص و لباس بالت بالرینها؛ که شلوار کش بافته ای چسبان و نازکی بر پا کرده بودند و روی انگشتان پا با نوای موزیک می رقصیدند؛ بشدت علاقه شاه قاجار را برانگیخت.
اولین نوازندگانی که برنامه ای خاص جهت اجرای موسیقی در ایران تنظیم کردند درویش خان و رکن الدین خان بودند. برنامه آنان به نشانه بشر دوستی و آغاز انجمن اخوت بود. صفاعلی ظهیرالدوله قطب مسلک صفاییه، انجمن اخوت را تشکیل داده بود. محل تشکیل انجمن در منزل ظهیرالدوله در خیایان فردوسی بود . . .
در این تصویر برخی از مقامات نظامی ایران به دعوت کشورهای متفقین بعد از جنگ جهانی دوم به هنگام اهدای دسته گل بر قبر سرباز گمنام در فرانسه مشاهده می شوند. حال سوال این است که چه کسی بر سر مزار سربازانی که در جریان اشغال ایران توسط قوای متفقین جان خود را از دست داده بودند، ادای احترام می کند؟
نامه دربار شاهنشاهی به بهبهانیان مبنی بر انتخاب احمد دیانتی زاده بجای نعمت الله اکبری قمصری بعنوان باغبان کاخ غلامرضا پهلوی؛ در کنار مسائل و مشکلات متعدد اقشار مختلف مردم ایران در حوزه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، دربار شاهنشاهی به فکر مسائل حاشیه ای از قبیل تعیین باغبان کاخ شخصی غلامرضا پهلوی بود.
قش رستم نام محلی است که در استان فارس و در شش کیلومتری شمال تخت جمشید واقع شده است. در این محل و در سینه کوه سیوند (کوه حسین) چهار دخمه متعلق به پادشاهان هخامنشی تراشیده شده است و در بخشهای پایین کوه چندین سنگ نگاره از دوره ساسانیان نقش بسته است که اطلاق نام نقش رستم به این جایگاه به سبب وجود همین نگاره ها بوده است . . . .
به روایتی اولین اپرا در ایران به همت آلفردژآن باتیست لومر و انجمن موزیکان در شب پنج شنبه 21 دیماه 1250 و در دوره ناصرالدین شاه مجلسی با نواختن انواع سازها و بازیگری به رسم تماشاخانه های فرنگستان در تهران انعقاد یافت . . .
عاشیقان نخستین نوازندگان محلی بودند که با قوپوز( ساز عاشقی) آلام و امیدهای مردم سرزمینشان را فریاد می کشیدند. انسانهایی آگاه و مورد اعتماد که با شعرها، داستانها، آهنگها و سروده های خود مردم را در غلبه بر مشکلاتشان یاری می دادند. عاشیقها در شادی و غمهای مردم شریک بودند . . . .
سالهای 56 و 57 از نظر سیاسی و اقتصادی سالهای مهم و حساس ایران میباشد. علاوه بر آنکه زمینههای سیاسی جهت مبارزه با رژیم طی این سالها تشدید یافته و منسجم گردید، از نظر اقتصادی نیز کشور از فراز و نشیب خاصی برخوردار بود. برخی این سالها را دوران رفاه و طلایی اقتصاد ایران میدانند و برخی نیز با ارائه آمارها و دلایل منطقی، از تورم و فقر شدید مردم صحبت میکنند....
اگرچه آقامحمدخان با لشکرکشی به گرجستان و قفقاز، جنایات بسیاری را انجام داد و مردم بسیاری را کشت و یا مجروح کرد، اما پس از آن روس ها نیز ظلم های بسیاری به مردم این منطقه کردند. این ظلم ها بسیار وسیع و گسترده تر از ظلم های سپاه ایران و آقامحمدخان بود و متاسفانه در تاریخ نگاری جنگ های ایران و روس عمدتا این مسئله به فراموشی سپرده می شود.