۰
plusresetminus
سقوط تجارت و حملات فرانسوی‌ها به مرکز کمپانی در بندر عباس، باعث تعطیل این مرکز شد. در سال ۱۷۵۹ کشتی‌های فرانسوی به مقر کمپانی انگلیسی در بندر عباس حمله و آن را ویران کردند.
تحولات خلیج فارس با حمله فرانسویان در قرن 18

در قرن هجدهم کمپانی شرقی انگلیس در خلیج فارس فعالیت داشت. این کمپانی تسلط انحصاری بر این منطقه داشت. اما در اواسط قرن هجدهم، فرانسه به این کمپانی حمله کرد و به تسلط کمپانی هند شرقی پایان داد. این حمله سرآغاز تحولات جدید در خلیج فارس بود:
«سقوط تجارت و حملات فرانسوی‌ها به مرکز کمپانی در بندر عباس، باعث تعطیل این مرکز شد. در سال ۱۷۵۹ کشتی‌های فرانسوی به مقر کمپانی انگلیسی در بندر عباس حمله و آن را ویران کردند. حاکم بندر عباس در برابر حمله فرانسویان سکوت کرد. (یا آنکه قدرت مقابله نداشت). در نتیجه مرکز تجارت کمپانی کاملاً ویران شد و کشتی‌های آن به آتش کشیده شد. آنچه که از حمله فرانسوی‌ها باقی مانده بود، دستخوش غارت اهالی شهر شد با انتقال این نمایندگی به بصره فعالیت کمپانی تا پس از جنگ‌های هفت ساله، در بنادر ایران تعطیل شد هلندیان نیز در همین دوره نمایندگی خود را به بصره انتقال دادند و سپس در سال‌های پایانی قرن ۱۸ با ضعیف شدن هلند، طی جنگ‌های اروپا، به تدریج خلیج فارس را ترک کرده و نیروی خود را به اندونزی که تنها پایگاه باقی مانده آنان در آسیا بود انتقال دادند. از آن پس کمپانی هند شرقی انگلیس به صورت تنها نیروی دریایی خارجی در خلیج فارس درآمد.»


منبع: علیرضا ثقفی خراسانی، سیر تحولات استعمار در ایران، مشهد، نشر نیکا، 1375، صص 91- 92
https://www.cafetarikh.com/news/49956/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما