پیراهن خونینش را روی جنازهاش گذاشته و تابوت را به مسجد سپهسالار بردند. صبح روز بعد تمام تهران عزادار بود. دانشمندان، دانش آموزان، کاسب کارها واهالی محل طوق و علم بلند کرده و جنازهٔ شاعر جوان را در حالی که پیراهن خونین او روی تابوت بود برداشته و حرکت کردند. هر کس جنازه را میدید میگریست و میگفت: تهران چنین سوگواری را یک بار دیگر نخواهد دید
صدراعظمان و نخست وزیران تاریخ معاصر ایران دو دسته بودند: عده ای که برای خدمت و برداشتن سنگی از پیش روی پای ملت این سمت را می پذیرفتند و همه هم و غم آنان بهروزی و سرافرازی این ملت بود و عده ای دیگر که این سمت را نقطه اتکایی برای مال اندوزی و فروختن ذخایر این مملکت و گرفتن رشوه از روس و انگلیس قرار داده بودند. گفت و شنود زیر میان مستوفی الممالک و خویشان ...
فرهنگ مهر معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی در جلسه حضور داشت و خیلی محکم گفت: به چند دلیل من با دریافت این کمک مخالف هستم. اولا کرایه حمل این گندمها از هر کشور دیگری گرانتر است، ثانیا این کمکها خیلی هم بلاعوض نیست زیرا دولت آمریکا در مقابل انتظاراتی خواهد داشت.
ویلیام ریچارد هولمز انگلیسی که در عهد محمدشاه قاجار به ایران سفر کرده بود، در سال 1845 میلادی سفرنامه خود تحت عنوان «گذری بر کرانه های کاسپین» را در لندن به چاپ رساند. او در آن زمان 22 سال بیشتر نداشت.
در زمان کودکی شاهد بودم که کسی حق ورود به خانه ای که پرچم انگلیس یا روس بر افراز آن بود نداشت به عنوان مثال می توان از قائم الملک رفیع نام برد که در ابتدا خود را تبعه روس معرفی می کرد ولی بعدها معلوم شد که سر وسری هم با انگلیس ها دارد.
فرح در مواجهه با مردم، فردی خوش بر خوردتر، اجتماعی تر و حساس تر بود. او از غل و زنجیرهای سازمان امنیتی و اداری متنفر بود و هر کجا که می توانست، این قیود را می شکست.
بست نشینی در ایران به عنوان راهی برای نجات جان خیلی زود گسترش یافت. امری که امیرکبیر به مقابله با آن برخواست؛ چرا که مورد سوءاستفاده برخی اجحاف گران حقوق مردم نیز می شد و آنان برای فرار از قانون خود به بست نشینی می پرداختند.
بوپولاسار در رونق بابل بسیار کوشید .او با اتحاد با هوخشتر پادشاه ماد توانست نینوا را محاصره و فتح نماید و پس از آن نیز این اتحاد قطع نشد بلکه با ازدواج سیاسی دختر پادشاه ماد با ولیعهد بابل این اتحاد محکم تر گردید. هنگامی که در سال ۶۰۵ پیش از میلاد نبو پولاسار در گذشت ، ولیعهد او « بختنصر » که داماد پادشاه ماد نیز بود بر تخت نشست.او کشور خود را با جنگ ...
در روز ۴ اسفند ۱۳۰۵ هجری شمسی لایحه تاسیس راه آهن سراسری ایران تصویب شد. این لایحه که در روز اول اسفند ماه از سوی مهدیقلی هدایت، وزیر فواید عامه به مجلس شورای ملی ارایه شده بود با موافقت نمایندگان به تصویب رسید. با توجه به اهمیت راه آهن برای سیاستهای نظامی رضاخان، مراسمی با حضور رضاشاه پهلوی، شاهپورها و هیات دولت محمود جم جهت افتتاح آن برگزار شد.
رضاخان در جهت فراگیر نمودن کشف حجاب در لایه های مختلف جامعه حساب ویژه ای روی اقلیتهای دینی باز نموده بود و از هر فرصتی جهت نهادینه کردن کشف حجاب استفاده می نمود. گزارش فوق مربوط به برگزاری جشن در دبیرستان زرتشتیان و دانشسرای دختران کرمان به مناسبت کشف حجاب می باشد.
بعد از پایان مراسم، شاه سؤال¬هایی از این قبیل از من می¬کرد «فلانی موقع تعظیم کردن چقدر خم شد؟» «بهمان، دستتان را بوسید؟»... محمدرضا معتقد بود وفاداری اطرافیانش را با چنین معیارهایی می توان سنجید.
عمدتا مردم کشورهای غرب آسیا در مقایسه با مردم اروپا افرادی پرخورتر به حساب می آیند. شاید بتوان این طور بیان کرد که در مغرب زمین مردم در وعده های متعددی خود را سیر می کنند و در مقابل در برخی نقاط دیگر مثل ایران، افراد، با وعده های کمتر پورخوری می کنند. این مسئله هم نکته ای جدید نیست. بلکه در تاریخ ایران سابقه دارد.
میرزاده عشقی از شعرای نامدار ایران معاصر است که به دلیل انتقادات صریح از دیکتاتوری رضا خان توسط عوامل رژیم دیکتاتوری رضا شاه(رئیس اداره تأمینات نظمیه) در تاریخ دوازدهم تیر ماه 1303 شمسی ترور شد.
در سال 1296 که قحطی در تهران بیداد می کرد و اغلب مردم گرسنه بودند، انبارهای غله احمد شاه مملو از غله بود و او را در اختیار گذاشتن آن غلات به مردم امتناع می کرد.
حتما بیل گیتس مالک مایکروسافت و ثروتمندترین مرد دنیا را می شناسید. آیا این را هم می دانید که راز ثروتمند شدن گیتس تبلیغات هوشمندانه ای بود که در مورد محصولاتش انجام می داد؟
«سرگذشت تهران»، کتابی است به زبان فارسی نوشته حسین شهیدی، درباره سرگذشت تهران در گذر زمان ؛ از قرن سوم هجری تا پایان دوره قاجاریه . کتاب؛ مشتمل بر پیش گفتاری به قلم نگارنده و فاقد تبویب و تفصیل است؛ اما محتوای آن را میتوان به ده بخش مجزا تقسیم نمود.
سابقه سکونت و تشکیل اجتماعات بشری در تهران به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد. چندی پیش در منطقه مولوی تهران ، در دی ماه ۱۳۹۳ اسکلت یک انسان متعلق به حدود ۵۰۰۰ سال پیش کشف شد. پیش از این گمان میرفت سابقه زندگی در منطقه تهران امروزی به کشفیات قیطریه که متعلق به ۳۰۰۰ سال پیش بود، بر میگردد..