مردم بندگان دنیایند، دین بـه صورت ظاهرى و در حد حرف و سخن در زبـانشان مطرح مى شود، تا زمانى که معاش و زندگى مادیشان رونق دارد، در اطراف دین گـرد مىآیند، اما زمانى کـه بـا بـلا و گرفتارى آزمایش شوند، دینداران در اقلیت هستند.
بر اساسِ مطالب مجله «اصول تعلیمات» که زیرنظر وزارت معارف منتشر میشد، در سال 1298ش یعنی دقیقا یک سال بعد از اتمام جنگ اول جهانی، حدود پنجاه وپنج مدرسه در پایتخت ایران دایر بود، که متشکّل از تقریبا شش هزار دانش آموز اعم از دختر و پسر (که البته اکثریت با جنس مذکّر) و در حدود چهارصد معلّم بوده است. در بسیاری از شهرهای دیگر ایران نیز نهادهای آموزشی نوین ...
سومین مدرسه نظامی در سال 1300 ق توسط ظلالسلطان در اصفهان ایجاد شد که زیر نظر مربیان ایرانی و غیر ایرانی به دانشآموزان تعلیم داده میشد. این گروه از دانشآموزان که در این مدرسه تعلیم دیده بودند برای نخستین بار به دستور ظلالسلطان در قشون 2100 نفری محصلین دارالفنون تهران شرکت کردند.
مهمترین پیامد کشف حجاب، تعطیلی بسیاری از مشاغل مرتبط با تهیه و تولید کالاهای وطنی بود. این خطر یک بار دیگر نیز پیش از آن در سال 1305 شمسی، اقتصاد کشور را تهدید کرده بود. در آن سال در پی واردات حجم عظیمی از کالاهای روسی از شوروی، سران اصناف به تکاپو افتاده، با صدور اعلامیه ها و ایجاد تشکلهایی در شهرستان ها، در صدد مقابله با این بحران برآمدند.
تقریباً همه مردم آلمان بر این باور بودند که در [پیمان ورسای] 1919 با کشورشان رفتاری ناعادلانه شده است. پیمان صلح را به این کشور تحمیل کردند. آلمان ناگزیر شد غرامت بپردازد، اجباراً خلع سلاح گردید؛ بخشی از خاکش از دست رفت و بخشهای دیگر آن به اشغال متفقین درآمد. تقریباً همة مردم آلمان خواستار بر هم زدن پیمان ورسای بودند.
بلگریو، که بیش از 30 سال، سیاست استعماری انگلستان را در خلیج فارس رهبری کرد و با ایران و ایرانی نیز چندان خوب نبود، نخستین کسی بود، که آشکارا واژه خلیج عربی را به جای نام درست و اصیل خلیج فارس جعل کرد و آن را با زیرکی ویژهای به کار برد.
سردار سپه نظامی بود و عادت به انضباط داشت، و از اینرو خیال میکرد که این انضباط، در سیاست هم باید باشد. چون خود در مسایل مملکتی و سیاسی جدی و با هرگونه مسامحه و سهلانگاری مخالف بود و به راستی تمام قوای روحی و فکری او صرف امور سیاسی و نظامی میشد و جز این همهی مطالب دیگر را بازیچه میشمرد، خیال میکرد هر مرد سیاسی باید چنین باشد. پس مطبوعات نیز، ...
حجتالاسلام و المسلمین علیرضا رنجبر، یکی از یاران همراه چهارمین شهید محراب آیتالله شهید اشرفی اصفهانی در سالهای 1359 تا 1361 بوده و هر از گاهی نیز در محضر درس ایشان شاگردی میکرد. در این گفتوگو یادی کردهایم از آن شهید.
گفته میشود اگر تألیفات مرحوم مجلسی را بر روزهای عمر ایشان تقسیم کنند، سهم هر روز او جزوهای خواهد شد. این سخن را بعضی اشخاص اغراق آمیز دانستهاند، اما علامه سیدمحسن امین نظر دیگری دارد.