در دوران قاجار سن ازدواج بر اساس موازین اسلامی بود و ازدواج ها به اشکال گوناگون صورت میگرفت، اما رایج ترین آن ها ازدواجهایی بود که به خواست خانواده و در دوران کودکی انجام میشد.
نزدیک به 188 سال است که از انعقاد قرارداد ترکمنچای میگذرد. این قرارداد ، اول اسفند 1206 هجری شمسی (21 فوریه 1828) میان ایران و روسیه با واسطهگری بریتانیا منعقد شد و از آن زمان تاکنون همچنان در منابع رسمی و افواه عمومی از این معاهده به عنوان ننگینترین قرارداد تاریخ ایران یاد میشود و هر قرارداد دیگری که به زعم برخی در آن به منافع ایران ضرر رسیده ...
سلمانی ها و یا آرایشگاه های امروزی یکی از مکان هایی هستند که در عصر حاضر به وفور در هر کوی و برزنی وجود دارند، اما جالب است بدانید که در دوره ی قاجار یک آرایشگر علاوه بر اصلاح مو وظایف دیگری نیز بر عهده داشته است که گاه به مرگ مشتری خود ختم می شده است!
میرزا ابوطالب فرخ خان غفاری ملقب به امین الدوله یکی از رجال شهیر عصر ناصرالدین شاه قاجار بود که سفارت ایران در فرانسه را به سال 1235ه.ش مقارن با 1857.م تاسیس کرد و به مدت دو سال وزیرمختار ایران در فرانسه و چند کشور اروپایی بود اما نام او در تاریخ با جدایی هرات از ایران همراه است.
بر پایی مراسم ازدواج همواره یکی از با شور و نشاط ترین مراسم اجتماعی در تاریخ ایران بوده؛ چنانچه این امر در دوره ی قاجار نیز با حرارتی خاص و البته آداب و رسومی منحصر به فرد برگزار می شده است و در این بین افرادی در پیوند دادن زن و مرد در شرف ازدواج نقشی موثر داشتند، به نحوی یکی از آنان «دلاله ها» بودند.
محمد علی شاه قاجار از 28 دی 1285 تا 22 تیر 1288 پادشاه ایران بود. وی برخلاف جد مادری خود امیرکبیر، بسیار قشری، خرافه پرست، مستبد، زورگو و کم ظرفیت بود. در جوانی شاهد اقتدار و نفوذ روسیه تزاری بود و بدین جهت از روس ها بسیار حساب می برد.
محمدحسن میرزا فرزند محمدعلی شاه قاجار آخرین ولیعهد سلسله قاجار بود که پس از عزل احمدشاه از سلطنت به دستور رضاشاه از کاخ گلستان اخراج و از طریق بغداد به اروپا رفت.