تخلص او در اشعارش «آذرباد» بود و در شعرهایش میتوانیم تاثیر از سهراب سپهری و فروغ فرخزاد را نگاه کنیم. او حتی یکی از شعرهایش را تقدیم به سهراب سپهری کرده بود.
در همین زمان یعنی 1331 وی که در سال آخر دانشسرا بود به پیشنهاد پدرش شروع به ترجمه کتاب ابوذر (نوشته عبدالحمید جوده السحار) می کند . در اواسط سال 1331 تحصیلات علی در دانشسرا تمام شد و پس از مدتی شروع به تدریس در مدرسه کاتب پور احمدآباد کرد و همزمان به فعالیتهای سیاسیش ادامه داد. کتاب «مکتب واسطه» نیز در همین دوره نوشته شده است .
شهید حمیدرضا سمرقندی، شهیدان مجتبی و محسن عاشوری، شهیدان مسعود و مهدی میرازیی، شهید غلامحیدر رستمی و شهیدان محمدمحسن و حمید سماعییکتا، شهدایی هستند که در 1376/01/07 رهبر انقلاب به منزلشان رفتهاند. آن شب، مشهد و خیابان ابوذر محله احمدآباد همچنان آرام است، تا اینکه صبح، این خبر در محل میپیچد که دیشب حضرت آقا اینجا بودهاند، خانه همین همسایهمان!
شاپور بختیار فرزند محمد رضا (سردار فاتح بختیاری) و ناز بیگم در سال 1294 شمسی در منطقه چهارمحال و بختیاری به دنیا آمد. او نوۀ صمصام السلطنه بود که در سالهای پس از مشروطه دو بار به نخست وزیری رسید.
در اسناد این کتاب به خوبی پیداست که طیب بر خلاف ظاهرش نسبت به علما و روحانیون ارادت خاص داشته و شاید از همین روی است که برخی شرکت او در کودتای 28 مرداد را به اشاره مرحوم آیت الله کاشانی میدانند. زیرا او تقریباً تا پایان عمر مرحوم با آیت الله کاشانی ملاقات میکرده و ارتباطش را قطع نکرده بود ....
برابر گزارش مأمور مربوطه آقاى خلدىنسب لیله گذشته در مسجد میرزامحمدهاشم اظهار داشته: اول سرماى زمستان است و کسى به فکر خاکه ذغال و پوشاک فقرا نیست و مدتى است آقا گرفتار زندان است (خمینى) که کسى به فکر نیست و آنهایى که باید به فکر باشند براى ریاست و جاهطلبى فقط در مواقع افتتاح فلان محل فقط بله قربان و دست به سینه ایستادن را مىدانند.
برنامه بازدید شاه از دانشگاه صنعتی آریامهر در روز ۱۱ آبان ۱۳۴۵ برگزار شد. من همان روز خودم را به مریضی زدم و در خانه ماندم. آن روز دانشگاه پزشک خود به نام آفتاندلیان ـ که ارمنی هم بود ـ را به منزل ما فرستاد تا مرا معاینه کند و ببیند واقعا مریض هستم یا نه. او به منزل ما آمد و قضیه را متوجه شد ولی نامردی نکرد و سه روز برایم استراحت نوشت و من نه تنها ...
طیب در پیامی از زندان به امام ضمن بیان زندگی و بدکرداریهایش قسم میخورد که به امام خیانت نکرده است و امام نیز در پاسخ میفرمایند: «آخرین برگ کتاب زندگی آدم، تعیینکننده است؛ ببین در آخرین صفحه کتابت چه مینویسی».