امام در این روز در مدرسهی رفاه در جمع اعضای کمیتهی برگزاری استقبال بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه تاکید فرمودند. در روز 12 بهمن سراسر کشور غرق در شادی و شعف بود و مردم در اقصی نقاط کشور این روز تاریخی را جشن گرفتند.
زندانی سیاسی دوران پهلوی با رد سخن کسانی که میگویند در بیان شکنجهها گاهی اغراق شده است. گفت: بستگی دارد فرد کی دستگیر شده باشد. در فاصله سالهای 1353 تا 1355 فشار شکنجه خیلی زیاد و نوع پرونده هم مهم بود.
روز 12 بهمن 1357 امام خمینی پس از سالها دوری و تبعید به کشور بازگشت. ایران اسلامی شاهد بزرگترین و تاریخیترین استقبال بود. حضور میلیونی مردم که صف مستقبلین را از فرودگاه تهران تا بهشت زهرا امتداد داده بود، حاکی از عشق و علاقه بینظیر آنها به رهبر خویش بود. حضرت امام به هنگام خروج از فرانسه با ارسال پیامی خطاب به مردم فرانسه، ضمن اظهار تشکر از آنها ...
علاوه بر تشریفات و مهمانیهای مستمر و علاوه بر ملاقاتهای مردم و راهانداختن کار آنها و رساندن عرایض آنها به شاهنشاه من به طور رسمی، تا آن جا که حافظهام حکایت میکند، این کارها را دارم.
٦٨ سال پیش، برابر با سیام ژانویه ١٩٤٨ میلادی، ناتورام وینایاک گودسه، ناسیونالیستهای افراطی هندو با شلیک ٣ گلوله مهاتما گاندی، رهبر سیاسی و معنوی مردم هندوستان را به قتل رساند.
گروهی در نوفل لوشاتو با نظر ابراهیم یزدی، پیشنهاد میدهند که این امر به مجاهدین خلق (منافقین) سپرده شود، اما با مخالفت آیتالله مطهری، محسن رفیقدوست و محمد بروجردی روبهرو میشوند.
دهم بهمن سال 1299 هجری (30 ژانویه 1921) و در جریان بحران کابینه، ژنرال ادموند آیرونساید Edmund Ironside فرمانده نیروهای انگلیسی در ایران با ژنرال رضاخان پهلوی فرمانده تیپ قزاق مستقر در قزوین ملاقات و به نوشته بیشتر مورخان، اورا تشویق به کودتا کرد.
آغاز روابط ایران و فرانسه را می توان از سال 1292 میلادی که سفیری از جانب ارغون خان به دربار فیلیپ لوبل پادشاه فرانسه اعزام شد، دانست، ولی بنا به قرائن و شواهد بسیار، تماس ها و مناسبات بین ایرانی ها و فرانسوی ها از مدت ها قبل از این تاریخ وجود داشته است.
ریشه مقاومت آمریکا برای مذاکره با مخالفان در باوری نهفته است که خود را ابر قدرت می بیند و توان تحمیل کردن شرایط خود به دیگر کشورها به جای سازگاری با آنها را دارد.این نگرش بیش از نیم قرن پیش توسط دو برادر خارق العاده که سیاست خارجی آمریکا را در طول سالهای جنگ سرد مدیریت می کردند شکل گرفت.
شاهعباس نخستین هیات دیپلماتیک ایرانی را به آلمان اعزام کرد. این هیات تحت رهبری حسین علیبیک در سال 1007هـ .ق به دربار رودلف رفت اما امپراتور آلمان چون اطمینان سیاسی عمیقی به ایران نداشت،حاضر به همراهی با ایران در مقابله با عثمانی نشد.
اعضای نهضت آزادی علاوه بر اینکه با نقل قول دروغ از جانب امام(ره) به دنبال وارد کردن منافقین به تشکیلات کمیته استقبال بودند، با برپایی تشریفات سلطنتی سعی کردند تا افکار عمومی را راجع به انقلاب اسلامی و رهبری آن تغییر دهند. به علاوه اینکه کارشکنی اعضای نهضت آزادی در بهشت زهرا موجب شد حتی جان امام خمینی(ره) به خطر بیفتد.