در این تصویر برپایی یک جشن در دربار محمدرضا پهلوی مشاهده می شود. یکی از عوامل بروز نارضایتی های گسترده از رژیم شاه، فساد بیحد و حصر دربار بود. فساد اخلاقی، تکبر و تفرعن، فساد جنسی، فساد مالی و فساد دینی تمام تار و پود دربار را در نوردیده بود.
در تاریخ ایران، همیشه حجاب و پوشش از جایگاهی ویژه برخوردار بوده است. امری که از نظر عرفی به پیش از اسلام نیز باز می گردد. این را همه سیاحان خارجی که به ایران می آمدند، می دانستند. اما در این میان آنچه برای آنان تعجب آور می نماید این است که چرا همین زنان زمانی که با پزشک روبرو می شوند، راحت تر اسرار سلامت خود را با او در میان می گذارند. مسئله ای که ...
احتشام السلطنه از نوادگان فتحعلی شاه قاجار و یکی از رجال سرشناس قاجاریه بود. وی مقامات موثر و حساسی را عهده دار بوده است، از جانبداری سلطان (قوللر آقاسی) گرفته تا حکومت ایالات، معاونت وزارت خارجه، سفارت، نمایندگی مردم و سرانجام ریاست اولین دوره مجلس شورای ملی به مدت هفت ماه . وی عضوی موثر از اعضای هیئت حاکمه آن روزگار می باشد.
علی اکبر داور وزیر مالیه رضاخان از جمله کسانی بود که در کنار افرادی نظیر تیمورتاش نقش بسزایی در به قدرت رسیدن رضاخان داشتند و کمکهای موثری در در عملیاتی نمودن پروژه مدرنیزاسیون رضاخانی داشتند. شهید مدرس در خصوص شخصیت علی اکبر داور می گوید:
شوستر مخالفین زیادی داشت؛ اگرچه او خود نیز جوری عمل میکرد که منافع انگلیس و آمریکا در ایران تامین شود، اما بودند کسانی که واقعا بدهی های زیادی به نظام مالیاتی کشور داشتند. یکی از این افراد سپهدار رشتی بود که دلیل مخالفت او با شوستر نیز در این خلاصه می شد:
در این تصویر رژه اعضای سازمان جوانان شیر و خورشید سرخ ناحیه 5 تهران به مناسبت سالروز ششم بهمن در سال 1356 مشاهده می شود. این سازمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به جمعیت هلال احمر تغییر نام یافت. نکته جالب در این عکس حمل پلاکاردی است که در آن از انقلاب شاه و ملت نام برده می شود. انقلاب شاه و ملت به مجموعه اقدامات ظاهری دولت محمد ضرا شاه اتلاق می شد ...
یکی از سیاستهای رضاخان جهت نهادینه کردن کشف حجاب ، دستور دولتی جهت کشف حجاب کارمندان دولتی و نهادهای تابعه دولت از قانون کشف حجاب بود و به تبع از طریق نهادهای انتظامی خود نظیر شهربانی نظارت شدیدی بر روی اعمال این قانون داشت. در سند ذیل رونوشت نامه اداره سیاسی وزارت کشور به اداره کل شهربانی درخصوص ضرورت اجرای قانون پوشاک متحدالشکل و کشف حجاب و دستور ...
عین السلطنه در یکی از صفحات جلد دوم کتاب خود به توصیف نحوه اخراج بیش از یکصد زن از زنان حرمسرای ناصرالدین شاه در دوران پس از مرگ او می پردازد. توصیفات وی نشان از سرنوشت تلخ این زنان دارد که در ادامه آمده است:
عبدالله مستوفی در کتاب شرح زندگانی من که یکی از منابع مهم در مطالعه دوران قاجاریه محسوب میشود، دلیل به قتل رسدن او را اینگونه شرح میدهد:« در ایام محاصره شوشا، مقداری خربزه برای شاه آورده بودند . . .
نادر شاه افشار در سفری در معرض خطر قرار گرفت، یکی از صاحب منصبان، خود را سپر بلای شاه کرد و جانش را نجات داد. پس از آن شاه وی را به حضورش خواند و از او پرسید: چرا خود را در پیش من جای دادی؟
میرزاده عشقی از شعرای نامدار ایران معاصر است که به دلیل انتقادات صریح از دیکتاتوری رضا خان توسط عوامل رژیم دیکتاتوری رضا شاه(رئیس اداره تأمینات نظمیه) در تاریخ دوازدهم تیر ماه 1303 شمسی ترور شد.
روش و تصمیم شاه در مورد انتخاب نمایندگان چنین بود که فهرست همه ی نامزدها را برای ساواک می فرستاد. سازمان امنیت فرمهای مخصوصی تهیه کرده بود که سوابق اشخاص در آن درج شده بود و مستقیما در اختیار شاه قرار می داد....
رژیم از طریق این احزاب وابسته قصد تطهیر خود را با استفاده از پدیده خوشنام دمکراتیک غربی یعنی تحزب داشت و به این وسیله افزایش وفاداری بیشتر مردم و به ویژه کارکنان دولتی و سرکوب احزاب واقعی را داشت و تصمیم گرفته بود از خود چهره هایی به ظاهر دمکراتیکی برای جهانیان به نمایش بگذارد.
با توجه به اینکه قدرت سیاسی در دوران محمدرضا شاه به شیوه سلطنتی – استبدادی اعمال می شد و شاه هسته مرکزی منظومه قدرت به شمار می رفت ؛ خاندان سلطنتی به طور بی حد و حصری در مصرف منابع ملی آزاد بودند و بسیاری از منابع ملی و ثروت ملی را در راه هزینه های شخصی و ضیافتهای پر هزینه خرج می کردند.