سیاست کلی نظامهای سلطانی حاکم بر ایران را در مقطع نخست یعنی تا کودتای 28 مرداد می توان درکل تمایل به نزدیکی با غرب جهت تعدیل فشارهای وارده از سوی همسایه شمالی خود (روسیه و بعدها شوروی) دانست، اما کودتای 1332 و بر کناری دکتر مصدق و شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت آغازگر دوران سلطهی تام و تمام غرب بر ایران و به نوعی ذوب ایران در سیاستهای جهانی امپریالیسم ...
درواقع قدمت شرق شناسی در ایران،خود به اولین برخوردهای عملی تاریخ ساز میان ایران و غرب باز می گردد. اولین برخورد هایی که به شکلی گسترده می توان رد پای آنها را در دوران فتحعلی شاه، یعنی همزمان با آغاز جنگهای ایران و روس و همچنین ورود افرادی از سوی انگیس، (افرادی همچون سرجان ملکم، سرهارد فورد جونز و سرگور اوزلی) به ایران یافت
در دوران مشروطه و پس از آن در مقاطعی چون استبداد صغیر (1288-1287 ه.شمسی) اتکای نخبگان سیاسی غیر مستقل ایران به دو قدرت خارجی، به نوعی مرزبندی بین نیروهای محافظه کار و تجدیدنظرطلب را مشخص می کرد.به عبارتی تلاش برای نزدیکی بیشتر با مسکو و در نظر گرفتن مطامح امپراتوری روسیه هم معنا با هواداری از بازگشت قدرت مطلقه دربار قلمداد می شد.
موضوع رابطه با غرب که عمر آن شاید به 200 سال گذشته می رسد، بعد از انقلاب مشروطه عملا با تقسیم بندی های خاصی در ایران مواجه شد. یک عده به مانند مرحوم تقی زاده و ... طرفدار غرب و هضم شدن در غرب بودند ویک عده نیز مخالف بودند و بعد هم در دوران انقلاب نیز افکار به گونه ای با تغییرات فاحشی روبروشد.
خودکم بینی ، خودباختگی، تسلیم در برابر تمدن غرب، عدم انگیزه برای تحرک و تلاش و پویایی و تولید این نوع آسیب های اجتماعی نتایج این هویت سطحی است. قاعدا همانطور که اشاره شد شناخت عمیق و کافی از داشته های خودی و شناخت دقیق و عمیق از نقاط ضعف تمدن غرب می تواند به تدریج بیماری های هویتی جامعه ما را معالجه کند.
« یانکی برو خانهات». این یکی از شعارهایی است که در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت، بر دیوارهای تهران نوشته است. دولت فضلالله زاهدی که با سرنگونی مصدق و شکست نهضت ملی، قدرت را به دست گرفته بود دستور داد که آثار این خیزش مردمی علیه استعمار انگلیس و آمریکا از بین برده شود.
«واشنگتن- کاخ سفید نیمه شب جمعه در بیانیه ای اعلام کرد که عملیات نظامی جسورانه ای که برای نجات گروگانهای آمریکایی در تهران طرح شده بود، به علت «نقص فنی» لغو شده است. برخورد دو هلی کوپتر آمریکایی روی زمین در صحرای ایران به مرگ هشت خدمه منجر شده است. »
نوجوان 15 سالهای در تدارکات لشکر خدمت میکرد به نام حسنی که مسئولیت آبرسانی را به عهده داشت؛ یک روز یکی از رانندگان تانکرهای بزرگ آب با عصبانیت فریاد میزد: این حسنی کجاست؟! باید امروز او را بکشم! با کامیون او را زیر میکنم.
اولین هدف سزار انتقام گیرى از مردان پارتى بود که در 53 قبل از میلاد کراسوس و لژیونهایش را درکاره قتل عام کرده بودند و براى این کار دست اندرکار تهیه سپاهى عظیم بود.
قرن نوزدهم قرن پیشرفت علوم و حوادث سیاسی مهم بود و در این قرن در اکثر کشورهای جهان جنبش های ضدّ استبدادی کاخ پادشاهان را به لرزه درآورد، اما حاکمان و زمامداران مستبد ایران که می خواستند مردم ایران از حوادث جهان بی خبر باشند، می کوشیدند با خلق حوادثی مصنوعی و محلی مردم را از اندیشیدن به مسائل اساسی مانند آزادی و پیشرفت صنعتی و فرهنگی بازدارند و یکی ...
آیتالله سید هاشم نجفآبادی پدربزرگ آیتالله خامنهای علاوه بر مقام علمی، عرفانی، زهد و تقوا در تحولات سیاسی – اجتماعی مشهد حضوری فعال داشت. از آن جمله حضور در قیام مسجد گوهرشاد است.
در سالهایی که بسیاری از بزرگان در شناخت و برخورد عملی با دشمن در تردید بودند امام خمینی(ره) یکی از بزرگترین عالمان دشمنشناس، جریان یهود و بهاییت را افشا نمود
علامه امینی در دفاع از حقانیت مختار می گوید: هر کسی که با چشم حقیقت بین و به دور از تعصب، کتاب های تاریخ را مطالعه کند متوجه می شود که مختار از شخصیت های بزرگ دین بوده است و سعی در ریشه کن سازی بیدادگری امویان داشته است.
موسی نجفی نبیره موحوم نجفی اصفهانی گفت: دعایی که امام حسین(ع) در اثر استغاثه مرحوم نجفی اصفهانی خواند باعث شد تا ایشان از نعمت هوش و حافظه زیادی برخوردار شود.
حضرت در این دعا، ماه مبارک رمضان را چنین معرفی میکنند: شهر روزه داری و شهر اسلام؛ شهر پاکی و پیرایش؛ شهر شب زنده داری و شهر قرآن؛ شهری که در آن هدایت و بیّنات برای مردم فرود آمده است.
در دوره حکومت خاندان قاجار بر ایران، یکی از مشاغلی که برای خود جایگاه ویژه ومنحصربه فردی را دارا بود، شغل فراشی محسوب می شد، که نه تنها صاحب یک شغل بلکه گاه مشاغل او به چندین و چند می رسید!
گرچه هیاهوی بازیهای جام جهانی تقریبا آغاز تعطیلات تابستانی را برای اکثر ما کمرنگ کرده، اما بزودی این هیجان فروکش میکند و دغدغه اوقاتفراغت و برنامهریزی برای آنها سراغ تکتک ما خواهد آمد.
درست ۴ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران، روزنامه اطلاعات در یکی از تیترهای درشت صفحه اول خود، خبر از خریده شدن روزنامه کیهان از سوی یک «تاجر آهن» داد. تیتر روزنامه اطلاعات در ۲۲ خرداد ۱۳۵۸ این بود: یک تاجر آهن روزنامه کیهان را خرید.