در اثر همراهی و مساعدت رضاشاه دولت آلمان هیتلری نیز موفق به کسب مقام مهمی در اقتصاد کشور شد چنان که در آستانه سال 1941(1319 شمسی) سهم آلمان در تجارت خارجی ایران بالغ بر 5/45 تا 48 درصد گردید.
سیاست خارجه همواره یکی از مسائل مورد توجه دولتها در طول تاریخ بوده است. هرچند این مسئله امروزه بیشتر و در ابعاد گسترده تری مورد توجه است اما چه در دوره باستان و چه در دوره اسلامی، دولتها ی مختلف از این امر غافل نبوده اند. چنانکه دیوان رسایل (که به نوعی کارکرد وزارت خارجه امروزی را داشته است) همواره به عنوان یکی از مهمترین دیوانهای دولتها محسوب ...
در بالای تصویر عبارت «تعزیه چرخان» به قلم ناصرالدین شاه نوشته شده است. گویا این بانو، یکی از دختران ناصرالدین شاه قاجار بوده که به صورت مناسبتی در اندرونی برای بانوان به تعزیهخوانی میپرداخته است.
سیدمحمد الهی، فرزند آیتالله سیدمحمد حسن الهی و نیز خواهر زاده شهید آیتالله سید محمدعلی قاضی طباطبایی است. او را میتوان، در زمره شاخصترین مبارزان انقلاب در تبریز دانست که قدمت سیاسیاش به دوران نهضت ملی ایران میرسد.
امیرعباس هویدا، در سالهای پایان جنگ بینالمللی دوم به استخدام وزارت خارجه در آمده بود. سوابق پدرش در وزارت خارجه و نفوذ انوشیروان سپهبدی، موجب تسهیل امور مربوط به استخدام هویدا شده، موانع موجود بر سر راه استخدام او را از میان برداشته بودند.
روز نهم آبان ۱۳۰۴ در جلسه فوقالعاده مجلس شورای ملی با خلع احمدشاه، ماده واحده انقراض سلطنت قاجار با ۸۰ رأی موافق در مقابل ۵ رأی مخالف به تصویب رسید و حکومت موقت به سردارسپه واگذار شد.
صبحی در این کتاب توجه ویژهای به مباحث بنیادی و اعتقادی دارد و به بیان تاریخچه پیدایش بهاییت و معتقدات بهاییان پرداخته و ضمن بیان خاطرات دوران وابستگی خود به بهاییت، شاخصههای اعتقادی اسلامی را بیان کرده است.