متأسفانه این جریان با تحریف آموزۀ تبری از دشمنان دین، جامعۀ اسلامی و خصوصاً شیعه را بهسمت تعصبات کور مذهبی و ایجاد دشمنیهای بیفایده بین مسلمانان سوق میدهد.
در مقدمه از کتاب می خوانیم:
از گذشته تابهحال، صاحبان قدرت و دشمنان قسمخوردۀ دین، از این ترفند و ابزار درجهت حذف فرهنگی و سیاسیِ شیعه استفادهها کردهاند. امروز نیز دشمنان دین در تلاشاند تا با تبلیغ اتهام توهینِ شیعه به صحابه و خلفا، به تحریک احساسات سایر مسلمانان بپردازند و آنها را از اندیشههای عدالتخواهانۀ شیعه دور کنند و مانع الگو گیری آنها از مکتب تشیع شوند. امروز کتابهای عالمان شیعه با این تهمت که حاوی توهین به صحابه است، در کشورهای اسلامی بهعنوان کتبِ ضاله معرفی میشود و نشر و پخش آنها ممنوع است. در عصر حاضر، تندروهای اهلسنت بهاتهام توهین به خلفا، بیش از گذشته به جان و ناموس شیعیان تعرض میکنند. اما مهمتر از همۀ اینها این است که امروز در میان شیعیان نیز جریانی مشکوک در لباس عالمان دین، به ترویج و توجیهِ توهین به مقدسات اهلسنت میپردازد.
متأسفانه این جریان با تحریف آموزۀ تبری از دشمنان دین، جامعۀ اسلامی و خصوصاً شیعه را بهسمت تعصبات کور مذهبی و ایجاد دشمنیهای بیفایده بین مسلمانان سوق میدهد. این درحالی است که این گونه برداشت از آموزۀ تبری برخلاف تعالیم مکتب اهلبیت- علیهمالسلام- است و بسیاری از عالمان شیعه نیز آن را ناصواب میدانند. از همین رو بایسته است، تعریفی روشن و جامع از تبری و ابعاد گوناگون آن ارائه شود تا با درک صحیح از این آموزۀ دینی، بتوانیم به تبیین قوانین و محدودیتهای آن بپردازیم.