با این همه نخستین بارى که شاه متوجه نشانهاى از بیمارى خود شد، در تعطیلات نوروز ۱۳۵۳ در ساحل کیش بود. او یک روز هنگامى که در ساحل قدم مىزد متوجه وجود تورمى در زیر قفسه سینه خود شد و موضوع را با دکتر ایادى در میان گذاشت.
آیت الله حاج شیخ عبدالرضا کفایی خراسانی، نوه آیت الله العظمی آخوند حاج ملا محمدکاظم خراسانی(قده) که در باب منش سیاسی نیای پرآوازه خویش، خاطرات خانوادگی ِ ارجمندی دارد که شمه ای از آن را در گفت و شنود پیش روی باز گفته است.
نویسنده «کتاب حوزۀ نجف و فلسفۀ تجدد در ایران» گفت: مشکل برخی روشنفکران امروزی این است که میخواهند مشروطه را به عنوان یک تجربه سیاسی کامل مقابل نظام ولایت فقیه قرار دهند. این در حالیست که مشروطه نه در مقابل ولایت فقیه بلکه الگویی ناقص از آن است.
17 هزار انسان جامعه آماری بالایی است. اما این آمار زمانی به فاجعه تبدیل میشود که متوجه شویم 17 هزار نفر به شهادت رسیدند.نه به دست دشمن اجنبی، بلکه به دست سازمانی تروریستی منافقین که لوله تفنگ را به سمت هموطن خود نشانه رفته است.
روایت مستشاران آمریکایی، روایت وابستگی و دستنشاندگی دولت پهلوی است؛ دولتی که هرچند داعیهی سیاست مستقل ملی داشت، اما داستان دلدادگی و وادادگیاش مثال هر گذر بود و شهرهی شهر. حضور پُرتعداد اما بیکیفیت مستشاران، سیاست میلیتاریستی شاه را به نمایش میگذاشت که چه وقیحانه، منابع ملی را برای سوداهای خاماندیشانهی خود حراج میکرد.
کنسرسیوم قراردادی یکطرفه بود که بهدنبال کودتای 28 مرداد و ازسرگیری روابط ایران و انگلستان برقرار گردید و حاکمیت کشور بر منابع نفتی را نقض کرد. این قرارداد بهراحتی تلاشهای چندسالهی مبارزات مردم برای ملی کردن صنعت نفت را نادیده گرفت.
در این وقت شاه بر روی دو کنده زانو بلند شد و دست به قبضه شمشیر برده و بر طبق عادت ، که سخنانش را در قالب شعرهای خودساخته می ریخت با لحنی حماسی گفت :کشم شمشیر مینایی / که شیر از بیشه بگریزد
هرگاه بخواهیم تأثیر یک عامل مانند واقعهی عاشورا را در هویت فرهنگی یک جامعه بررسی کنیم، میبایست بتوانیم نشانههای این عامل را در ابعاد هویت فرهنگی بجوییم. واقعهی عاشورا تأثیر چندجانبهی عمیقی بر هویت فرهنگی ایرانیان داشته و ابعاد مختلف آن را تحت تأثیر قرار داده است.
امام حسین (ع) به همراه یاران خود برای احیای ارزشهای اسلامی و انسانی علیه موجودی پست و فرومایه و ضد ارزشهای الهی قیام کرد و در این راه از هیچگونه فداکاری و بذل جان دریغ نکرد. قیام امام حسین (ع) حرکتی برای احیای ارزشها بود که اثر آن فراتر از مرزهای عقیدتی و جغرافیایی رفت و حرکتی وحدتبخش شد.
همانگونه که پیداست رهبر معظم انقلاب ضمن برشمردن اختلاف نظرهای اساسی ایران با ایالات متحده در موضوعات گوناگون منطقه ای و تسلیحاتی بر وجود تضاد ذاتی میان منافع و خواست ایران با منافع و خواست دولت ایالات متحده تاکید نموده اند. در ادامه با تدقیق در این مسئله به تبیین این موضوع در سه سطح داخلی، منطقه ای و بین الملی پرداخته ایم. توضیح آنکه با تدقیق در سه ...
این گزاره ها مهمترین محورهای بیانات رهبر انقلاب در صحن مطهر رضوی را تشکیل داده است. با بررسی کمی و کیفی بیانات معظم له، تاکیدات ایشان مبنی بر «عقب ننشستن ایران مقابل حرف زور استکبار» را می توان یکی از مهمترین رهنمودهایی دانست که ایشان بارها و در لابه لای فرمایشات خود به بهانه های گوناگون بدان تاکید نموده اند. اما به راستی دلیل تاکیدات مکرر رهبری عالی ...
مینو صمیمی که سالها منشی سفیر ایران در سوئیس و بعد از آن مدتی منشی فرح همسر شاه بود، در کتاب، خاطرات خود مستندی از ولخرجیها و حیف و میلهای شاه و درباریان او ارائه می دهد.
به باور بسیاری از ناظرین فلسفه نامگذاری سالها بیش از هر چیز در راستای سوق دادن توجه دولت و ملت به موضوعی خاص است. حال این موضوع می تواند جنبه سلبی داشته باشد یا ایجابی. با نگاهی به نامگذاری سالهای بعد از 1378 این امر کاملاً محسوس است، به گونه ای که در یکسال ایشان با رهیافتی غالباً سلبی بر «اصلاح الگوی مصرف» و در سال دیگر با رهیافتی بیشتر ایجابی بر ...
«فرانسوا توال» نویسنده معروف فرانسوی را باید اولین فردی دانست که مفهوم «ژئوپلتیک» را به مقوله معرفتی و عقیدتی «شیعه» متصل نمود. وی در کتاب معروف خود با عنوان «ژئوپلتیک شیعه» ضمن اشاره به پراکندگی جغرافیایی شیعیان در اقصی نقاط دنیا به ویژه منطقه خاورمیانه و به طور خاص منطقه استراتژیک خلیج فارس، جایگاه مرکزی و هارتلندی ایران در جهان تشیع(ژئوپلتیک تشیع) ...