نقش نظامی آمریکا درر اشغال ایران، به گواه اسناد تصویری و مکتوب، شامل نیروهایی چون تفنگداران، خلبانان، و ادواتی مانند هواپیماهای جنگی، کامیون، کشتیهای باری و... می¬گردید. گرچه شمار این نیروها به درستی مشخص نیست، اما آمارها از حضور قابل توجه این نیروها در ایران حکایت دارد.
من از آنها توپ 106 ضدتانک خریدم هم به پاکستان دادم، هم به اردن. ما باهم معامله میکردیم. اوزی که دست هر کسی بود در هر کشوری بود واضح است هر کسی که نگاه میکرد اوزی اوزی ساخت اسرائیل است دیگر.
توانایی و اتکای نهضت پیشه وری، طبقات زارعین بود. زیرا در نطق و بیان خود این طبقه را تشویق می داشتند که اصول مالکیت بر هم زده می شود و هر کس مالک زمین خواهد بود.
در سال 1340 یکی از مقامات ارشد سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک( نیز معتقد است که آمریکایی ها در اعتصاب معلمان دست داشتند، و حتی دو اتومبیل مستشاری نظامی آمریکا در میان تظاهرکنندگان دیده شد.
اعلیحضرت در پاسخ صحبت ها و توضیحاتی که داده شد، در واقع یک گردش 180 درجه ای کردند و روی نیازهای دفاعی مملکت، موقعیت ایران در ناحیه خاورمیانه و اینکه اول بایستس مملکتی حفظ بشود و آن وقت است که ما می توانیم به مسائل برسیم و توجه کنیم ، صحبت کردند....
محمدرضا پهلوی همواره سعی می نمود با تحقیر افسران و امرای ارتش، روحیه خودباوری و اعتماد به نفس را از آنها بگیرد. از اینرو رفتارش بـا نـظامیان خـاص بود،به آنان اهمیتی نمیداد و آنان را مثل پیشخدمت و نوکرخود میدانست. محمدرضا پهلوی کمترین توجهی به نظامیان نداشت مثل اینکه اصـلا وجود ندارند. در این خصوص احسان نراقی خاطره جالبی را روایت می نماید
خرید 800 تانک و یا فروش 2 فروند هاورگرافت به ظرفیت 50 تن و با سرعت 70 گره دریایی و نیز 4 کشتی جنگی در کنار یک کشتی جنگی بزرگ 2300 تنی، از جمله قراردادهای نظامی ایران و انگلیس بود.
در سوم شهریور 1320 ارتش متفقین به دلایل ژئوپلتیکی و شرایط حاصل از وضعیت میدانی نبرد در جبهه های روسیه، خاک ایران را از شمال و جنوب مورد تهاجم قرار دادند. بهانه متفقین برای اشغال ایران، خودداری دولت ایران از اخراج اتباع آلمانی از خاک ایران اعلام شد.
ناصرالدین شاه در سفرهای متعددی که به غرب داشت، بسیار شیفته و دلباخته ارتش و قوای مسلح مغرب زمین شد و حتی فرمان تاسیس بریگاد قزاق را نیز بعد از مشاهده نیروهای مسلح روسیه صادر نمود. همچنین ناصرالدین شاه به گرفتن عکس علاقه زیادی داشت و به مناسبتهای مختلف در اروپا و ایران عکسهای خاص و آنچنانی می گرفت. در تصویر ذیل شاه قاجار را در یونیفرم رسمی ارتش امپراطوری ...
تیمسار اسکندر آزموده از دی 1353 تا 1356 استاندار آذربایجان شرقی بود. مهم ترین واقعه زمان وی استانداری وی، سرکوب قیام مردم تبریز در 29 بهمن 1356 به مناسبت مراسم چهلم شهدای قم بود. عده ای از مردم در درگیری با نیروهای دولتی کشته و مجروح شدند. آزموده حکومت نظامی در شهر برقرار کرد ولی آرامش به شهر بازنگشت. از اینرو شاه او را مقصر اصلی آشوب دانست و او ...
ﻣﺠﻤﻮﻋـﻪای از ﻋﻮاﻣـﻞ ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻠﻲ، منطقه¬ای و داﺧﻠﻲ ﺑﻪﺻﻮرت ﻣﻜﻤﻞ و زﻧﺠﻴﺮوار، در توسعه سازمان نظامی ایران و همچنین اتخاذ سیاست خارجی تهاجمی و افزایش روحیه ماجراجویانه در سیاست خارجی سلطنت پهلوی دوم تاثیر داشته است. این وضعیت در سطح بین المللی از استراتژیهای کلان قدرتهای بزرگ در منطقه خاورمیانه و زیرسیستم خلیج فارس نشات می گرفت.
روزنامه مریخ روزنامه ای بود که از سال ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۷ در ۱۸ شماره انتشار یافت منظور از تاسیس این روزنامه درج وقایع و تواریخ نظامی وانتشار مطالب علمی مورد نیاز مردم بوده است.