واژه ارتدکس اولین بار در مسیحیت قرن اول میلادی و توسط پدر روحانیهای یونانی به کار برده شد. از آنجایی که تقریباً همه گروههای مسیحی باورهای دینی خود را درست میدانند، مفهوم واژه «ارتدکس» در یک مورد خاص را تنها میتوان با بررسی متنی که در آن به کار رفتهاست تعیین کرد.این واژه در عنوان رسمی کلیسای یونان معروف به کلیسای ارتدکس شرقی و دیگر کلیساهای وابسته ...
تاریخ نقلی یعنی ضبط حوادث کلی و جزئی، از چیزهایی است که انسان از قدیمیترین ادوار زندگی خود بدان اهتمام داشته است و در هر عصری از اعصار عدهای حافظ و نویسنده و مؤلف در آن فن وجود داشته، و عدهی دیگری آنچه را ایشان ضبط کرده و به عنوان تحفه نگهداری کرده بودند دست به دست میگرداندهاند.
گفته می شود این کتاب مقدس مربوط به دوران مروان، آخرین خلیفه بنی امیه است که والی شام به سلطان سلیم عثمانی هدیه داده است.بعد ها پادشاه دیگر عثمانی نیز این قرآن را به عباس میرزا هدیه کرد و عباس میرزا نیز در جنگ ایران و روسیه به پاس رشادت های والی گنجه ،آن را به وی اهدا کرد.
هر دو فرزندان حضرت روحالله(ره) بودند که نشان دادند نهضت امام خمینی(ره) راهش مشخص است و هر کس که متعلق به هر عصری باشد وقتی قدم در این مسیر بگذارد عاقبتش بخیر میشود.
بنا به روایات و احادیث موثق و مستندِ برجای مانده، زیارت امام حسین (ع) یکی از بزرگترین مستحبات ذکر و از سوی ائمه اطهار (ع) بسیار بدان تاکید و ثوابهای عظیم و بیشماری برای آن بیان شده است.
در حال نزدیک شدن به اربعین حسینی هستیم و در این ایام هرکس به طریقی خودش را به کربلا می رساند و این شور و اشتیاق فقط مختص امسال و سال های گذشته نبوده ، چرا که تصویر زیر پیاده روی اربعین حسینی در 100 سال گذشته را نشان می دهد .
یک نوع تفکر اخلاقی چنین است که به فرا اخلاق میپردازد و فلسفه اخلاق نامیده میشود. گونه دیگر شناخت احکام و معیارها و قواعد دستوری اخلاق را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد که علم اخلاق نامیده میشود و این دو گونه تفکر منجر به تفاوت روشهای تفکر اخلاقی شده است...
سید محمد صادق طباطبایی همرزم امام و آیتالله طباطبایی به مناسبت سالروز درگذشت مرد عرفان و فلسفه علامه طباطبایی اظهار داشت: زمانهای بسیاری علامه طباطبایی برای سفر به تهران همراهی میکردم و آنچه مرا تحت تاثیر قرار می داد تواضع بی اندازه علامه طباطبایی بود.
علامه طباطبایی درباره تفسیر خود از قرآن میگوید که ابتدا در روایتهای کتاب بحارالانوار بسیار جست و جو و اندیشه کرده و هفت رساله با هفت موضوع تألیف کرده و بعد به تفسیر قرآن میپرداخته است. او در مقدمه کتاب در بخشی تحت عنوان «بیان آیات» این هفت موضوع را آورده است که عبارتاند از:..
تنها دلخوشی علامه و همسرش در چنین اوضاع مرارتبار، وجود محمد کوچک بود که حدود هیجده ماه از تولدش میگذشت که به دلیل اختلاف هوای کوهستانی تبریز با آن گرمای خشن نجف و دیگر شرایط منفی و محدودیت از برخی امکانات و تسهیلات، این تنها روشنیبخش محفل پدری 23 ساله و مادری 18 ساله، به بیماری مبتلا میشود و رنجوری وی، بساط شادمانی و نشاط خانواده را به یکباره برمیچیند....
علامه، روشهاى کلامى را که بعد از رحلت رسول خدا(ص) و فتوحات مسلمین و معاشرت و برخورد با دیگر فرق و ادیان آغاز شد، مورد نقد و بررسى قرار مى دهد. در همین رابطه مباحث عقلى صرف را که در اواخر قرن اول هجرى یعنى اواخر کار امویان و اوایل حکومت عباسیان و پس از ترجمه کتابهاى فلسفى یونانى مطرح شده است، نمى پذیرد.
در آن زمان ما شرح لمعه میخواندیم. گهگاهی که صبحها حدود ساعت نه گذارمان به خیابان خسروی میافتاد، ایشان را زیارت میکردیم که بسیار با وقار، با سیمایی جذاب برای درس وارد مسجد حاج ملاحیدر میشدند.
یکی از افرادی که در این ماجرا درگیر بود، علامه طباطبائی بود که روابط مناسبی با آیت الله شریعتمداری داشت و در ضمن با امام خمینی هم بی ارتباط نبود. آیت الله میلانی، آیت الله انگجی و بسیاری دیگر هم درگیر این ماجرا شده بودند. متن نامه علامه حاوی پیشنهادهایی است که بتواند این مشکل را حل کند.
بسیارى از مباحث فلسفى اى که در سرتاسر تفسیر او, المیزان, آمده است براى نشان دادن ناسازگارى آموزه تثلیث و دفاع از توحید مطلق الهى مطرح شده اند. مرحوم آیت اللّه حسینى تهرانى بسیارى از عبارات مربوط به این موضوع را در کتاب خود, مهر تابان, گرد آورده است. عقل گرایى لاینفک الهیات اسلامى به وضوح, در این مباحث نشان داده شده است