از همان آغاز، روابط ایران و اسرائیل با مخالفتهایی در بین محافل سیاسی ـ اجتماعی روبه رو شد. همزمان با گسترش روابط دو کشور در دهههای 1340ـ1350ش. روند مخالفت با نفوذ اسرائیل در ایران، از سوی مخالفان سیاسی حکومت، به ویژه روحانیون، افزایش یافت. به همین دلیل روحانیون و گروههای مسلمان بیش از سایر گروههای سیاسی تحت تعقیب قرار گرفته و از مخالفت با اسرائیل ...
عباس موسوی مطلق این تصویر را در اینستاگرام خود منتشر کرده و ترجمه آن را این گونه نوشته است: همانا مسلمان چون به دیدار برادر مسلمان خود می رودتا زمان بازگشت در جنت قدم می زند.
همزمان با فرا رسیدن ایامالله دههفجر و با همکاری بسیج شهرداری تهران و سپاه حضرت محمدرسول الله(ص) تهران بزرگ، از هفت عنوان کتاب دفاع مقدس رونمایی خواهد شد.
اکتشاف و استخراج نفت در عربستان سعودی در کمتر از یکصد سال قبل این کشور را که به لحاظ جمعیت و نیروى انسانى و منابع معدنى و ذخایر طبیعى کشوری فقیر به شمار میآمد به یکباره به کشوری ثروتمند و پرنفوذ تبدیل کرد.
در زمانی که تصور میشد مذهب و ارزشهای مذهبی در حال فراموشی هستند و توانایی برانگیختن مردم بر ضد حکومتهای فاسد را از دست دادهاند و مردم هم اقبال به ارزشهای مادی را جایگزین ارزشهای دینی و متعالی کردهاند، در خاورمیانه انقلابی مذهبی به وقوع پیوست که دانشمندان حوزه سیاست و سیاستمداران کهنهکار را با شگفتی عظیمی مواجه کرد.
جمعیت حاضر در نزدیکی دانشگاه تهران در 14 بهمن 1357؛ یکی از زنان حاضر پس از دیدن امام خمینی(ره) از فرط هیجان روی زمین افتاده است. امام خمینی (ره) دو روز پیش از این پس از 14 سال تبعید به کشور بازگشته اند. این عکس را "آلن کلر" برداشته است.
از دوازدهم بهمنماه که سید روحالله خمینی بعد از تبعید پانزده ساله در بهمن 1357 به ایران بازگشت تا بیست و دوم بهمنماه که با اعلام بیطرفی ارتش شاهنشاهی، سلطنت پهلوی منقرض شد، دهه فجر انقلاب اسلامی نامیده میشود. به همین مناسبت، به مرور آثاری پرداخته ایم که با کلیدواژه «دهه فجر» منتشر شدهاند.
محسن کاظمی با اشاره تاریخسازیها برای موجهسازی چهره پهلوی گفت: انقلاب اسلامی ما به دلیل ماهیت آزادیبخش خود، دشمنان بسیاری دارد؛ اما ما نباید در برابر این هجمه سنگین تاریخی سکوت اختیار کنیم.
مهدوی دیپلمات، مترجم و محقق و مولف متون تاریخی پس از بازگشت از پاریس ابتدا در وزارت دادگستری مشغول کار گردید ولی پس از یک سال یعنی در سال ۱۳۳۷ به استخدام وزارت امور خارجه ایران درآمد. وی در طول اشتغال، مشاغل گوناگونی را عهدهدار بوده که عبارتند از..
به گزارش فرادید- تظاهرات مردمی، حضور زنان و کودکان، ورود امام خمینی به کشور، جماعت منتظر در لابی فرودگاه مهرآباد، سخنرانی امام در بهشت زهرا، حضور امام در مدرسه رفاه، جنازههای شهدا در سردخانههای رژیم، قیامهای گوناگون در دانشگاه تهران، شخصیتهای فعال انقلاب، دیوارنوشتهها و شعارهای دیواری، صفهای نفت، اعلان...
به گزارش فرادید- تظاهرات مردمی، حضور زنان و کودکان، ورود امام خمینی به کشور، جماعت منتظر در لابی فرودگاه مهرآباد، سخنرانی امام در بهشت زهرا، حضور امام در مدرسه رفاه، جنازههای شهدا در سردخانههای رژیم، قیامهای گوناگون در دانشگاه تهران، شخصیتهای فعال انقلاب، دیوارنوشتهها و شعارهای دیواری، صفهای نفت، اعلان...
«هگل» معتقد بود، این تاریخ است که به مردان بزرگ حیثیت میبخشد، نه آنکه مردمان به تاریخ؛ ولی بوده اند آدمیانی که برای خود یا حیثیت خریدند و یا با وجود عنادی که با مردمان هم تبارشان داشته اند، حیثیت را چه ارزان فروختهاند، با وجود این، قضاوت با تاریخ نیست، بلکه با مردمان نسلهای پس از واقعه است.
نبود یا ضعف حافظهی جمعی و تاریخی در میان افراد یک ملت یا یک گروه، عمدتاً با عنوان فراموشی تاریخی مورد اشاره قرار میگیرد. موضوعی که در جامعهی ایرانی نیز از آن سخن به میان میآید و بسیاری از محققان و صاحبنظران بر این باورند که جامعهی ایرانی از گذشتههای دور، با مشکلی به نام فراموشی تاریخی دستوپنجه نرم میکند
رژیم شاهنشاهی که مبهوت قیام 15 خرداد مردم شده بود، با حمایت رسانه های وابسته و رسانه های غربی و برای بزرگنمایی تجمع خیابانی گروههای حامی خود، در تلاش بود اهداف واقعی قیام عاشورایی 15 خرداد را تخطئه نماید. برای این منظور نیز روزنامه های دولتی انقلابیون را به میکروب ها تشبیه می کنند، غافل از اینکه بعد از مدتی کار شاه به جایی می رسد که از سر ناچاری می ...
ژنرال هایزر در خاطراتش به این نکته که دولت آمریکا تنها به دنبال حفظ منافع خود بود و برای این مهم دست به هرکاری میزد اعتراف کرده و مینویسد: « در گذشته خشونتهایی نشان داده بودیم و حاضر بودیم در صورت لزوم پا را فراتر بگذاریم»
زهرا جزایری و خواهرش، از آخرین زندانیان رژیم پهلوی بودند که تا اواسط روز ۲۲ بهمن ۵۷ در زندان ماندند. به همین دلیل میتوانند تصویری از زندان رژیم در واپسین ساعات حیات آن ترسیم کنند.
دیدارهای مردم دلداده با رهبر بازگشته از تبعید،در «مدرسه علوی» واقع در خیابان ایران در تهران انجام میگرفت. این مکان در این روزها شاهد صحنههایی بود که تاریخ کمتر به خود می بیند و به خاطر می سپارد. تصاویری که پیش روی دارید، یادمانی از آن روزهای تاریخی است.