بسیاری برآناند که رویهی نوسازی آمرانهای که رضاشاه در ایران انجام داد، به تقلید از ترکیه صورت گرفت. این ادعا تا چه حد درست است؟ آیا راهی که آتاتورک در ترکیه رفت را رضاشاه در ایران پیمود؟
مقایسهی تفاوت شیوهی نوسازی امیرکبیر با بسیاری از اصلاحطلبان، از اتکای وی به داخل حکایت دارد. به این معنی که وی هیچگاه به دنبال شبیهسازی ایران به ممالک مترقی نبود. به تعبیر کنت گوبینو، دیپلمات فرانسه در ایران، «امیرکبیر میخواست عظمت دیرینهی کشورش را بازگرداند.»
در روزهای پس از توافق وین اظهارات متعددی از سوی سیاسیون موافق و مخالف در این رابطه مطرح گردیده است. برخی با انتقاد از برجام معتقدند بسیاری از خطوط قرمز نظام در متن نهایی رعایت نشده و اساساً برجام برخلاف منافع ملی مورد تائید طرف ایرانی قرار گرفته است. در سوی مقابل اما عده ای دیگر با تاکید بر موفقیت آمیز بودن مذاکرات هسته ای ضمن تاکید بر نتیجه برد-برد ...
البته رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر انگاره غلط عادی سازی روابط با آمریکا آشکارا خط بطلان کشیده اند. ایشان در خطبه های نماز عید فطر امسال فرمودند: «سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد. همان طور که بارها تکرار کردیم ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون جهانی و منطقه ای مذاکره ای نداریم. در مورد مسائل دوجانبه مذاکره ای نداریم....
برای حدود پنج دهه یعنی از زمان تصویب قانون خفت بار کاپیتولاسیون در مجلس رژیم ستمشاهی (سال 1343) که به آمریکایی ها مجوز هر جنایتی را در ایران می داد تاکنون شعار «مرگ بر آمریکا» پرطنین تر آوایی بوده که از گلوی مردم ایران فریاد شده است. حتی در روزهایی که خبری از جمهوری اسلامی و به تبع آن استقلال، آزادی و دیگر کلیدواژه های درود برانگیز نبود، این شعار ...
بدین ترتیب می توان شاهد مثلثی از جنایت پیشگی بود که هر آن قادر است ظهور و بروزی چون رخداد سحرگاه جمعه دوما داشته باشد. در راس این مثلث رژیم صهیونیستی عاملیت دو ضلع دیگر یعنی غرب به رهبری آمریکا و ارتجاع به سرکردگی سعودی ها را بر عهده دارد و این کودکانی چون علی شیرخواره هستند که باید مکافات سکوت جهانی در برابر جنایت پیشگی و انتقام جویی جانیان صهیونیست ...
مهدوی دیپلمات، مترجم و محقق و مولف متون تاریخی پس از بازگشت از پاریس ابتدا در وزارت دادگستری مشغول کار گردید ولی پس از یک سال یعنی در سال ۱۳۳۷ به استخدام وزارت امور خارجه ایران درآمد. وی در طول اشتغال، مشاغل گوناگونی را عهدهدار بوده که عبارتند از..
امام در این روز در مدرسهی رفاه در جمع اعضای کمیتهی برگزاری استقبال بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه تاکید فرمودند. در روز 12 بهمن سراسر کشور غرق در شادی و شعف بود و مردم در اقصی نقاط کشور این روز تاریخی را جشن گرفتند.
دهم بهمن سال 1299 هجری (30 ژانویه 1921) و در جریان بحران کابینه، ژنرال ادموند آیرونساید Edmund Ironside فرمانده نیروهای انگلیسی در ایران با ژنرال رضاخان پهلوی فرمانده تیپ قزاق مستقر در قزوین ملاقات و به نوشته بیشتر مورخان، اورا تشویق به کودتا کرد.
آغاز روابط ایران و فرانسه را می توان از سال 1292 میلادی که سفیری از جانب ارغون خان به دربار فیلیپ لوبل پادشاه فرانسه اعزام شد، دانست، ولی بنا به قرائن و شواهد بسیار، تماس ها و مناسبات بین ایرانی ها و فرانسوی ها از مدت ها قبل از این تاریخ وجود داشته است.
ریشه مقاومت آمریکا برای مذاکره با مخالفان در باوری نهفته است که خود را ابر قدرت می بیند و توان تحمیل کردن شرایط خود به دیگر کشورها به جای سازگاری با آنها را دارد.این نگرش بیش از نیم قرن پیش توسط دو برادر خارق العاده که سیاست خارجی آمریکا را در طول سالهای جنگ سرد مدیریت می کردند شکل گرفت.
وی یک نجیب زاده المانی و یک شوالیه مسیحی بود که در جنگ های فراوانی شرکت داشت و در آنها از خود رشادت زیادی نیز نشان داده بود.اما انچه باعث شهرت او شده است؛ جسد وی است که پس از حدود 400 سال هنوز نپوسیده است.فردریش فون علاقه زیادی به زنان و دختران داشت و مشهور بود که در منطقه ای که باشد به تمام دختران و زنان زیبای آن منطقه که بپسندد چه باکره باشند و چه ...
شواهد تجربی فراوانی نشان می دهد که روحانیون شیعه در ایران، در مقایسه با دیگر علما در کشورهای اسلامی در شکلگیری حوادث سیاسی نقش فعال تری داشتند. محتوای اندیشه ی فقهای شیعه بر اساس ادله ی فقهی آنها شکل می گیرد، از این رو آنان در نحوه ی تعامل با حکومت رفتارهای متفاوتی ارائه می دهند..
20 دیماه برابر با سالروز قتل امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه است. به همین مناسبت به کتابهای منتشر شده در بازه زمانی سال 92 تا 94 (در زمان دولت تدبیر و امید) نگاهی انداختهایم تا دریابیم که چه کتابهایی درباره این وزیر برجسته عصر قاجار تالیف شده است.
نام این ظرف را اعضای هیئت کاوش جام «بی بی» گذاشته بودند.جام طلای حسنلو یکی از آثار باستانی برجسته ایران است که در جریان کاوشهای دهه سی یک تیم آمریکایی به سرپرستی پروفسور رابرت دایسون در تپه حسنلوی نقده یا همان سولدوز کشف شد.این اثر قدمتی 3200 ساله دارد و احتمالا نقش بسزایی در شکلگیری هنر دوره بعدی یعنی دوره مادها داشته است.