جشن هنر شیراز با مدیریت «فرح پهلوی» برگزار می شد و هزینه هنگفتی را به کشور تحمیل می کرد. بسیاری مطرح می کردند که اینگونه هزینه تراشی ها برای کشوری که محرومیت در آن موج می زند نه تنها باعث ارتقای سطح فرهنگ کشور می شود بلکه مشکلات جدی را در راه آموزش و رشد کودکان و جوانان ایجاد می کند.
عبدالرحمان وثوق معروف به قاسملو فعال سیاسی و دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران و نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان قانون اساسی بود که توسط عوامل ناشناس در اتریش ترور شد.
آقا محمدخان قاجار سرسلسله قاجار است که زندگیاش با حوادث عجیب و جالبی گره خورده است، او که با برانداختن سلسله زندیه به قدرت رسید، سرانجام در جریان لشکرکشی بیرون راندن سپاه روسها از ایران کشته شد.
در خصوص اصلاحات پهلوی اول در ساختارهای سیاسی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی کشور مطالب متعددی گفته شده است . استفانی کرونین یکی از پژوهشگران خارجی در مقاله خود با «اصلاحات از بالا، مقاومت از پایین: مخالفان نظم نوین در ایران» برخلاف نگاه رایجی که در بین بسیاری از نویسندگان خارجی به چشم میخورد؛ به گونهای مستند این تجددگرایی را به نقد کشیده و نکاتی را برشمرده ...
معمولاً وقتی یک رویداد مهم سیاسی در یک کشور اتفاق میافتد، روزنامهها و سایر رسانههای جمعی زودتر از همه به انعکاس آن میپردازند. گرچه امروزه با گسترش تعداد و تنوع رسانههای ارتباطی، اخبار رویدادها با سرعتی بیش از گذشته منتشر میشود و تحلیلهای متفاوتی از آن صورت میگیرد؛ اما در گذشته نه چندان دور و در تاریخ معاصر ایران نیز بسیاری از رویدادها به وسیله ...
حرکت ملی شدن صنعت نفت در شرایطی شکل گرفت که ایران بزرگترین تولیدکننده نفت خام خاورمیانه بود و پس از آمریکا، ونزوئلا و شوروی سابق؛ چهارمین تولیدکننده معتبر نفت خام دنیا محسوب می شد.
ویتنام جز اولین کشورهایی بود که در راستای مبارزه با استعمار گام برداشت. این کشور با استناد به اعلامیه استقلال کشورهای استعمارگری چون آمریکا، فرانسه و سایر کشورهای غربی، ضمن تأکید بر حقوق انسانی، اقدام کشورهای غربی در نقض برابری انسانها را نیز زیر سؤال برد.
بعد از آنکه ایران با پیشگامی رهبران ملی و مذهبی توانست صنعت نفت خود را ملی نماید، انگلیس که دست خود را از این منبع پر ارزش کوتاه میدید تلاش نمود از راههای مختلف، امتیازات استعماری سابق را اعاده کند. از این رو به محض آنکه مجلس شورای ملی لایحه ملی شدن نفت را به تصویب رساند، تکاپوهای سیاسی و حقوقی انگلیس نیز آغاز شد.
گزنفون به عنوان یکی از مورخان برجسته یونان که در زمان هخامنشیان میزیسته شناخته میشود. وی از جمله شاگردان سقراط بوده و از مشورتهای این فیلسوف بزرگ تاریخ برای کارهایش بهره می برده است.
سیطره آمریکا بر امور نظامی ایران باعث شده بود تا بسیاری از فرماندهان و مقامات بالای نظامی کشور، دیدگاه و نگرشهای غربی داشته باشند. مطابق با این ارزشها، منافع شخصی جای عرق ملی و مسائل ملی را گرفته بود.
در طول تاریخ اخلاق ایرانیان بسیاری ازجهان گردان و مسئولان خارجی که به ایران آمدند را متحیر ساخت. «لرد کرزن» ایرانشناس و جهانگردی بود که به دور دنیا سفر کرد و شیفته آسیا شد.
بهائیت در کودتای«انگلیسی» 1299 ،که به تأسیس رژیم«فـاسد و وابستهء» پهلوی انجامید نقش داشت؛ اسناد و مدارک تاریخی حاکی است که، محفل بهائیت در ایران،مدتها پیش از کودتای«انگلیسی»سوم اسفند 1299،توسط مهرهء نشاندار خویش یعنی حبیب اللّه عین الملک(پدر هویدا نخست وزیر مـشهور عـصر پهلوی)،رضا خان را کشف و برای اجرای کودتا به سرجاسوس بریتانیا در ایران(سر اردشیر ...
اولین مخالفت در برابر قانون اساسی مشروطه از سوی شیخ فضلالله و پیرامون چرایی عدم نظارت فقها بر قوانین مطرح شد. در این رابطه برخی معتقدند که شیخ با جنس قوانین به طور کلی مشکل داشت، در حالی که او مشکلی با نفس قوانین نداشت و اصل قانونگذاری را تائید نموده بود.
بعد از انتشار خبر اکتشاف سرزمینهای جدید توسط استعمارگرانی چون پرتغال، اسپانیا نیز درصدد برآمد تا به کشف سرزمینهای جدید دست بزند. این کشور با مأمور کردن افرادی چون کلمب به بلندپروازیهای استعماری دست زد و توانست چندین سرزمین جدید را کشف کند.
یکی از مواردی که در دوران پهلوی بسیار قابل توجه است ترویج فرهنگ برهنگی و بی بندباری توسط هنرمندان و سینماگران و ... بود که این موضوع حتی توسط خانواده سلطنتی نیز انجام می شد.
«فنون کوچ نشینان بختیاری» نام کتابی است که پرفسور «ژان پیر دیگار» مدیر پژوهشی ممتاز مرکز تحقیقات ملی کشور فرانسه از جدی ترین انسان شناسان متخصص ایران از طریقه زندگی کوچ نشینی و صنایع و محصولاتی که آنان بدست می آورند
تقریبا اعلیحضرت پدر تاجدار من هشتاد زن و کنیز داشت. هر کدام ده الی بیست کلفت و مستخدم داشته؛ عده ی زنهای حرمسرای به پانصد نفر، بلکه ششصد می رسید. و همه روزه هم یا خانم ها یا کلفت ها و خدمه ها از اقوام و عشایر خود جماعتی را می پذیرفتند...
6 آذر سال 1322 رؤسای جمهور سه کشور فاتح جنگ جهانی دوم بدون اطلاع دولت وقت وارد خاک ایران شده و یکی از کنفرانسهای چندگانهشان را در تهران برگزار کردند. در این کنفرانس چهار روزه «فرانکلین روزولت» رئیسجمهو، «وینستون چرچیل» نخستوزیر انگلیس و «ژوزف استالین» رهبر اتحاد جماهیر شوروی درباره وضعیت جهان بعد از جنگ جهانی دوم صحبت کردند.