تاریخ در رابطه با دوره پهلوی و سبک دموکراسی در آن ایام روایت های جالبی دارد. روایت هایی که نشان می دهد تا چه اندازه روحیه رضاخانی با مجلس و نمایندگان مجلس سازگاری داشته است!
لالهزار در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی نماد نوگرایی و هنر ایران بود و «شانزهلیزهٔ تهران» لقب گرفته بود. بسیاری از تئاترها، رستورانها، تجارتخانهها، خیاط خانهها، سینماها و فروشگاههای معروف ایران در این خیابان قرار داشتند.
شیخ فضلالله قانونگذاران را مصون از اشتباه نمیدانست و بر این باور بود که قانونگذاران آشنایی چندانی با موازین اسلامی ندارند و همین موضوع باعث شده است تا آنان بر تقلید از قوانین کشورهای غربی، از جمله قوانین فرانسه، تأکید نمایند.
شهر سنندج با برخورداری از صدها مسجد قدیمی و زیارتگاه های بزرگان دینی، یکی از مقاصد اصلی گردشگران مذهبی است اما در این میان مسجد دارالاحسان جایگاهی ویژه دارد.
در سند ذیل آمده است که با توجه به وضعیت اسفناک معیشتی جنوب تهران، محمدرضاه شاه پهلوی دستور داده است تا بدون اینکه این وضعیت نامطلوب معیشتی رسانه ای و آشکار شود مقامات دولتی رسیدگی نمایند...
پروژه استعماری کشف حجاب که از آستین پهلوی اول بیرون آمد، اقدام ضد دینی بود که توسط آن رضاخان سعی داشت با اجرایی نمودن آن زمینه های از بین بردن ارزشهای دینی از بطن جامعه مذهبی ایران را فراهم نماید. در سند ذیل از ستاد ارتش دستوری صادر شده ات که طی آن روحانیون مخالف کشف حجاب می بایست خلع لباس و تبعید شوند.
حاج ابراهیم خان کلانتر معروف به اعتمادالدوله از وزرایی است که در دورهی سه پادشاه و دو سلسلهی حکومتی وزارت کرده و به ترتیب وزارت لطفعلی خان زند، آقا محمد خان قاجار و فتحعلی شاه قاجار را به عهده داشته است.او در دوران وزارت خود مطابق رسم معمول اقوام و اطرافیان خود را به مناصب مهم و نان و آبدار منصوب میکرده است.میگویند روزی یکی از اهالی شیراز که از ...
دوران سلطنت ناصرالدین شاه که مصادف با رقابت شدید دولتهای بریتانیا و روسیه در ایران بود بر اهمیت ایران زمین به مثابه پل ارتباطی میان شرق و غرب بیشازپیش افزود و این گستره باستانی را مورد توجه کشورهای اروپایی قرار داد. در آن روزگار شاه جوان که به نوگرایی اهمیت میداد، لیک مایل نبود در راه آن ذرهای از قدرت خویش بکاهد،...