شاه که تا آن زمان همیشه تظاهر به دینداری میکرد و میدانست که اعتقادات عمیق مذهبی مردم این امکان را به رهبران دینی میدهد که افکار عمومی را بر ضد برنامههایش بشورانند، سعی در جلب حمایت آنان میکند.
همه پرسی لایحه انقلاب سفید با انتقادات و اعتراضات گستردهای از سوی مردم و روحانیون مواجه بود. به همین دلیل بعد از انجام همهپرسی و پیروزی آن، شاه تلاشهایی را برای جلب رضایت مردم آغاز کرد. اما این تلاشها، اتفاقات و اعتراضات جدیدی را به دنبال داشت:
«شاه که تا آن زمان همیشه تظاهر به دینداری میکرد و میدانست که اعتقادات عمیق مذهبی مردم این امکان را به رهبران دینی میدهد که افکار عمومی را بر ضد برنامههایش بشورانند، سعی در جلب حمایت آنان میکند. به همین منظور اعلام میکند که به قم خواهد رفت؛ اما پیش از عزیمت وی به این شهر در دوم و سوم بهمن ماه تظاهرات گستردهای در تهران و قم به راه میافتد که با تهاجم و یورش پلیس، عدهای مجروح و یا دستگیر میشوند. امام خمینی بلافاصله در مقابل این تهاجم وحشیانه بیاناتی ایراد کرد با یورش وحشیانه دیروز مأمورین دولت به علما و مردم شریف تهران و هتک مقام مقدس روحانیت پایتخت و نیز رفتار غیر انسانی امروز مأمورین دولت با اهالی محترم قم و جامعه روحانیت این شهر و تجاوز به حریم این حوزه مقدسه دیگر جای هیچگونه تفاهم و حسن مراوده با دستگاه باقی نمانده است و هیچ راهی جهت ملاقات با شاه وجود ندارد مگر آن که شاه برای جبران اهانت و تجاوزی که به حریم مقدس روحانیت شده آقای علم را به عنوان مجرم اصلی از مقام نخست وزیری عزل نماید. ورود شاه به شهر قم در چهارم بهمن دو روز پیش از همه پرسی در حالی صورت گرفت که هیچ کس به استقبال او نیامد و بازار و مغازههای شهر یکپارچه تعطیل بود.»
علیرضا زهیری، عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک، تهران، دفتر نشر و پخش معارف، 1379، ص 218