چنانکه اسناد وزارت خزانه داری آمریکا نشان میدهد، مبالغ کلانی پول نیز از نیویورک به بانکهای سوییس انتقال مییافت.
در اواخر حکومت رضاشاه، کشور علاوه بر کمبود نان و گندم، با کمبود دلار نیز مواجه شد. طبق گزارشها یکی از دلایل اصلی این موضوع، سیاستهای دولت بود. اما سیاست دولت در این زمینه نه به صورت سهوی بلکه کاملا عامدانه و در راستای ثروتاندوزی شخص رضاشاه بود:
«با توجه به اینکه واردات از ایالات متحده عملاً ناممکن بود، انتقال پولهای ایران و عواید حاصل از صادرات به نیویورک این شایعه را بر سر زبانها انداخته بود که رضا شاه دارد ثروت خود را به بانکهای آمریکایی منتقل میکند. چنانکه در سال 1940 آلبرت سی. سی. امبرشتس، کارمند بلژیکی شرکت آمریکایی اینترنشنال تلفن اند تلگراف در تهران، توصیف کرده است، کمبود شدید دلار در ایران نتیجه اقدام رضا شاه برای انتقال ثروتش به آمریکا بود و شایعاتی که در همین ارتباط بر سر زبانها افتاده بود کاملاً صحت داشت. آنچه امبرشتس و معاصرانش نمیدانستند این بود که همزمان با انتقال مبالغ هنگفت به نیویورک، چنانکه اسناد وزارت خزانه داری آمریکا نشان میدهد، مبالغ کلانی پول نیز از نیویورک به بانکهای سوییس انتقال مییافت.»
منبع: محمدقلی مجد، رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، مترجم مصطفی امیری، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، 1389، صص 450- 451