با موفقیت کودتاگران در سرکوب نهضت ملی شدن نفت، دوران طلایی دیکتاتوری محمدرضا پهلوی آغاز شد.
شاه در دهه 1320 قدرت چندانی نداشت و این موضوع بسیار برای او آزاردهنده بود. اما شاه در نهایت توانست به کمک آمریکا و انگلیس قدرت خود را افزایش دهد و در واقع وارد دوران طلایی دیکتاتوری خود شود. این دوره بعد از کودتای 28 مرداد 1332 آغاز شد:
«با موفقیت کودتاگران در سرکوب نهضت ملی شدن نفت، دوران طلایی دیکتاتوری محمدرضا پهلوی آغاز شد. وی که تاج و تختش را مدیون بیگانگان میدانست، چهار روز پس از کودتا به کرمیت روزولت اظهار میدارد: من تاج و تختم را از برکت خداوند، ملتم، ارتشم و شما دارم. وی همچنین در جمع نمایندگان کنسرسیوم اظهار داشت: هم حکومت ایالات متحده و هم حکومت بریتانیا به من تضمین دادهاند که معامله منصفانهای خواهد بود و از حفظ و بقای رهبری من حمایت خواهند کرد. در پسِ کودتای 28 مرداد، آمریکا شاه را وامدار خود ساخته بود و مزد این کمک مشارکت آمریکاییها در نفت و سیاست ایران بود که به سرعت گسترش یافت. آلن دالس، رییس سازمان سیا در زمان کودتا صراحتاً در برابر کنگره آمریکا اظهار داشت که «من کودتای 28 مرداد را اجرا کردم، شاه را به ایران برگرداندم و علی امینی را بر مسند نخستوزیری نشاندم.» پس از کودتا 45 میلیون دلار کمک از سوی آمریکا به رژیم شاه داده شد و کمکهای بلاعوض نیز از 1332 تا 1336 نسبت به سالهای 1328 - 1331 رشدی چشمگیر یافت و از مبلغ 33 میلیون دلار به 500 میلیون دلار رسید. از این کمکها 125 میلیون دلار به نیروهای مسلح اختصاص یافت. مجموع کمکهای نظامی بلاعوض آمریکا به شاه نیز از 1332 تا 1348 برابر با نصف کمکهای آمریکا به دیگر کشورهای متحد بود.»
منبع: سقوط: مجموعه مقالات نخستین همایش بررسی علل فروپاشی سلطنت پهلوی، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، 1384، صص 716- 717